Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Drijfbal, volleybal en flyeren! Week 5 - 2024

De eerste officiële dag van Sportstuif Gemert, leuke spellen en de gratis activiteit: volleybal. Kortom wederom een hele leuke sportieve week bij Sportstuif Gemert. Benieuwd naar wat we precies hebben gedaan? lees dan snel verder!

 

Maandag 29 januari 

De week begint met een bezoekje aan Sportstuif Brandevoort. Hier mocht ik eerst mee kinderen op gaan halen bij verschillende scholen, leuk om zo verschillende dorpen te leren kennen. Na het ophalen was het natuurlijk tijd voor fruit en ranja, en daarna meteen door naar buiten voor de spellen. Vandaag speelden we Makers en Krakers, Cirkeltikkertje en een voetbalpartijtje met 4 goals. De groepen werden ingedeeld op leeftijd, waarna we meteen konden beginnen met de spellen. Voordat we het wisten was het alweer 16:30 uur. Vandaag geen koekjestijd, maar tijd om een verjaardag te vieren! Ook dit doen we bij Sportstuif. Kinderen mogen dan een traktatie meenemen en nadat er hard voor ze is gezongen, mogen ze deze uitdelen. Altijd een feestje bij Sportstuif!

 

Dinsdag 30 januari

De allereerste officiële dag van Sportstuif Gemert!! Vandaag is het eindelijk zo ver, vanaf vandaag is Sportstuif Gemert officieel geopend! We hebben er een lange tijd op moeten wachten, maar nu kunnen we de kinderen uit Gemert-Bakel eindelijk buitenschoolse sportieve opvang aanbieden. Vandaag mochten we kinderen ophalen bij basisschool de Samenstroom. Nadat de kinderen zijn opgehaald beginnen we de middag rustig met een spelletje. Na het spelletje is het tijd om fruit te eten en naar buiten te gaan. Buiten mochten we even vrij spelen voordat we met het spel drijfbal begonnen. Zelfs met een laag aantal kinderen spelen we leuke spelletjes, onze medewerkers zijn altijd erg creatief met het bedenken van leuke spellen. Na een aantal potjes drijfbal was het alweer 16:30 uur en dat betekend bij ons: koekjestijd! Nadat het koekje op was zijn we weer snel naar buiten gegaan om lekker te voetballen. De middag is voorbij gevlogen tijdens het buiten spelen. 😊

   

 

Woensdag 31 januari

Vandaag de laatste gratis activiteit van januari: volleybal! Een ingewikkelde sport, dus zijn we begonnen met de basis. Eerst moesten de kinderen in tweetallen de bal overgooien, een stapje verder moesten ze de bal bovenhands terug slaan. Op het begin erg moeilijk, maar dit ging steeds beter! Na het oefenen met slaan zijn we naar het veld gegaan om hier een wedstrijdje te spelen. Er mocht 3x overgegooid worden en daarna mocht de bal over het net worden gegooid. Toen dit goed ging zijn we naar de laatste vorm gegaan, hier mochten de kinderen de bal nog steeds 3x overgooien, maar mocht de laatste bal door middel van de bovenhandse techniek over het net worden geslagen. De kinderen hebben in een korte tijd veel geleerd en we hebben een hele leuke middag gehad!

   

 

Donderdag 1 februari

Op donderdag mocht ik weer een keertje op bezoek bij Sportstuif Best. Vanmiddag liet het zonnetje zich af en toe zien dus dat is altijd fijn. Iedereen wordt immers vrolijk en blij van de zon. Meester Rick had de Airtrack meegenomen en opgeblazen om de mooiste (turn)trucjes op te kunnen showen of gewoon lekker te rennen/springen, daarnaast werd in de grote middencirkel het spel jagerbal met verlossers gespeeld en ik mocht met een groepje het altijd populaire kleurengelukspel doen. Fijn om te zien dat iedereen lekker zijn/haar energie goed kwijt kan tijdens de (buiten)activiteiten na een hele ochtend op school te hebben gezeten. Het is bij ons iedere dag weer anders en dat maakt het super leuk voor zowel de kinderen als de medewerkers.

   

 

Vrijdag 2 februari 

Vandaag hoefden we allebei (Lisa en Marieke) niet naar een andere BSO om daar een handje te helpen. Voor ons dus een mooi moment om te flyeren in Gemert. We zijn in de ochtend begonnen in de buurt van basisschool ’t Einder. In de middag zijn we de andere kant van Gemert op gaan zoeken. Eerst hebben we onze poster opgehangen bij de Jumbo en daarna zijn we in de wijk achter de Jumbo gaan flyeren. We zijn de hele middag bezig geweest in deze wijk, een hele productieve dag voor ons!



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches