Super leuke BSO!
Kinderen hebben het enorm naar hun zin. Ze zijn actief en leuk bezig. Fijne, betrouwbare plek.
Genoeg zeggend dat de kinderen zich vaak omdraaien of verstoppen, als ze gehaald worden, omdat ze nog heel graag willen blijven….
Ook een jong team van zowel mannen als vrouwen die de begeleiding bieden; erg prettig.

Silvia Silvia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Uitstapjes, Wipe-Out en buitenspelen in week 25 - 2021

Maandag 21 juni
Vandaag begon onze sportieve BSO dag al vroeg. De onderbouw van de Bron heeft namelijk een weekje vakantie, daardoor zijn er deze week op maandag, dinsdag én donderdag al kinderen in de ochtend. Tijdens studiedagen en vakanties gaan wij vaak op uitstapjes, vandaag stond springen bij We-Jump op het programma! 's Middags kwamen ook de andere kinderen en begonnen we de BSO middag met een bordje fruit en groenten. We speelden vandaag twee spelletjes in de gymzaal, de jonge kinderen speelden aan de ene kant verschillende samenwerkingsspelletjes terwijl de oudere kinderen het spelletje Tienbal speelde. Naast de spellen in de gymzaal konden de kinderen ook buiten lekker voetballen, met het stoepkrijt spelen of in de keuken spelen. 

Dinsdag 22 juni
Ook vandaag gingen we al in de ochtend van start! Vandaag gingen we lekker spelen in het Zandbos met de kinderen. Een super fijne plek waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven in de buitenlucht. Er werd van de kabelbaan afgegaan, een hut gebouwd en door het doolhof gerend. Voordat we het wisten gingen we alweer terug naar de BSO. Toen alle kinderen waren opgehaald gingen we fruit eten en lekker buiten spelen. In de tussentijd had meester Ted de materialen in de gymzaal alvast klaar gezet, vandaag spelen we Wipe-out! Bij dit spelletje worden de kinderen verdeeld in twee teams. Één team rent over de baan heen en mag iedere keer één pittenzakje meenemen en aan het einde in de lege bak gooien. Maar het andere team staat aan de zijkanten van het veld en probeert het rennende kind te raken met de bal. Als dit lukt moet diegene stoppen en weer opnieuw beginnen aan het begin. Een super spannend spelletje waarbij álle kinderen steeds lekker in beweging zijn!

Woensdag 23 juni
Vandaag hadden de kinderen van de Piramide een studiedag! Daarom waren er al 4 kinderen in de ochtend spelen bij onze sport BSO. De ochtend ging snel voorbij met spelletjes spelen in de keuken en het spelen in de speeltuin bij de BSO in de buurt. Na het ophalen van alle kinderen en gezellig samen te hebben geluncht, gingen we snel richting de gymzaal om mee te doen met de woensdagmiddag activiteit. Vandaag speelden we eerst het spelletje raak en haal. Bij dit spelletje wordt de groep in tweeën gesplitst en staat ieder team heeft een helft van de zaal. Beide teams moeten 5 pionnen verdedigen die achteraan in het veld staan en proberen de pionnen van het andere team om te gooien. Heb je een pion omgegooid? Dan mag je deze snel gaan halen bij het andere team en bij de eigen pionnen neerzetten. Welk team heeft als eerste álle pionnen? Na dit spelletje speelden we ook nog een potje ringhockey, waarbij het team dat als eerste alle pionnen bij de tegenstanders had omgeschoten, won. De rest van de middag speelden de kinderen fantasiespelletjes buiten, speelden we bordspelletjes binnen en konden we fijn vrij spelen in de gymzaal. 

Donderdag 24 juni
Vandaag waren we weer vanaf de ochtend open, bij Sportstuif Asten hadden ze ook een hele boel kinderen met een studiedag. We konden dus gezellig met z'n alle gaan spelen bij een speeltuin op de camping Somerense Vennen. In totaal waren we met een groep van 19 kinderen, die zich allemaal goed vermaakten in de grote zandbak, op de speeltoestellen en met de glijbaan. Na 1,5 uur lekker te hebben gespeeld gingen we mee naar Sportstuif Asten, waar we lekkere tosti's hebben gegeten. De ochtend vloog voorbij, dus we moesten alweer terug om kinderen te gaan ophalen in Deurne. Vandaag speelden we het spel Rupsbal in de gymzaal. 

Rupsbal is een slagbalvorm waarbij iedereen mee kan doen! Een kind schopt de bal in het veld en probeert zoveel mogelijk rondjes te rennen. Ieder matje is een punt. Ondertussen pakt de veldpartij de bal. De eerste die de bal heeft blijft staan, de rest maakt er een rij achter. De bal wordt boven het hoofd doorgegeven, degene die de bal als laatst heeft roept STOP! De loper moet dan stoppen met rennen. De punten worden bijgehouden en de volgende speler van het slagteam is aan de beurt. Er wordt gewisseld van positie als álle kinderen van het slagteam aan de beurt zijn geweest. Welk team wordt uiteindelijk de winnaar? 

Vrijdag 25 juni
Nadat we alle kinderen hadden opgehaald gingen we gezellig met z'n alle lunchen. Omdat we vandaag een klein clubje hadden van 13 kinderen, konden we weer eens op pad gaan. Vandaag gingen we naar de speeltuin de Speuldries. De kinderen vinden dit altijd super leuk en kunnen zich goed vermaken met alle speeltoestellen, kabelbaan, glijbanen en zandbak. Terug bij de BSO speelden de kinderen lekker verder in de gymzaal, waar ze zelf een mooie hut bouwden!



Ons team

Steffi Nellen
Steffi Nellen Vestiginsmanager
Davy Althuizen
Davy Althuizen
Jaike Maandag
Jaike Maandag
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Bram van den Eerenbeemt
Bram van den Eerenbeemt
Valmir Zurapi
Valmir Zurapi
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches