Super BSO! Een plek waar de kinderen buiten hun energie kwijt kunnen. Er worden altijd leuke sporten/spellen gedaan buiten. Zo zijn de kinderen lekker actief bezig.

Renee Peeters Renee Peeters
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Woensdagmiddagactiviteit, leuke buiten activiteiten en Sinterklaas is op bezoek geweest! - week 49

Maandag 04-12

Op deze dag heeft Sam bij Sportstuif Deurne Aventurijn gewerkt. Het was een spannende dag, want Sinterklaas en de pietjes waren langs geweest. De kinderen kwamen van school en zagen dat hun schoentjes gevuld waren met lekkere pepernoten en een mandarijn. Ook had Sinterklaas en de pieten wat cadeautjes achtergelaten die we samen gingen uitpakken. De kinderen kregen een dinosaurus stickerboek, een nerf gun en een skateboard! 

Nadat we de cadeautjes hadden uitgepakt, zijn we nog een Sinterklaas quiz gaan doen. Tijdens de quiz kwamen er vragen over Sinterklaas en als je het antwoord wist, mocht je een lekkere pepernoot pakken. En wat wisten de kinderen veel... super knap. Na de quiz zijn de kinderen met hun nieuwe speelgoed gaan spelen. Wat zijn ze er blij mee, dankjewel Sinterklaas en de pieten!

 

Dinsdag 05-12

Vandaag waren we bij Sportstuif Cuijk. Ook bij Sportstuif Cuijk waren Sinterklaas en de pietjes langs gekomen. Ze hadden het voor de kinderen wel wat moeilijker gemaakt. Er zat een brief in de schoen waarin stond dat ze de cadeautjes verstopt hadden dus deze moesten de kinderen gaan zoeken. Op de brief stonden verschillende hints geschreven waar de cadeautjes konden liggen.

Samen met de kinderen zijn we op zoek gegaan naar de cadeautjes, en wat hadden de Pieten ze goed verstopt! We vonden er een in de koelkast, een in de auto en zelfs een in het doel. Nadat we alle cadeautjes hadden gevonden, was het tijd om ze uit te pakken. We kregen strijkkralen en een leuk spel voor op de BSO. Vervolgens zijn we naar buiten gegaan om te voetballen en hebben we met de Lego gespeeld. Het was weer een gezellige dag bij Sportstuif Cuijk!

 

Woensdag 6-12

Op deze dag hadden we onze aller eerste woensdagmiddagactiviteit, we organiseerde een Nerf Battle voor alle basisschool kinderen in Cuijk. Het team van Sportstuif Cuijk had de ruimte bij voetbalvereniging SIOL omgegooid om daar een Nerf Battle te houden.

Toen de kinderen binnen kwamen kregen ze allemaal een Nerf pistool en een veiligheidsbril, we zijn  eerst begonnen met het oefenen van schieten en richten met het Nerf pistool. Nadat we dat goed hadden geoefend was het tijd om een estafette te doen. We hadden 2 teams gemaakt die het tegen elkaar op namen.  Ze moesten beide een parcours afleggen, als je bij het einde van het parcours was mocht je een keer schieten op de toren van bekertjes. Het team die als alle eerste alle bekertjes eraf had geschoten was de winnaar.
Na het parcours zijn we "Verover de vlag" gaan spelen. Ook hierbij hadden we twee teams gevormd. Elk team kreeg een vlag die ze aan hun eigen kant mochten verstoppen. De kinderen moesten de vlag van het andere team vinden en in beslag nemen zonder zelf geraakt te worden. Als je geraakt wordt, moest je terugkeren naar je eigen beginpunt voordat je opnieuw kon deelnemen. We hebben verover de vlag buiten en binnen gespeeld. Het was een geslaagde dag!

Sportstuif organiseert vaker leuke activiteiten waar je gratis aan mee kan doen onder leiding van de buurtsportcoaches & pedagogisch medewerkers. Dus houd samenbijsportstuif, Instagram en Facebook goed in de gaten!

 

Donderdag 07-12

Afgelopen donderdag zijn we naar Sportstuif Horst gegaan met de kinderen van Sportstuif Cuijk. Bij Sportstuif Horst was er veel nieuw speelgoed want ook daar zijn Sinterklaas en de pietjes langsgekomen. We zijn eerst even gaan kleuren en hebben een mooie tekening gemaakt voor de dag van de vrijwilligers, want we zijn super dankbaar voor hun!

Na het kleuren was het tijd om fruit te gaan eten en een bekertje ranja te gaan drinken. Toen al het fruit op was deden we de jassen en handschoenen aan om vervolgens naar buiten te gaan. Hier hadden we een paar leuke activiteiten gedaan. We begonnen met olifantenjacht. Bij olifantenjacht hebben we een midden veld, hier omheen zit een sloot waar de olifanten en de jagers niet doorheen kunnen. Er worden 2 jagers uitgekozen die met een bal de olifanten proberen af te gooien. Wanneer je afgegooid was mocht je de jagers gaan helpen, tot dat er geen olifanten meer over waren.

Hierna hebben we een drie op een rij parcour gedaan. Er werden twee teams gemaakt. De bedoeling was dat we kinderen een parcour af namen maar ze moesten een tennisracket vasthouden en hier een tennisbal op balanceren. Wanneer je bij het einde kwam mocht je een lintje pakken om deze in een van de hoepels te leggen en zo snel mogelijk drie op een rij te krijgen met je team. Het team die als eerste drie op een rij had gelegd, won het spel.

 

Vrijdag 08-12

Vandaag is het team van Sportstuif Cuijk aan het werk achter de schermen! We zijn druk bezig met het opstellen van een planning voor leuke activiteiten en evenementen die we in het nieuwe jaar willen organiseren bij Sportstuif Cuijk. Wanneer we een leuke activiteit hebben georganiseerd kun je dat terug vinden op de website: www.samenbijsportstuif.nl/cuijk via hier kun je je ook aanmelden om mee te doen met de activiteit.

Daarnaast zijn we vandaag langsgegaan bij de winnaar van de Sinterklaas winactie. We hebben een leuke prijs samengesteld en wensen de gelukkige veel plezier ermee! Sportstuif Cuijk organiseert regelmatig winacties, dus houd Instagram en Facebook in de gaten voor meer leuke winacties.



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches