Een top BSO! Kinderen kunnen lekker na schooltijd buiten spelen en kennis maken met allerlei sporten!

Yvonne Swinkels Yvonne Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weerwolven, Jachtseizoen, winactie & Bounce Valley! Week 14 - 2023

Een extra lang weekend zit er alweer op. Hopelijk hebben jullie heel veel paaseieren gevonden! Omdat het dit weekend Pasen was, hebben we natuurlijk ook verschillende activiteiten gedaan in het thema van Pasen. Lees vooral de blog van week 14, waarin wij jullie veel meer hierover vertellen!

 

Maandag 3 april

Een nieuwe week, een nieuwe dag en een nieuw gezicht! Iedereen had vandaag zijn of haar goede humeur meegenomen, maar dat kon ook niet anders want het zonnetje scheen vandaag lekker. Toen iedereen was opgehaald, merkte ze gelijk dat er een nieuw kind startte bij Sportstuif. Nadat ze met elkaar kennis hadden gemaakt gingen we lekker fruit eten. Iedereen stond te springen om naar buiten te mogen gaan en daar genoten we ook volop!

Toen ze een tijdje vrij hadden gespeeld was het tijd voor de activiteit. De activiteit van vandaag was fopbal, bij velen al een bekend spel. We maakte een cirkel met zijn alle en een iemand ging in het midden staan met de bal in zijn of haar handen. Probeer om zoveel mogelijk mensen te foppen en net doen alsof ze de bal moesten vangen.
Hier hadden de kinderen erg zin in dus speelde we meerdere potjes, iedereen kwam aan de beurt om de fopper te zijn!! Na het lang spelen met de bal was het tijd voor een welverdiend koekje en nog wat drinken.

Samen sloten we de dag nog af met kikkertikkertje! De tikker werd een echte kikker en moest ervoor zorgen dat er meerdere kikkers kwamen door ze te tikken.
De eerste dag van de week gestart met verschillende activiteiten!

  

 

Dinsdag 4 april

De Sportstuif auto’s zijn weer vol geladen en deze dag was een dag voor veel nieuwe kinderen. Zo halen wij voortaan ook kinderen op van de Zonnebloem in Liessel! Met zijn alle komen we aan bij Sportstuif en drinken we lekker wat water, water met fruit of ranja. En natuurlijk eten we ook een gezond tussendoortje, zoals fruit.

Na het eet- en drinkmoment hebben we onze jas aangetrokken en zijn we lekker naar buiten gegaan! Aan onze BSO-ruimte zit een kleine tuin vast, hier hebben we met de oudste groep kinderen het spel Weerwolven gespeeld. Wie is er een weerwolf, wie is cupido en wie is er een burger? Dat moesten we tijdens dit spel gaan ontdekken! Tijdens dit spel is er een verhaallijn, de kinderen moeten hun ogen dicht doen en gaan ‘slapen’. De spelleider verteld wie er ‘wakker’ mogen worden. Per personage zitten er opdrachten aan verbonden. Bijvoorbeeld, cupido mag 2 spelers aanwijzen die ‘verliefd’ worden. De ziener mag het personage kaartje kijken van een speler etc. etc. Degene die overblijft, een bewoner of een weerwolf heeft gewonnen!

Buiten op het grote schoolplein werd en spel boer en hazen gespeeld. Dit spel hebben we als een eerder gespeeld. Het spel werd zo leuk gevonden, dat wij besloten om het nog een keer te gaan spelen! Dat kwam goed uit, omdat het net voor Pasen was. De boeren hebben een land vol met wortels en de konijnen gingen deze proberen te stelen!

De hele middag hadden we buiten in de zon gespeeld. Wisten jullie dat wij een speciale bak hebben met allemaal buitenspeelgoed! Deze nemen wij elke dag mee naar buiten en de kinderen kunnen zelf beslissen of ze hiermee willen spelen en met welk speelgoed.

  

 

Woensdag 5 april

Pasen komt steeds meer en meer in het zicht! Deze middag stond bij de BSO ook helemaal in het teken van Pasen. Want samen met Sportstuif de Vlieger hadden wij een hele gave woensdagmiddag activiteit bedacht, namelijk, het jachtseizoen! Kim ging samen met een collega van Sportstuif de Vlieger op pad. Om de 10 minuten deelde zij in het verhaal van onze sociale media een locatie (hints). Alle kinderen van Gemeente Deurne hadden de mogelijkheid om ze te zoeken! Had je ze gevonden of had je de hints nodig? Super goed! Wij hadden verschillende gezichten gezien en zij kregen natuurlijk een lekkere beloning van ons! Want als je ons had gevonden, moest je snel naar ons komen en ons tegenhouden en dan kreeg je iets lekkers.

Met de kinderen van de groep deden wij natuurlijk ook mee! Te voet gingen we op pad om de Sportstuif medewerkers te zoeken! We liepen naar het dorp, gingen langs de kasteelruïne en kwamen bij voorbij het ziekenhuis!

Helaas hadden we ze niet gevonden, maar niet getreurd! Vrijdag was er nog een Jachtseizoen dag! Kom ons maar gauw zoeken!

Gelukkig maakte we wel nog kans op een andere mooie prijs! We hadden een winactie online gezet en de kindern van de BSO speelde natuurlijk ook mee! Kan jij raden hoeveel paaseieren in deze vaas zitten?

  

 

Donderdag 6 april

Een studiedag voor basisschool de Hasselbraam! De kinderen van deze school, die opvang hebben bij Sportstuif, kwamen gezellig naar onze BSO om te spelen. We gingen gelijk in de gymzaal spelen, waar we onze eigen hut maakte. Deze was zo mooi, dat wij gingen picknicken in onze hut! Lekker wat fruit eten, eens even wat anders dan normaal! En dat maakte de ochtend al extra leuk!

In de ochtend werd er ons verteld dat er bezoek was geweest! Een paashaas had eieren voor ons verstopt. Snel rende we naar buiten, naar het hek. De eieren waren verstopt op het veld achter de school. We gingen de paaseieren zoeken. De kinderen hadden goede ogen, want de eieren werden goed gevonden! Ze lagen op de grond, tussen de takken van een struik, tussen het gras, onder de bladeren en nog een vele andere verstopplekken!

Na een lekkere paaslunch, met een gekookt eitje was het tijd voor een uitstapje! Met zijn alle gingen we naar Kids Plaza in Helmond! Daar klauterde we omhoog en gingen we van de glijbaan af! Sprongen we zo hoog mogelijk op de trampoline en maakte we de mooiste creaties met de bouwstenen.

’s Middags werd het drukker op de BSO, omdat alle scholen uit waren. Helaas was het niet z’n mooi weer als in de ochtend en daarom speelde we in de gymzaal.

We speelde ballenbingo. Iedereen had een bal met een cijfer erop. Alle ballen werden weggegooid over de gymzaal vloer. Daarna was het de opdracht om zo snel mogelijk de bal met je eigen nummer terug te vinden! Wie had er als eerste bingo?

Deze dag hebben we helaas ook afscheid genomen van onze collega Laura, zij gaat een vestiging openen in Horst. Dit was de laatste keer dat zij op de groep stond. Wij hebben haar allemaal erg veel succes gewenst!

 

    

 

Vrijdag 7 april

De laatste dag voor het paasweekend. Ook deze dag had basisschool de Hasselbraam een studiedag. In de ochtend gingen we naar Sportstuif Asten. Na het vrijspelen vertrokken we richting Eindhoven om naar Bounce Valley te gaan! De kinderen gingen uit hun dak en konden alle energie kwijt op de springkussens! Het was super vet!

’s Middags was het weer tijd voor het Jachtseizoen, Jeroen ging samen met een collega van Sportstuif de Vlieger op pad. Zij hielden ons weer op de hoogte met aanwijzingen, van waar zij op dat moment waren. Heb jij ons kunnen vinden?!

 

Geniet van het extra lange paasweekend!

 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches