Een super leuke bso waar begeleiding écht aandacht geeft aan de kinderen en altijd een (beweeg)activiteit met ze doet. Daarnaast is er voor de kinderen ook ruimte voor eigen invulling van de (mid)dag. Kortom, een top-bso!

Karlijn van Grunsven Karlijn van Grunsven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Naar de speeltuin, schoolvoetbaltoernooi en het wordt weer mooi weer! - week 14

Maandag 1 april

2de Paasdag

Dinsdag 2 april

Vandaag hadden de kinderen van basisschool de Waai een studiedag. De kinderen hadden een fijn weekend gehad en vertelde wat ze allemaal hadden gedaan. Ze hadden allemaal lekker gegeten, waren bij familie op bezoek geweest en hebben heel veel paaseitjes gevonden die ze daarna ook lekker mochten op eten. Na het vrije speelmoment zijn we met de kinderen fruit gaan eten. We hadden een bord vol lekker fruit en groentes. Hierna hebben we onze jassen aangetrokken en zijn we naar de speeltuin de Cuijkse tuinen gegaan. Hier hebben we met de waterpomp gespeeld, gevoetbald, geschommeld, geklommen en nog veel meer! Ook speelden we het spelletje 10 tellen in de rimboe, het was een grote speeltuin dus we konden goed verstoppen. Na het gezellig spelen in de speeltuin gingen we weer terug naar Sportstuif om te lunchen.

Na de lunch gingen we de andere kinderen van school ophalen. We hebben eerst vrij gespeeld, en aantal kinderen gingen buiten voetballen en de andere waren binnen aan het knutselen. Daarna was het weer tijd om een lekker stukje fruit en groentes te eten.

We hadden vandaag twee leuke activiteiten op de planning. We begonnen met jagerbal. Het spel begint met één tikker die de andere kinderen met de bal moet afgooien. Wie door de bal geraakt is dan ook de tikker. Vanaf het moment dat er twee tikkers zijn, mogen de tikkers niet meer rondlopen en moeten ze samenwerken. Ze moeten overgooien naar elkaar en zorgen dat iedereen afgegooid word. Als je af bent wordt je ook tikker, wie zou er als laatste overblijven.. spannend!

Daarna hebben we kwartetten gespeeld. De kinderen worden in 2 of 3 tallen opgedeeld. In het midden liggen verschillende spullen waar je kwartet mee kan krijgen. De kinderen rennen allemaal tegelijkertijd naar het midden en mogen 1 voorwerp pakken. Ze rennen terug naar het vak om hun voorwerp neer te leggen en mogen daarna weer zo snel mogelijk naar het vak rennen om weer wat te pakken. Heb jij met je groepje het snelste 4 pionnen, lintjes of ballen? Dan heb jullie gewonnen!

  

Woensdag 3 april

Het weer was wat wisselend vandaag. Daarom zijn we na het ophalen van de kinderen gelijk naar buiten gegaan om een activiteit te spelen. We gingen vandaag EZELEN. We schieten de bal 1 keer tegen de muur aan, daarna mag de volgende hem 1 keer schoppen. Raak jij de bal 2x aan of mis je het vak? Dan krijg je een letter. Wie als eerste EZEL heeft is af. Hierna zijn we naar binnen gegaan om het fruit klaar te maken. De kinderen helpen ons hier weleens bij, super fijn!

Vandaag was het schoolvoetbaltoernooi dus wij gingen even kijken. We kwamen verschillende kinderen van Sportstuif tegen die wij hebben aangemoedigd, en wat deden ze het allemaal goed! Van het kijken naar voetbal hadden wij ook zin om te gaan voetballen dus zijn wij terug gegaan naar Sportstuif om een potje te voetballen. We oefende met keepen, probeerde de lat te raken en lieten onze coole trucs zien.

Vandaag was Ferd niet in Cuijk, hij was namelijk in Deurne voor het schoolvoetbaltoernooi groep 5/6. Samen met zijn collega’s en twee voetbalverenigingen in Deurne heeft hij dit toffe evenement georganiseerd ter aanleiding van de regiofinales schoolvoetbal vanuit de KNVB. In de voorbereiding is er veel werk verricht omdat het aantal aanmeldingen dit jaar erg hoog was, super leuk! Met maar liefst 36 teams die meededen vanuit 13 verschillende scholen in gemeente Deurne, was het erg druk op de sportparken. Ferd is de gehele dag bezig geweest met op de achtergrond alles regelen tijdens het evenement. Zo heeft hij samen met stagiaires taken op zich genomen zodat alle teams op de juiste tijdstippen op de juiste velden stonden. Volgens de ouders in Deurne was het een geslaagde dag, ondanks een klein beetje regen. Volgende week woensdag staat het schoolvoetbaltoernooi van groep 7/8 op de planning in Deurne, dan is Ferd nog één dagje in Deurne.

  

Donderdag 4 april

Wij hebben weer een hele leuke dag gehad! Nadat we de kinderen van school hadden opgehaald zijn we eerst even vrij gaan spelen we hebben nieuw bouwspeelgoed namelijk kapla. De kinderen zijn gelijk aan de slag gegaan om wat moois te maken. Ook vandaag was het weer wissel vallend dus keken we wanneer we samen met de kinderen naar buiten konden gaan.

Na het fruit was het nog tijd om even vrij te spelen en zijn we daarna naar buiten gegaan voor de eerste activiteit. We begonnen met tikkertje, een iemand was de tikker. Wanneer je getikt werd moest je uit het veld en naar het ringwerpen lopen. Hier moest je proberen de hoepel om de pion te krijgen, lukt dat? Dan mocht je weer mee doen! Daarna kwamen de hardere regenbuien aan dus zijn we naar binnen gegaan om het volgende spelletje te spelen. Hier deden we ballonvolleybal, dit was erg leuk! We speelden 3 tegen 3. Er was een scheidsrechter, de kinderen wisselde om na een tijdje. De bedoeling was om de ballon goed over te spelen en samen te werken om zo de ballon naar de andere kant te spelen. We mochten dus niet in een keer de ballon naar de overkant gooien, zo werken we goed samen. Daarna kwam het zonnetje eindelijk door en zijn we naar buiten gegaan om 10 de rimboe te spelen en te voetballen. Tot morgen!

  

Vrijdag 5 april

Vandaag mocht Sam een dagje bij Sportstuif MHCV werken. We haalden eerst de kinderen van school op en hebben daarna gezamenlijk geluncht. Na de lunch was het tijd om buiten te spelen. We oefende met hockeyen en speelden samen voetbal. Daarna gingen we de andere kinderen van school op halen en was het daarna alweer tijd om lekker wat groentes en fruit te eten. Na het fruitmoment zijn we met ze alle naar buiten gegaan om daar een leuke activiteit te doen.

We speelden makers en krakers. De kinderen waren in 4 teams verdeeld en probeerden zo snel mogelijk alle hoedjes om te draaien. Wanneer dit was gelukt renden je naar het andere team om daar hun hoedjes om te draaien. Als je als eerste op je eigen plek weer bent heb je gewonnen. Aan het einde van de dag genoten we buiten van het weer, speelden we voetbal, gingen we stoepkrijten en dansten we op muziek. Wat een gezellig middag!

Ferd was vandaag in Cuijk aan het werk. Hij had ook van het weer kunnen genieten en had van alles en nog wat. We begonnen met een kleurplaat van SoniX te kleuren en we maakten dezelfde vingers als SoniX. Daarna was het tijd om samen een lekker stukje fruit en groentes te eten. Nadat ons buikje weer vol zat zijn we naar buiten gegaan. We begonnen met het oefenen op de badminton, dit ging al snel goed dus probeerden we op iets te richten. Na een aantal keer oefenen speelden we met elkaar over. Daarna zijn we gaan voetballen en hebben we een partijtje gedaan. Wie zou er hebben gewonnen?...

  



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches