Onze kinderen gaan met veel plezier naar Sportstuif, elke week doen ze leuke spellen en zijn ze veel buiten. Toen we ze gister op kwamen halen kregen we de vraag of we de volgende keer niet iets later konden komen.. zegt genoeg toch. Sam en Ferd zijn gedreven, kundige en enthousiaste groepsleiders waar we alle vertrouwen in hebben. Het contact loopt soepel en ze zijn goed te bereiken en altijd bereid om mee te denken. Heel fijn!

N Nillesen N Nillesen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, schminken voor carnaval en een tweede Sportstuif auto! - week 6

Maandag 05-02

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Cuijk. Vandaag hadden de kinderen van basisschool De Waai een studiedag. In de ochtend zijn we naar Sportstuif Venray SV gegaan, waar ze ook een studiedag hadden. Samen zijn we naar de binnenspeeltuin Boegafun in Venray geweest.

We speelden daar verstoppertje, wat extra moeilijk was omdat het heel groot is en er goede verstopplekken zijn. Ook speelden we tikkertje en wat kunnen alle kinderen snel rennen! Na het spelen gingen we onze eigen lunch opeten. Tijdens studiedagen nemen de kinderen hun eigen lunch mee. In de vakanties zorgt Sportstuif voor de lunch van de kinderen. Na het eten hebben we nog even geklommen en geklauterd.

Daarna zijn we terug gegaan naar Sportstuif Venray SV. We gingen eerst de andere kinderen van school ophalen. Toen iedereen er was gingen we gezamenlijk groente en fruit eten en dronken we een bekertje ranja. Toen was het tijd om naar buiten te gaan. We speelde deze middag 2 spellen. We begonnen met tikkertje maar dan net iets anders. Er waren 2 tikkers, wanneer je getikt werd moest je naar de hoepel gaan om daar met iemand die nog niet getikt was een bal over te gooien. Als dat was gelukt mocht je weer mee doen. Daarna hadden we een samenwerking parcours. De kinderen kregen lintjes en hoepels en moesten er voor zorgen dat ze zo snel mogelijk naar de overkant gingen zonder dat er iemand van de lintjes/hoepels afstapte.

 

Dinsdag 06-02

Vandaag hebben we met de kinderen weer leuke activiteiten gedaan. Nadat we de kinderen van basisschool De Waai hadden opgehaald was het eerst tijd voor een lekker stukje fruit en groente. Daarna zijn we naar buiten gegaan om de spellen klaar te zetten, de kinderen hielpen ons hierbij mee. We begonnen met tikkende tijdbom. De kinderen werden in twee teams verdeeld. Er waren twee grote vakken waar beide teams in stonden. De bal was de bom, de bedoeling was dat je de bal niet langer dan 5 seconde bij jou in het veld lag want anders ontploft die!

Na het eerste spel hebben we memory estafette gespeeld. We speelde weer jongen tegen de meisjes en wat was het weer een spannende wedstrijd. De kinderen waren allemaal zo snel dat het bijna gelijkspel werd. Maar toch hadden deze keer de meisjes gewonnen.

Als laatste hadden we schipper mag ik over varen gespeeld. Het was weer een gezellige middag!

 

Woensdag 07-02

Vandaag was onze woensdagmiddagactiviteit en wat hebben we het leuk gehad! We gingen namelijk met de kinderen lasergamen. We hebben VV SIOL helemaal omgebouwd tot een vette plek om te gaan lasergamen. De ramen werden donker gemaakt, tafels werden omgegooid en de laserlichten werden aangezet. Toen alle kinderen binnen waren begonnen eerst met de uitleg, daarna werden de kinderen in twee teams verdeeld. We begonnen eerst met elkaar porberen af te schieten. Als je drie keer geraakt werd kwam je bij een van de medewerkers, die kon je geweer weer opladen. Na het oefenen van het richten hebben we vlagverovertje gespeeld. Beide teams verstopte aan hun eigen kant 3 vlaggen. Het andere team moest de vlag zien te krijgen zonder dat je geraakt werd.

Het was weer een geslaagde woensdagmiddagactiviteit. Bedankt voor iedereen die er was!

Sportstuif organiseert vaker leuke activiteiten waar je gratis aan mee kan doen onder leiding van de buurtsportcoaches & pedagogisch medewerkers. Dus houd samenbijsportstuifInstagram en Facebook goed in de gaten!

 

Donderdag 08-02

Vandaag was Sam bij Sportstuif Tegelen aan het werk. Het weer zat vandaag helaas niet zo mee, tijdens de regen buien door zijn we even naar buiten gegaan om een potje te voetballen. We speelde wie scoort is keep. Daarna zijn we naar binnen gegaan om wat fruit en groentes te eten. Omdat het bijna carnaval is gingen we vandaag de kinderen schminken. Alle kinderen mochten zelf kiezen hoe ze geschminkt wilden worden en wat zijn de kinderen mooi geworden! Helemaal klaar voor de carnaval.

 

Vrijdag 09-02

Vandaag zijn we naar het kantoor gegaan om onze tweede Sportstuif auto op te halen! Aangezien er steeds meer kindjes bij Sportstuif Cuijk komen spelen hebben we ook meer auto’s nodig. Wij halen de kinderen met onze mooie blauwe Sportstuif auto’s op of gaan hiermee op uitstapje.

Ook hebben we vandaag onze dagplanning uitgeprint. Deze komen bij Sportstuif Cuijk te hangen. Zo kunnen de nieuwe kinderen maar ook de kinderen die al bij Sportstuif spelen zien hoe de dag verloopt, super handig! 

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches