Onze kinderen gaan met heel veel plezier naar Sportstuif in Brandevoort. Ze vinden het heerlijk om na school lekker buiten bezig te zijn, leuke spelletjes of gewoon lekker voetballen. Maar er is ook voldoende ruimte voor een spelletje of lekker knutselen, net waar de kinderen zin in hebben.

De flexibiliteit van het team is echt fantastisch ze denken echt met je mee, wat in deze tijden echt heel erg fijn is. Het team is lekker sportief en enthousiast wat het voor de kinderen extra leuk maakt om te gaan.

In de vakanties hebben ze een leuk en gevarieerd programma. Onze kinderen gaan met plezier naar Sportstuif!

Marieke Koningen Marieke Koningen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Vakjagerbal, minigolf en Monkeytown! Week 2 - 2023

We zitten alweer halverwege januari en de eerste schoolweek van 2023 is alweer voorbij. Deze week hebben we weer fantastische activiteiten gedaan, ondanks het slechte weer. Zo speelden we vakjagerbal, stopdans en minigolf. Ook zijn we deze week op uitstapje geweest naar Monkeytown. Ben jij benieuwd wat voor avonturen we deze week nog meer hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 9 januari
De eerste schooldag na de kerstvakantie. Alle scholen zijn weer begonnen! Vandaag begonnen we met het ophalen van alle kinderen bij verschillende scholen in Brandevoort. Toen we alle kinderen opgehaald hadden was het tijd om gezamenlijk fruit te eten en een bekertje ranja te drinken. Er werd van alles besproken, de meeste kids hadden elkaar namelijk al een tijdje niet meer gezien. De mooiste verhalen kwamen aan bod van kerst tot aan nieuwjaar! Hierna was het tijd om buiten te gaan sporten. We speelden het spel vakjagerbal, een erg leuk trefbalspel. Hierbij worden er drie vakken gemaakt, alle spelers starten in het middelste vak. In ieder vak ligt één trefbal. Iedereen mocht elkaar afgooien met de bal, ben je geraakt? Dan ga je een vak naar links. Heb jij zelf iemand geraakt? Dan mag je een vak naar rechts. Uiteindelijk belanden de winnaars in het meeste rechtse vak!

         

Dinsdag 10 januari
Vandaag was het weer volle bak bij Sportstuif. Nadat we met alle kinderen fruit hadden gegeten en een glaasje ranja hadden gedronken zijn we aan de slag gegaan met de activiteit van vandaag. Helaas regende het flink hard en hebben we de activiteit binnen uitgevoerd. We speelden levend memory en de stopdans. Bij levend memory worden er twee kinderen uitgekozen die op de gang moeten wachten. De andere kinderen maken tweetallen en spreken een gebaar of teken af. Nadat alle tweetallen iets bedacht hebben, is het tijd om de kinderen van de gang erbij te halen. Deze kinderen mogen nu raden welke kinderen er een setje waren. In de andere ruimte deden we de stopdans. Zolang als de muziek draait mogen we dansen, huppelen en springen. Maar gaat de muziek op pauze,  dan moet iedereen zo stil mogelijk gaan staan. Zodra je beweegt ben je af! Na de activiteit had iedereen wel een lekker koekje verdiend. Hierna mochten we vrij gaan spelen. Er waren zelfs wat stoere jongens, meiden en PM'ers die nog buiten in de regen hebben gevoetbald.



Woensdag 11 januari
Het is woensdag, of terwijl een korte schooldag en een extra lange dag bij Sportstuif. Op lange dagen proberen we altijd iets extra leuks te gaan doen. Vandaag hebben we ervoor gekozen om op uitstapje te gaan. We hebben een bezoekje gebracht aan Monkeytown. We hebben hier lekker geklommen, van de glijbanen gegleden en gevoetbald in de voetbalkooi. We hebben een hele leuke middag gehad! Bij terugkomst op de BSO hebben we een lekker bordje fruit gegeten en wat gedronken. Hierna hebben we nog even op de BSO gespeeld en gevoetbald. Lijkt Sportstuif u ook interessant voor uw kind(eren)? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

          

Donderdag 12 januari
Brr… wat was het vandaag een koude en regenachtige dag. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald hebben we gezamenlijk fruit gegeten en een bekertje ranja gedronken. Hierna was het tijd voor de sportactiviteit van vandaag. Het was flink aan het regenen en hierdoor hebben we moeten besluiten om de sportactiviteit vandaag binnen te houden. Er stonden drie verschillende spellen op het programma, allemaal in een aparte ruimte. In een ruimte speelde we het ballonnenspel. Iedereen kreeg een eigen ballon, deze mocht de grond niet raken. De kinderen moesten door steeds een klein tikje tegen de ballon te geven, de ballon van de grond proberen te houden. In een andere ruimte speelde we minigolf. Hier was een parcours uitgezet met als doelstelling om deze in zo min mogelijk pogingen te behalen. Dan blijft er nog één activiteit over, dit was Weerwolven van Wakkerdam. Bij dit spel proberen de burgers de weerwolven te ontmaskeren. Wie zouden de weerwolven geweest zijn? De spanning steeg want iedere nacht werd er een burger opgegeten door de weerwolven. Nadat de activiteiten klaar waren was het tijd om een koekje te gaan eten. Een grote groep kinderen vondt de activiteiten zo leuk dat ze na het koekje eten zelfs nog door hebben gespeeld!

          

Vrijdag 13 januari
Vandaag hadden we een extra leuke dag! We zijn begonnen met het eten van onze boterhammen. Nadat we onze buikjes vol gegeten hadden was het tijd om op uitstapje te gaan. We zijn naar Monkeytown geweest. Hier hebben we lekker gespeeld, geklommen, gegleden van de glijbanen, trucjes gedaan op de trampolines en gevoetbald. Nadat we waren uitgespeeld zijn we teruggereden naar de BSO hier hebben we flink wat fruit gegeten want we hadden honger na al dat spelen! Hierna hebben we nog even lekker vrij gespeeld, we hebben gevoetbald en er zijn verschillende spelletjes gedaan. Hierna was het weer tijd voor een welverdiend weekend! 

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches