Fantastische BSO waar kinderen zichzelf kunnen zijn, maar vooral ook hun energie kwijt kunnen en kennis maken met allerlei sport(activiteiten).

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Curling, smokkelspel, woensdagmiddag activiteit, sneeuwpret & achter de schermen! Week 3 - 2023

Weer een week vol met verschillende activiteiten! En niet te vergeten de sneeuwpret, want wat eindigde de week met een leuke pak sneeuw! Ook zo benieuwd of wij in de sneeuw hebben gespeeld en wat we deze week nog meer hebben gedaan? Hieronder staan de activiteiten beschreven, dus lees met ons mee.


Maandag 16 januari

In de ochtend was het erg regenachtig, maar in de middag gelukkig niet! Daarom gingen we ook lekker naar buiten. Hier had meester Jeroen een curling baan uitgezet. Met zijn alle probeerde we zoveel mogelijk punten te halen! Er werd zo goed gemikt dat we de hoogst aantal punten verdiende!

Maar zoals je ziet, spelen wij curling niet op een ijsbaan, maar op een smeltende ijsbaan. ;)

  

 

Dinsdag 17 januari

Woehoew! Lekker naar buiten! Deze middag stond helemaal in het teken van de politieagenten en de boeven! Dat klinkt gek, maar dat was het zeker niet! We speelde een smokkelspel.

 


Bij het smokkelspel moeten de boeven Sportstuif geld meesmokkelen! Om zoveel mogelijk Sportstuifgeld in de kluis te krijgen. Maar let op! Want zodra je naar de kluis rent, mogen de politieagenten je tikken. Ben je getikt? Dan gaat de politieagent raden waar de boef het Sportstuif geld heeft verstopt. Heeft de politieagent het fout? Dan mag de boef snel verder rennen naar de kluis, maar heeft de politieagent het goed geraden? Dan levert de boef het Sportstuif geld in bij de politie.


 

We hebben verschillende varianten gespeeld, we begonnen eenvoudig en zo werd het spel steeds moeilijker.

  

 

Woensdag 18 januari

Wekelijks organiseren wij een woensdagmiddag activiteit voor alle basisschoolkinderen in de Gemeente Deurne. Deze week gingen we het smokkelspel doen, wat we ook op dinsdagmiddag hebben gespeeld. Zo leuk dat ook weer kinderen van de BSO-groep mee kwamen doen! Het spel werd zo enthousiast meegespeeld ondanks dat we het smokkelspel voor de tweede keer deze week speelde.

 

Donderdag 19 januari

Eindelijk was er sneeuw! Wij hebben hier zeker gebruik van gemaakt, dus dat betekent: SNEEUWPRET! We gingen naar het veldje achter de school, de toekomstige Urban Park. Hier hadden we een sneeuwballen gevecht gehouden en jawel een sneeuwpop gemaakt! Bij het sneeuwballen gevecht leerde de kinderen om te gaan met elkaars grenzen, we hadden bijvoorbeeld een afspraak gemaakt dat je geen sneeuwballen in het gezicht van elkaar mocht gooien. 
Heb jij ons zien spelen op het veldje?

 

Vrijdag 20 januari

Achter de schermen zijn wij non-stop bezig met de BSO. Zo bedenken wij activiteiten en grotere projecten, maar zijn wij ook bezig met flyeren. Vandaag zijn wij met de Sportstuif auto in Deurne gaan rondrijden en hebben we bij verschillende plekken flyers neergelegd! Bijvoorbeeld bij de Jan Linders, bij Laco sportcentrum en nog veel meer! Heb jij de flyers al gezien?!

 

Tot volgende week, bij onze volgende blog!



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches