Een super leuke bso waar begeleiding écht aandacht geeft aan de kinderen en altijd een (beweeg)activiteit met ze doet. Daarnaast is er voor de kinderen ook ruimte voor eigen invulling van de (mid)dag. Kortom, een top-bso!

Karlijn van Grunsven Karlijn van Grunsven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nieuw sportmateriaal, mikoefeningen en een geslaagde woensdagmiddag activiteit ! - week 10

Maandag 4 maart

Het is weer maandag dat betekend dat we weer mogen spelen bij Sportstuif! Vandaag gingen we naar een andere locatie maar eerst haalden we de kinderen van basisschool De Zevensprong op. Daarna zijn we doorgereden naar Sportstuif Venray SV.

Toen alle kinderen in Venray ook op locatie waren gingen we fruit en groentes eten. Na het eten zijn we snel naar buiten gegaan want het was zo’n mooi weer. Twee kinderen mochten vandaag een spel bedenken. Ze kozen om trefbal te doen. Ze hadden zelf een veld uitgezet en de uitleg gegeven aan de kinderen. De andere groep ging een tikspelletje doen. Na een tijdje wisselde ze van spel en mocht het andere groepje ook gaan trefballen.

Na de activiteit zijn we nog gaan voetballen, we hebbben afpakkertje gespeeld. Daarna was het alweer tijd om terug naar Cuijk te gaan en werden de kinderen weer opgehaald. Tot morgen!

  

Dinsdag 5 maart

Het zonnetje was vandaag helaas niet te zien, en regende het een beetje maar wij zijn weer lekker naar buiten gegaan met de kinderen! Vandaag haalden we de kinderen van verschillende scholen af. We hebben een tweede Sportstuif auto dus dat is super fijn. Ferd haalde de kinderen van basisschool De Zevensprong op en is daarna doorgereden naar bassischool de Nienekes. Sam ging de kinderen van basisschool de Waai ophalen.

Toen we bij Sportstuif Cuijk aankwamen zijn we eerst vrij gaan spelen. Een aantal kinderen gingen alvast buiten voetballen en de andere kinderen bleven binnen om te knutselen en met lego te spelen. Na het vrije spel zijn we fruit en groenten gaan eten en dronken we een bekertje ranja. Toen zijn wij naar buiten gegaan om de eerste activiteit te spelen. We begonnen met kleurentikkertje. Er is een groot vak. In het vak zijn 4 kleineren vakken met ieder een eigen kleur. Er is een tikker in het midden, de rest van de kinderen staan verdeeld in de kleurenvakken. Ferd of Sam roept: geel rent naar rood! De kinderen die in geel staan moeten zo snel mogelijk naar het rode vak rennen zonder getikt te worden. Ben je getikt? Dan ga je de tikker meehelpen.

Hierna zijn we buskruit gaan spelen, de kinderen vonden  het de vorige keer zo leuk dat we het nog een keer hebben gedaan.

  

Woensdag 6 maart

Vandaag hadden we weer een nieuwe woensdagmiddag activiteit namelijk XL games! De kinderen hadden zich voor onze activiteit aangemeld via samenbijsportstuif.

We begonnen de middag eerst met alle spellen klaar te zetten, daarna zijn we eerst de kinderen die bij ons al op BSO zitten gaan ophalen van bassischool de Harlekijn. Ook onze kinderen speelden deze dag gezellig mee. We aten eerst een stukje fruit en groente en zijn daarna naar buiten gegaan om de andere kinderen op te wachten.

Toen alle kinderen er waren zijn we begonnen met een begin spelletje. De kinderen speelden steen, papier, schaar tegen Ferd. Maar ook dit speelden we in het groot. We beelden heel groot steen, papier en schaar uit. Wanneer je had gewonnen van Ferd, mocht je blijven staan. Als je gelijk speelde moest je 5 sprongetjes doen en wanneer je verliest moest je een rondje om het veld rennen. Daarna hadden we de groepen in twee verdeeld. De ene groep ging bij Ferd vier op een rij estafette spelen en de andere groep speelden bij Sam XL twister. Na een paar potjes wisselde we de groepen om. Als laatste hebben we nog een kaart-tik spel gedaan, ook bij dik spelletje hadden we geen kleine maar grote kaarten! Iedereen kreeg een kaart. Als je iemand tikt laat je de kaart aan elkaar zien. Als jouwn kaart hoger was, dan win jij de andere kaart. Als je dezelfde kaart hebt dan speel je steen papier schaar om te zien wie de kaart krijgt. Wanneer je geen kaart meer had kon je een nieuwe bij Ferd halen. Wanneer alle kaarten op waren bij Ferd was het spel afgelopen. Aan het einde telde we wie de meeste kaarten had verzameld.

Toen de activiteit was afgelopen hebben de kinderen meegeholpen met opruimen. Super fijn! Daarna hebben we nog wat gevoetbald met de kinderen van Sportstuif Cuijk en hebben we jeu des bouls gespeeld. Het was weer een leuke middag!

Sportstuif Cuijk organiseert vaker leuke woensdagmiddagactiviteiten. Lijkt het jou ook een keer leuk om mee te doen? Houd dan de website van www.samenbijsportstuif.nl/cuijk in de gaten voor nog meer leuke activiteiten die er aan komen!

  

Donderdag 7 maart

Het was vandaag weer een mooie dag, het zonnetje kwam heerlijk door. We hebben nieuw buiten sport materiaal dus die gingen we gelijk uit proberen! Ook hadden een aantal kinderen hun eigen skeelers bij om te laten zien aan ons hoe goed ze al konden skeeleren.

Na het vrije spel en het fruit eten zijn we naar buiten gegaan om de activiteit uit te voeren. We begonnen met crossy road. Een super leuk spelletje waar we lang mee door zijn gegaan omdat de kinderen het zo leuk vonden. Het spelletje ging als volgt. Er is een weg gemaakt waar de kinderen overheen moeten rennen. Aan de zijkanten staan de andere kinderen die gaan proberen de rennen af te gooien. Ze kregen verschillende materialen, ze konden met hoepels rollen, met hoedjes gooien en met de bal gooien. De rennen probeerden zo snel mogelijk naar de overkant te komen en alles te ontwijken. Wanneer je twee keer geraakt werd was je af en mocht het volgende kindje rennen.

Hierna zijn we mikoefeningen gaan doen. In de goal hadden we verschillende hoepels hangen, dozen neergelegd en een kleine goal waar de kinderen in konden gooien. De kinderen kregen allemaal pittenzakjes en probeerden alles raak te gooien. Wanneer jouw pittenzakje door de hoepel was, in de goal zat of in de doos dan mocht je je pittenzakje laten liggen. Per team probeerden de kinderen zo snel mogelijk allen pittenzakjes op te krijgen.

  

Vrijdag 8 maart

Het is alweer de laatste dag van de schoolweek! We hebben vandaag weer kunnen genieten van het zonnetje en zijn daarom weer veel buiten geweest. Eerst hebben we de kinderen van school opgehaald. Daarna hebben we lekker wat fruit en groentes gehad. Zo hebben we weer genoeg energie voor vandaag.

We hebben vandaag geoefend met frisbees, we gooiden naar elkaar over, probeerde in de goal te mikken en keken wie zo ver mogelijk de frisbees kon gooien! Ook hebben we nog lekker gevoetbald want ook hier zijn de kinderen heel erg goed in! De nieuwe sportspullen vallen in de smaak dus ook daar hebben we nog samen mee gespeeld.

Na het buiten spelen hebben we een mooie tekening gemaakt en hebben we nog even vrij gespeeld. Daarna was het tijd voor een koekje en was de middag alweer voorbij.

Fijne weekend!

  



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches