Een super leuke bso waar begeleiding écht aandacht geeft aan de kinderen en altijd een (beweeg)activiteit met ze doet. Daarnaast is er voor de kinderen ook ruimte voor eigen invulling van de (mid)dag. Kortom, een top-bso!

Karlijn van Grunsven Karlijn van Grunsven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wat een koud weer, tijd voor tikspelletjes! - week 2

Maandag 08-01

Vandaag heeft Sam een middag bij Sportstuif Venray MHCV gewerkt. Het was vandaag erg koud buiten dus het was tijd voor een tikspelletje! We deden het dinotikspel. Iedereen is tikker tijdens dit spel. Wanneer je elkaar tikt moet je steen papier schaar doen, degene die verliest wordt een kleinere dinosaurus. Maar je mag alleen de dinosaurus tikken die op jou eigen hoogte zijn! Wanneer je van steen papier schaar wint, mag je weer een grotere dinosaurus worden. Het was een erg leuk spel en we hebben het er warm van gekregen.

Na de activiteit hebben we buiten nog wat gevoetbald en tien tellen in de rimboe gespeeld. Aan het einde van de middag werd het steeds donker buiten dus zijn we naar binnen gegaan en hebben we een koekje gegeten.  We speelde nog een potje pesten en UNO. Daarna was de middag alweer voorbij.

  

Dinsdag 09-01

Ook vandaag was het heel erg koud buiten! We haalde de kinderen van school op en ze waren allemaal goed ingepakt. De sjaal om, muts op en handschoenen aan, zo hadden we net nog een beetje warm. Toen we aankwamen bij Sportstuif Cuijk hebben we eerst binnen vrij gespeeld. We begonnen met het kleuren van mooie tekeningen en we hebben gebouwd met lego. Daarna gingen en verstoppertje spelen met ze allen. Het was tijd om wat fruit en groente te eten, we dronken een bekertje ranja en zijn daarna naar buiten gegaan voor de activiteiten.

We begonnen met het kat en muis spel. De muizen hebben een straat gemaakt van een lintje. Het lintje stoppen de muizen in hun broek zodat ze een staart krijgt. De kat probeert alle staarten van de muizen te vangen. Wat kregen we het hier warm van. Na het kat en muis spel zijn we gaan trefballen. Ferd had twee vakken gemaakt waar pionnen in stonden. Er werden twee teams gemaakt. Beide teams moesten de pionnen van het andere team omgooien, maar je mocht niet lopen met de bal. We moesten dus goed samen werken en de bal over te gooien naar elkaar. Het was een spannend potje!

Na de activiteiten zijn we naar binnen gegaan en hebben we nog stopdans gedaan. We deden de lichten uit, zetten de discolichten aan en speelden leuke muziek af.

  

Woensdag 10-01

Vandaag was het weer een koude dag! Maar ook dan gaan wij naar buiten om promotie te maken voor Sportstuif Cuijk! We zijn gaan flyeren bij basisschool de Waai in Cuijk en zijn daarna naar de markt in Cuijk gegaan. Van het rondlopen krijgen we het vanzelf warm. 

Wist je dat je bij ons twee gratis proefdagen kunt aanvragen? Meer informatie hierover? Neem een kijkje op onze website, stuur een mail of bel gerust even naar ons!

Ook is onze mooie Sportstuif bord af die we samen met de kinderen hebben gemaakt. We gebruiken het bord om de wasknijpers op te hangen. Zodra de kinderen bij Sportstuif Cuijk zijn pakken ze hun eigen wasknijper en zetten ze deze vast op hun beker. Zo kunnen de kinderen goed zien welke beker ze hebben. 

  

Donderdag 11-01

Het is alweer donderdag, wat gaat de week toch snel voorbij. We begonnen de middag met de kinderen van school op te halen. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif Cuijk zijn we vrij gaan spelen. We hebben mooie loombandjes en tekeningen gemaakt voor de papa’s en mama’s.

Na het vrij spelen zijn we met ze alle wat groente en fruit gaan eten, zo hadden we weer energie voor de activiteiten! We begonnen met piratenschip. Er laten hoedjes in her veld, deze vormde het piratenschip. Een kindje mocht op het piratenschip gaan staan maar hij mag er niet af, want anders valt die in de zee. De andere kinderen verdelen zich aan beide kanten van het piratenschip, ze moeten de bal over het piratenschip rollen of gooien zonder dat de piraat de bal aanraakt. Wanneer de piraat de bal toch aanraken, moet het kind wat als laatste de bal aanraakte voor de piraat, wisselt van plek. Na het eerste spel zijn we groenlicht – roodlicht gaan doen. Een iemand staat met een groen hoedje en een rood hoedje aan het begin van het veld. De andere kinderen starten verderop bij de lijn. Wanneer het groene hoedje omhoog ging mochten de kinderen lopen, maar wanneer het rode hoedje omhoog ging moesten de kinderen heel stil blijven staan! Wanneer je tocht bewoog moest je weer terug naar de lijn en weer opnieuw beginnen.

Als laatste speelde we schipper mag ik over varen. Alle kinderen staan aan een kant. In het midden staat de tikker. De kinderen zingen " schipper mag ik overvaren ja of nee moet ik dan een cent betalen ja of nee ? " De tikker mag dan ja of nee antwoorden. Bij nee moeten alle kinderen rennend naar de overkant. Bij ja mag de tikker een manier verzinnen om naar de overkant te komen, zoals: huppelen, op een been of kruipen. Maar de tikker moet hetzelfde doen als de andere kinderen. De eerste die getikt wordt is de nieuwe tikker.

Na alle activiteiten hadden we nog zin om buiten te voetballen. Daarna was het tijd voor een koekje. Op het einde hebben we nog even vrij gespeeld en werden de kinderen alweer opgehaald.

   

Vrijdag 12-01

Vandaag werkt Sportstuif Cuijk achter de schermen! We zijn bezig met het organiseren van de nieuwe woensdagmiddagactiviteit. We hebben de spullen bij elkaar verzameld en het word een hele leuke middag. Hou onze Instagram en Facebook goed in de gaten want vanaf woensdag 17-01 kun jij je aanmelden voor een nieuwe woensdagmiddag activiteit op: www.samenbijsportstuif.nl/cuijk

In de week van 29 januari mag jij een vriendje of vriendinnejte meenemen naar Sportstuif Cuijk! Neem gezellig iemand mee en dan gaan we er een leuke middag van maken. 

Wij wensen iedereen een heel fijn weekend!

  



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches