Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Iemand is hem niemand is hem, verstoppertje en Jumpsquare in week 48-2023

Maandag 27 november

De nieuwe week is weer van start, de boodschappen zijn weer binnen en de sportactiviteiten voor deze week zijn alweer voorbereid. We starten daarom vol nieuwe energie met de nieuwe week. Helaas zat alleen het weer niet echt mee, de hele dag kwam het met bakken uit de hemel. We kozen er daarom voor om lekker binnen te spelen. Maar voordat het zover was stond er een verassing op ons te wachten. Bij binnenkomst op de BSO zagen we dat onze schoenen, die we vorige week hadden gezet gevuld waren! Wat waren we enthousiast om te zien dat we lekkere pepernoten hadden gekregen, een leuke bellenblaas en een lekkere mandarijn. Ook stonden er twee cadeautjes bij onze schoenen, wat zou daar in zitten? Na het fruit eten was het tijd om deze cadeautjes open te maken en daarin vonden we weer een mooi leesboekje en een spelletje. Wij zijn Sinterklaas en de Pieten heel dankbaar voor alle mooie cadeautjes en lekkers wat we hebben gekregen.

Nadat de rust iets was teruggekeerd was het tijd voor de activiteit van vandaag. Helaas konden we door de regen niet naar buiten maar we hadden toch wat leuks op de planning staan. We speelde verstoppertje in het donker! De lichten gingen uit en de rolluiken naar beneden waardoor het helemaal donker werd, spannend! Eén kindje begon met tellen, de andere kinderen gingen verstoppen ergens in de kantine. Na het tellen was het tijd om de verstopte kinderen te gaan zoeken, dat was wel een beetje spannend in het donker. We speelden een aantal rondjes en ook de juffen deden mee. Ondanks de regen hadden we een hele leuke activiteit en hadden we niet door dat het alweer tijd was om een koekje te gaan eten en zelf te gaan spelen.

 

Dinsdag 28 november

Het is dinsdag, op dinsdag is het altijd gezellig druk op de BSO. We stonden daarom al weer op tijd klaar om het fruit te snijden en de waterkan klaar te zetten. Ook hebben we tegenwoordig twee nieuwe aanwinsten op de dinsdag. Meesters Koen en Tijn versterken ons het komende schooljaar. Op onze social media kanalen stellen ze zichzelf aan jullie voor. Nadat alles klaarstond was het tijd om alle kinderen te gaan halen. Op dinsdag rijden we maar liefst langs 3 scholen, Basisschool de Vuurvlinder, St. Antonius Abt en de Spaaihoeve. Nadat we allemaal aangekomen waren op de BSO konden we lekker fruit gaan eten. De bordjes fruit gingen iedereen langs en waren binnen no time helemaal op. Dat het zo snel ging was niet zo gek want ook vandaag had Sinterklaas ons weer een cadeau gebracht. Dus nadat al het fruit op was konden we dit cadeau eindelijk openmaken. In dit grote, zware cadeau vonden we twee voetbalgoals! Die konden we goed gebruiken omdat we die nog niet hadden, dat had Sinterklaas dus goed geraden.

Het was nu dan eindelijk tijd om naar buiten te gaan, snel de jassen aan en richting het veldje. We speelden vandaag een moeilijker spelletje dan normaal maar we hadden alle vertrouwen in dat het wel ging lukken. We speelden ‘iemand is hem niemand is hem’, waarbij iedereen de tikker is en je de andere kinderen kan aftikken door de bal tegen ze aan te gooien. Dat was wel een uitdaging want gooien en rennen tegelijkertijd is best lastig. Maar na een beetje oefenen ging het al steeds beter en snapte de kinderen al steeds beter wat de bedoeling was. Hierna speelden we ook nog een paar potjes Annemaria koekoek, een spelletje wat alle kinderen al kenden. Een kindje begon aan de overkant en riep heel hard, Annemaria koekoek! De andere kinderen hebben dan de tijd om te gaan rennen maar moeten zorgen dat ze op tijd stil staan als een standbeeld. Dit spel was een groot succes en de kinderen wilden maar doorspelen. We zijn daarom lekker lang doorgegaan.

 

Woensdag 29 november

Deze ochtend stond alweer de laatste les van de peutergym lessenreeks op het programma. Deze sloten we dan ook extra leuk af met een echte Pietengym! De kinderen gingen met oefencadeautjes over de daken en door de schoorsteen om vervolgens het cadeautje in de schoorsteen te gooien. De hulp peuter pietjes deden het super goed en hadden daarom aan het einde een echt peutergym diploma verdient en een lekker zakje pepernoten. Wij kijken terug op een zeer geslaagde reeks en hebben al weer zin in de volgende, die waarschijnlijk rond het voorjaar zal plaatsvinden. Houdt vooral onze social media kanalen in de gate voor de exacte data en wanneer je weer kan inschrijven.

In de middag was het tijd om de eerste kinderen al weer van school te halen. Eenmaal aangekomen op de BSO merkte we een brief op in de schoenen van een van de kinderen. We besloten eerst onze boterhammen op te eten en daarna de brief te lezen. Dus die boterhammen gingen er vliegensvlug in zodat we snel de brief konden lezen. De brief was van Sinterklaas en Puzzel Piet, er stond in dat we op zoek moesten naar het cadeau door middel van verschillende puzzels. We begonnen met de eerste puzzel, die leidde ons naar de spelletjes kast waar een nieuwe puzzel lag. Zo werden we weer naar de tafelvoetbaltafel gestuurd, naar de wc en de kapstok om vervolgens buiten de laatste puzzel te vinden. Na het oplossen van deze puzzel wisten we dat we moesten zoeken bij de buitenmaterialen. Snel renden we naar de buitenberging en daar zagen we een grote zak staan met daarin… een step! Een step hadden we op ons BSO verlanglijstje gezet en daar waren we dan ook erg blij mee. Meteen werd de step uitgetest en hij is goedgekeurd!

Later die middag stond er nog wat leuks op de planning, we zijn namelijk bij Jumpsquare geweest. Een mega groot trampolinepark met allemaal trampolines, gave obstakels en hindernissen om op en overheen te springen. Dit was een mega groot succes en eenmaal terug op de BSO waren de kinderen helemaal uitgeteld. Gelukkig had iedereen een hele leuke middag gehad.

 

Donderdag 30 november

Vandaag was een speciale dag, we kregen namelijk bezoek! Sportstuif Meerhoven DBS kwam met een volle bus met meer dan 50 kinderen onze kant op. Dat was wel even wennen want zoveel kindjes zijn er nog nooit bij ons op de BSO geweest. Maar dat maakt het natuurlijk extra gezellig. Eerst gingen we alle kinderen van school halen en fruit eten, dit konden we nog even met onze eigen groep doen. Toen we klaar waren met fruit eten kwam de grote bus aanrijden vol met kinderen. Nadat iedereen fruit had gegeten zijn we met z’n alle naar buiten gegaan voor de activiteiten. De activiteiten van vandaag werden gegeven door de juffen en meesters van DBS en omdat we met zo’n grote groep waren werden we verdeeld in drie groepjes.

Wij speelden de Sinterklaas quiz, op het veld stonden drie vakken klaar. Elke keer kregen wij een vraag die te maken had met Sinterklaas en Piet en drie antwoord mogelijkheden. We moesten rennen naar het vak met het juiste antwoord. Het ging super goed en wij wisten bijna alle antwoorden. Nadat we hard gerend hadden en onze hersenen hadden laten kraken was het tijd om lekker naar binnen te gaan. Binnen stond ons nog een verassing te wachten want we kregen allemaal een heerlijk zakje pepernoten. Hier hebben we lekker van gesmuld tijdens het spelen. Wij hebben een hele gezellige middag gehad met de kindjes van DBS!

 

Vrijdag 1 december

Brrr wat was het koud vandaag, het is wel duidelijk dat het winter is. Tijdens het fruit eten bespraken we de weekend plannen van de kinderen. Zo stonden er verjaardagen, sporten en spelletjes spelen op de planning voor het weekend. Maar eerst was het nog even tijd om lekker te dansen, de Sinterklaas muziek ging op en daar werd flink op gedanst. Na een paar liedjes was het tijd om de jassen aan te doen en naar het veld te gaan. We speelde paardenpiet tikkertje, de paardenpiet was niet zo slim geweest want de staldeur was open blijven staan. Daardoor waren alle paardjes ontsnapt uit de stal, deze moest de paardenpiet dus gaan vangen. Als de paardenpiet een paardje had getikt moest dat paardje terug naar de stal. Maar de paarden konden ook weer ontsnappen als de paardenpiet niet aan het opletten was. Zo speelde we een aantal rondjes en sloten we af met een wedstrijdje welk paardje het snelste kon rennen. Hierna was het tijd om lekker naar binnen te gaan en te tekenen, spelletjes te spelen en te bouwen met de Kapla. Zo vloog onze vrijdagmiddag voorbij en was het tijd voor het weekend. 

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches