Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Reactiespel, naar de speeltuin en weerwolven! - week 12

Maandag 18 maart

Het weekend is voorbij, dat betekend dat we weer bij Sportstuif mogen gaan spelen. We begonnen de middag met het eten van een lekker stukje fruit. De kinderen hielpen mee met het fruit snijden, en wat konden ze dat al goed! Nadat ons buikje vol zat en we een beker ranja hadden gedronken was het tijd om naar buiten te gaan.

We speelden vandaag cuppong. De bedoeling was om zoveel mogelijk bekers om te krijgen met maar een keer gooien. Daarna speelden we met de tennisrackets en voerden we oefeningen uit zoals, proberen zoveel mogelijk hoog te houden, zo vaak mogelijk overspelen naar elkaar en nog wat trucjes die de kinderen zelf gingen uitproberen.

Als laatste spelletje speelden we piraterij. Er wordt een schip gemaakt met hoepels. In de hoepels staat een kindje, die gaat proberen de bal tegen te houden. Aan beide kanten van het schip staan de kinderen die de bal over het schip moeten krijgen. Dit kunnen ze doen door over te gooien, te rollen of te schoppen maar de bal moet wel over het schip heen gaan. Zo niet.. beland de bal in het water!

  

Dinsdag 19 maart

Yes, het is weer een mooie dag! Wij gaan weer lekker buiten spelen met ze allen. Nadat we de kinderen van school hadden opgehaald gingen we gelijk buiten spelen. We begonnen met een potje voetbal. Een aantal kinderen hebben binnenkort bij SIOL het schoolvoetbaltoernooi dus oefenen samen, we spelen over naar elkaar, schieten in de goal maar proberen ook te keepen. Na het vrije spel zijn we naar binnen gegaan om een stukje fruit te eten en een bekertje ranja te drinken. Vervolgens weer snel naar buiten om de activiteiten te gaan doen.

We begonnen vandaag met verlossertikkertje. Er is een iemand de tikker, die liep met Sam mee want er zit een geheime verlosser in het spel en die moeten we nog uitkiezen. Zodra de tikker weg was kozen we een geheime verlosser uit, de kan de kinderen bevrijden als ze getikt zijn. De kinderen kiezen een manier uit hoe je bevrijd kan worden zoals: een box geven, een tikje op je schouder enzovoort. Nadat de verlosser is uitgekozen komt de tikker terug en begint het spel. Maar ook de verlosser moet goed opletten want wanneer hij/zij getikt wordt kan niemand meet bevrijd worden!

Als tweede spelletje deden we bommetje. Allen kinderen gaan in een cirkel staan. Er staat één kind in het midden van de cirkel, hij/zij is de tikker. In de cirkel wordt een bal zo snel mogelijk doorgegeven. Ondertussen telt de tikker tot 10 seconde hard op daarna tot 20 in zijn hoofd. Als hi/zij bij 20 is roept degene heel hard: BOEM! Degene die in de cirkel de bal in de handen heeft, wordt ook een tikker. Hij/zij gooit de bal omhoog en de tikker in het midden pakt deze bal. De andere tikker pakt de tweede bal die buiten de cirkel ligt. Iedereen rent weg want de tikkers gaan iedereen afgooien.

Als laatste deden we een reactie spelletje. We speelden hoofd, schouders, knie, BAL! De kinderen staan tegen over elkaar. Ferd of Sam noemt verschillende lichaamsdelen op die de kinderen moeten aanraken. Zodra ze BAL horen moeten ze proberen zo snel mogelijk de bal te pakken. We maakte het een stukje moeilijker door met de ruggen tegenover elkaar te staan. Het was weer een leuke middag!

  

Woensdag 20 maart

Vandaag zijn wij naar een speeltuin geweest. Maar daar kwamen we iets heel leuks tegen namelijk een fitness parcours en die wilden wij heel graag uitproberen. We kwamen verschillende oefeningen tegen. We begonnen met onszelf omhoog klimmen. Dat lukte al best goed maar het was ook best zwaar. Daarna probeerden we over paaltjes heen te springen ook dat ging heel goed. Ook probeerde we met twee voeten tegelijkertijd op een platform te springen maar we kwamen steeds hogere tegen. Dat was lastig zeg… Als laatste hebben we nog proberen op te drukken. Wat zijn de kinderen toch sterk!

Daarna was het tijd om weer terug te gaan naar Sportstuif om een bekertje ranja te drinken en een lekker koekje te eten want dat hadden we zeker verdient. We hebben aan het einde van de middag nog lekker gevoetbald en zijn daarna hebben we nog een potje uno gespeeld. Tot morgen!

  

Donderdag 21 maart

Nadat we de kinderen van school hadden opgehaald zijn we gelijk naar buiten gegaan om even lekker vrij te spelen. We hebben gevoetbald, gespeeld met de tennisrackets en kunstjes gedaan. Daarna was het tijd om een lekker stukje fruit en groente te eten. Toen was het tijd voor de activiteit. We begonnen met vies-lekker land. Er werden twee vakken gemaakt, aan de ene kant vies land en aan de andere kant lekker land. Maar deze keer hadden we ook een ik weet het niet land. Hier konden kinderen naartoe rennen als ze niet wisten of ze het lekker vonden of nog nooit hadden geproefd. Er staat een tikker in het midden, die roept bijvoorbeeld: mango! De kinderen rennen naar een vak toe er proberen niet getikt te worden. Wordt je wel getikt dan ben je af en mag je de tikker meehelpen.

Daarna speelden we met de kinderen trefbal. De eerste ronden was het jongens tegen de meisjes. In beide velden stonden er pionnen en dozen. Deze moeten ze proberen bij het andere team om te gooien. We hadden 2 zachte ballen, hier mochten de kinderen mee gooien, schoppen of rollen. Ook hadden we een harde bal, hier mochten de kinderen mee rollen en konden ze ook niet afgegooid mee worden. Wat was het een spannend potje!

  

Vrijdag 22 maart

Vandaag was Sam een dagje bij Sportstuif Venray MHCV werken. Het weer zat vandaag niet zo mee dus hebben we binnen leuke spelletjes gespeeld. We verdeelden de groepen in twee. De jongere kinderen speelden beneden zakdoekje leggen. De kinderen zitten in een kring. Een kindje loopt buiten om de kring heen. Dit kindje heeft een zakdoekje in zijn hand. De rest van de kinderen die in de kring zitten zingen het liedje "zakdoekje leggen niemand zeggen". Alle andere kinderen hebben hun ogen goed dicht zodat ze niets zien. Het kindje met de zakdoek legt de zakdoek achter een van de kinderen. Wanneer het liedje is afgelopen en het zakdoekje achter je ligt ben jij de tikker en moet jij het kindje zie de zakdoek heeft neergelegt tikken!

Met de oudere kinderen speelden we weerwolven. Er zijn verschillende rollen tijdens zit spel. Bijvoorbeeld de weerwolven, hun kunnen deze nacht iemand vermoorden. De heks, kan iemand dood maken of tot leven houden. De burgers proberen te raden wie de weerwolven zijn en zo verder. Tijdens het spel is er een verteller en vertelt wie er wakker mag worden. Het is een erg leuk en spannend spelletje om te spelen. Wie gaan er winnen? De weerwolven of de brugers... 

  

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches