A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bommetje, kreeftenbal en levend kwartet in week 12-2024

Maandag 18 maart

De week is weer van start en wat hebben we er weer zin in. De zon scheen flink en het lente weer begint langzaam te komen. We gingen vandaag weer op pad om alle kinderen op te halen op school. Na het weekend hebben alle kinderen altijd genoeg te vertellen en is het dan ook erg gezellig in de auto. Eenmaal aangekomen op de BSO werd er gezamenlijk fruit gegeten en over het weekend gekletst. Nadat alle bordjes met fruit helemaal opgegeten waren konden we ons klaarmaken om naar buiten te gaan. Eerst drinkt iedereen wat water om vervolgens de jas aan te trekken en naar het veldje te gaan.

De activiteit die vandaag op de planning stond was bommetje! Een spelletje waarbij we met z’n allen een grote kring maken en één iemand in het midden van deze kring gaat staan. Het kindje in het midden is de eerste tikker, hij of zij gaat eerst in zijn of haar hoofd tellen tot 20. De kinderen in de kring geven een bal door aan elkaar. Is het kindje in het midden bij 20 dan wordt er heel hard BOEM geroepen. Degene die op dat moment de bal in zijn of haar handen heeft wordt de tweede tikker. Beide tikkers gaan nu met een bal de andere kinderen proberen af te gooien. Na een paar minuten beginnen we weer opnieuw met een ander kindje in het midden. Dit speelden we een aantal rondes, er werd flink gerend en we kregen het er lekker warm van. De zon scheen heerlijk en al snel gingen een paar jassen uit. Na de activiteit bleven een aantal kinderen buiten om te voetballen of te spelen. Binnen werden er mooie kleurplaten gemaakt, met de Lego gebouwd en puzzels gemaakt. Zo kwam onze maandag alweer aan een einde.

 

Dinsdag 19 maart

Ook vandaag stond er een zonnige dag op de planning, daar worden wij heel blij van en de kinderen ook! Nadat de eerste kinderen waren opgehaald werd er dan ook direct buiten gespeeld. Toen ook de andere kinderen aangekomen waren op de BSO moesten we helaas even naar binnen om fruit te eten. De kinderen hadden duidelijk zin om naar buiten te gaan want het fruit was supersnel op. Toen iedereen buiten was gingen we netjes op de witte lijn staan om te luisteren naar de uitleg van het spelletje.

Vandaag had Meester Koen weer een leuk spelletje voorbereid om te gaan spelen. We gingen iemand is hem, niemand is hem spelen. Een spelletje wat we al een beetje kennen, we zijn namelijk allemaal de tikker. Met verschillende ballen kunnen de kinderen elkaar afgooien, als je de bal hebt kan je dus iemand afgooien. Maar pas op want heb je geen bal dan kan je zelf afgegooid worden. Dit speelden we lekker fanatiek tot dat we het tijd vonden om zelf te gaan spelen. Veel kinderen bleven lekker buiten met dit fijne weer, er werd gevoetbald, tikkertje gespeeld, met de frisbee gespeeld en nog veel meer. Alleen voor het koekje kwamen we even naar binnen om onze handen te wassen maar verder speelden we heerlijk buiten. De middag vloog dan ook voorbij en voor we het wisten stonden de eerste papa’s en mama’s alweer op de stoep.

 

Woensdag 20 maart

We begonnen vandaag ’s ochtends met weer een nieuwe les peutergym. Met een gezellige groep peuters begonnen we met dansjes, gingen we daarna dieren nadoen en sloten we af met verschillende parcourtjes. We konden blikjes omgooien, bowlen, ringwerpen en de bal in de korf gooien. Het was weer een geslaagde les, iedereen hielp nog even met opruimen en toen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Voor ons begon toen de middag, we gingen onderweg om de kinderen op te halen van school. Op de BSO aten we eerst onze boterhammen, dit deden we lekker buiten in het zonnetje. Na de boterhammen werd er al lekker buiten gespeeld, er werd gevoetbald en parcourtjes gebouwd met pionnen. Toen ook de rest van de kinderen op de BSO aangekomen was aten we met z’n allen wat fruit. Hierna was het tijd voor de activiteit van vandaag, de jassen waren vandaag niet echt nodig met ongeveer 18 graden en het lekkere zonnetje dus konden we snel richting het veld.

Er werd vandaag weer een nieuw spelletje geïntroduceerd aan de kinderen, namelijk kreeftenbal! Bij kreeftenbal zijn er twee teams, elk team heeft een goal om te verdedigen en probeert in de goal van het andere team te scoren. Maar dit gaat niet zomaar, je verplaatst je namelijk als een kreeft. Iedereen zit op zijn of haar billen en kan met handen en voeten verplaatsen. De bal wordt rondgegooid en op die manier kan je dichterbij de goal komen van de tegenstander. Lukt het om te scoren, dan verdien je een punt. Het was een heel grappig spelletje, de kinderen waren erg fanatiek en vonden het soms ook een beetje lastig om op de billen te blijven zitten. Na een tijdje gespeeld te hebben was het tijd om lekker ons eigen ding te doen. Er werd gevoetbald, met de bal gespeeld en nog veel meer. We waren heel de middag fijn buiten en hebben optimaal genoten van het weer. 

 

Donderdag 21 maart

Er stond ons vandaag weer een gezellige dag te wachten, het zonnetje kwam regelmatig even kijken dus perfect voor een leuke Sportstuif dag. We stapte snel de auto’s in om alle kinderen te gaan halen. Op de BSO werd er flink fruit gegeten, de bordjes waren goed gevuld maar waren zo op. We konden daardoor snel naar buiten voor een leuke activiteit, vol goede zin stonden we dan ook vliegensvlug klaar op de witte lijn. We luisterden goed naar de uitleg zodat we precies wisten wat we moesten doen.

We speelden vandaag levend kwartet, voor veel kindjes weer een nieuw spelletje. De groep werd verdeeld in 4 teams, elk team kreeg een eigen hoepel met daarin blikjes in 4 verschillende kleuren. Het doel van het spel was om met jou team ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk 4 blikjes van dezelfde kleur in jouw hoepel had liggen. Door blikjes uit de hoepels van de andere teams te stelen kon je alle blikjes verzamelen, maar je moest goed opletten want de andere teams konden ook jouw blikjes stelen. Het was een erg leuk spelletje, er werd goed samengewerkt en verschillende tactieken bedacht. Na een paar rondes hadden alle teams een paar keer gewonnen, iedereen was dus echt aan elkaar gewaagd. Hierna werd er nog lekker zelf gespeeld, de voetbal kwam tevoorschijn en ook de regenboogbal is erg populair de laatste tijd. Verder werd er nog flink getekend maar waren we vooral veel buiten te vinden vandaag.

 

Vrijdag 22 maart

Het weekend staat voor de deur, maar voordat het zover is maken we er nog een gezellige middag van. Het fruit werd gesneden en de waterkan werd gevuld en zo stond alles klaar voor de komst van de kinderen. We haalden alle kinderen op op school en reden daarna richting de BSO. Na het fruit eten en het drinken van een bekertje water konden we beginnen aan de activiteit van vandaag. Helaas was het zonnetje van afgelopen dagen verdwenen en regende het zelfs. We maakten er daarom maar een leuke middag van met een gave activiteit binnen.

We speelden Lego Masters, dit kende sommige kinderen al van de tv. Iedereen kreeg een bouwplaat en alle Lego blokjes werden verspreid over de tafel. De eerste opdracht was om een poppetje te bouwen, fanatiek gingen de kinderen aan de slag met bouwen. Er ontstonden hele leuke poppetjes, de volgende opdracht was het bouwen van een huisje en daarna een tuintje erbij. We waren lekker aan het bouwen en iedereen maakten zijn eigen prachtige creaties. De rest van de middag werd er nog doorgebouwd maar ook getekend, vliegtuigjes gevouwen en nog veel meer. We hadden een hele leuke middag ondanks het slechte weer, tot volgende week!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches