Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het Kabouterpad, sieraden maken en naar de Sinterklaasfilm in week 42-2023

Maandag 16 oktober

De herfstvakantie is begonnen, dat betekend dat we vandaag al vroeg op de BSO aanwezig waren. In de vakanties zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30, daarnaast maken wij er in de vakanties altijd een extra feestje van. Zo ook deze week, we hebben allerlei leuke activiteiten op de planning staan.

Nadat de eerste kinderen waren afgezet op de BSO werden direct de knutselspullen uit de kast gehaald. Er werden frisbees geknutseld, vliegtuigjes gevouwen en tijgers gemaakt. In de vakantie eten we altijd twee keer op een dag fruit, in de ochtend en in de middag. Ons eerste bordje fruit van de dag stond al klaar en daar hadden de kinderen wel zin in. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan en te voetballen. We speelde een partijtje kinderen tegen de juf, natuurlijk verloor de juf van de kinderen.

Na het eten van de boterhammen was het tijd om op pad te gaan. We gingen met dit mooie weer lekker de bossen in opzoek naar kabouters! We kregen een boekje mee waarin alle informatie stond over de kabouterfamilie dat te vinden was in het bos. Door het volgen van de rode paaltjes wisten wij de juiste weg door de bossen te vinden en alle kabouters op te sporen. Wat was dit leuk zeg, wij hebben weer allemaal nieuwe dingen geleerd over kabouters en over de bossen!

 

Dinsdag 17 oktober

Onze ochtend begon rustig, de kinderen kwamen langzaam binnen druppelen en pakte direct de stiften en de potloden uit de kast. Tekenen is bij ons op de BSO erg populair, maar ook van puzzelen en voetballen krijgen ze geen genoeg. Na het fruit eten was het tijd voor een activiteit, het safarispel was vorige week een groot succes dus dat wilde ze graag nog een keer spelen.

In de middag was het tijd om te vertrekken naar Sportstuif Veldhoven RKVVO, daar stond een creatieve activiteit op de planning. The Handmates kwamen langs met allemaal verschillende soorten kralen. Hiermee werden mooie armbandjes, kettinkjes en sleutelhangers gemaakt. De kinderen zijn heel de middag creatief bezig geweest en met onze mooie creaties op zak was het tijd om terug te gaan naar Eindhoven DSC. Eenmaal terug werd er nog even gespeeld, gekleurd en gepuzzeld. Al snel stonden de eerste ouders alweer op stoep en was onze tweede vakantiedag alweer voorbij.

 

Woensdag 18 oktober

Vanmorgen hadden wij een sportieve ochtend op het programma staan. Wij vertrokken al vroeg richting Geldrop, waar de buurtsportcoaches van Leef! Geldrop-Mierlo een leuke vakantieactiviteit hadden voorbereid. In de grote gymzaal stonden drie verschillende spellen klaar, we werden in groepjes verdeeld en zo gingen we alle spellen af. We begonnen met de vloer is lava, hierbij konden we via de materialen klimmen en klauteren om te proberen de grond niet aan te raken. Ook waren er twee tikkers die ons probeerde af te tikken, dat was wel moeilijk maar het ging super goed. Daarna gingen we door naar lasergamen, dit was vooral erg populair bij de jongens. We kregen een lasergeweer en zo probeerde we de andere kinderen af te schieten, maar het was oppassen geblazen want we konden zelf ook afgeschoten worden. Als derde spel gingen we blokjesvoetbal spelen, we kregen een blokje die we in de zaal konden neerzetten. Met de voetbal moesten we proberen het blokje van iemand anders om te schieten maar we moesten ook ons eigen blokje verdedigen. Als afsluiter hebben we met alle kinderen nog verstoppertje gedaan.

We hadden wel honger gekregen van al dat sporten. We zijn daarom toen we terug kwamen op de BSO direct aan tafel gegaan voor de boterhammen. Toen de boterhammen op waren was het tijd om weer te vertrekken. We gingen op bezoek bij Sportstuif Meerhoven DBS om een stoere piraten speurtocht te doen. De piraten hadden de schatkaarten goed verstopt en wij gingen op zoek om deze te vinden. We liepen over de voetbalvelden, door het parkje en over het bruggetje om vervolgens in de speeltuin de schat te vinden. Dit was niet zomaar een schat dit waren echte schatkistjes met lekkere snoepjes erin! Van deze drukke dag waren we een beetje moe geworden, eenmaal terug op onze eigen BSO hebben we daarom een beetje uitgerust totdat de papa’s en mama’s kwamen.

 

Donderdag 19 oktober

Vandaag hadden we geen kinderen die naar onze BSO kwamen, wij waren daarom aanwezig bij Sportstuif Best om daar te helpen. Hier was het een gezellige bedoeling met maar liefst 27 kinderen. Er stond vanochtend een leuke knutsel activiteit op het programma, we gingen herfsttakken maken. Alle kinderen kregen een tak, hier werden touwtjes aangeknoopt en deze konden de kinderen dan mooi versieren. Zo werden er kralen, blaadjes, dennenappels en nog veel meer verzameld om deze aan de touwtjes te hangen. Er ontstonden prachtige herfsttakken en alle kinderen hadden een eigen unieke tak. Na deze creatieve ochtend was het ’s middags vooral tijd om lekker zelf te spelen. Er werden tekeningen gemaakt, spelletjes gespeeld, potjes tafelvoetbal, turnen en nog veel meer. De middag vloog voorbij, oftewel een geslaagde een na laatste dag van de vakantie.

 

Vrijdag 20 oktober

Het is al weer vrijdag, wat is de week weer snel voorbij gegaan. Wij hadden gezien dat het vandaag helaas niet zo’n mooi weer zou worden. Dit houdt ons natuurlijk niet tegen om er toch een leuke dag van te maken. In de ochtend zijn wij lekker gaan spelen bij Sportstuif Meerhoven DBS en in de middag dachten wij: wat is nou perfect om te doen met regenachtig weer? …juist film kijken! We stapte onze blauwe Sportstuif auto in en we kwamen uit bij de bioscoop. We gingen namelijk een film kijken in een echte bioscoop! Er draaide allerlei leuke films maar we zijn uiteindelijk gegaan voor De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond. We verklappen natuurlijk niet waar de film over gaat maar wij vonden het een mega leuke film. Na de film was het tijd om weer terug te gaan naar de BSO. Op de BSO konden we nog even spelen, de tekenspullen en de puzzels werden dan ook meteen weer tevoorschijn gehaald.

Zo kwam langzaam een einde aan de eerste vakantieweek bij Eindhoven DSC. Wij hebben samen met de kinderen een hele leuke week gehad, zien wij jou bij de volgende vakantie van Sportstuif? Wij hebben op sommige dagen nog plek!

 

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches