Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Start van het nieuwe schooljaar! Week 36 – 2022

Voor alle kinderen een frisse start met voor sommige zelfs een nieuwe klas, school of BSO. Bij Sportstuif Brandevoort mogen we ruim 20 nieuwe kinderen wervelkomen op onze buitenschoolse opvang deze week. We blijven enorm hard groeien en proberen er iedere dag weer een feestje van te maken! Wil jij weten hoe alles is verlopen tijdens de eerste schoolweek, lees dan nu mee met de nieuwste weekblog.

Maandag 5 september
De start van het nieuwe schooljaar! Wat vinden we het fijn om alle kinderen weer te kunnen verwelkomen na de vakantie. Er zijn een hele hoop nieuwe gezichten op de groep met veel nieuwe kinderen. Daarnaast hebben we ook ons team uitgebreid met Micky! We zijn heel blij dat Micky vanaf nu dagelijks te zien is op de groep. Binnenkort zullen we haar voorstellen via onze social media!

De dag begon vandaag met het ophalen van de kinderen in onze drie Sportstuif Dacia’s. Na het ophalen hebben we samen fruit gegeten en ranja gedronken. Hierna volgt zoals gewoonlijk de (sport)activiteit. De groep is nu een stuk groter waardoor we de groep in twee verdelen en dus ook twee activiteiten aanbieden. Eén voor de oudere en een voor de jongere kinderen. Dit waren superbal en tikkertje! Iedereen was enorm enthousiast en ondanks de warmte werd en goed meegedaan.



Dinsdag 6 september

Bij de nieuwe gezichten op de BSO horen ook nieuwe basisscholen waarbij we kinderen ophalen. Vorig jaar waren we al wekelijks te zien bij OBS Brandevoort, de Vendelier, Mondomijn en de Wilhelminaschool. Vanaf dit schooljaar staan we ook wekelijks op de schoolpleinen van de Lindt, in het Hart van het Hout en Mondorijk. De sportactiviteit(en) vandaag waren bootcamp- en pittenzaktikkertje.

Bij bootcamptikkertje is er 1 tikker die zoveel mogelijk kinderen probeert te tikken. Ben je getikt? Dan moet je een bootcamp oefening doen, zoals push-ups, sit-ups of squats. Na het uitvoeren van je opdracht ben je vrij en mag je weer meedoen. Bij pittenzaktikkertje worden er uit de groep kinderen 2 á 3 uitgekozen als de tikker. Er wordt alleen getikt met de hand! Als je een kindje getikt hebt, leg je het pittenzakje op de grond neer en ren je snel weg. Het getikte kindje pakt zo snel mogelijk het pittenzakje op en is de nieuwe tikker.

         

Woensdag 7 september

Vandaag was het een speciale dag. Onze collega’s van Sportstuif Beek en Donk organiseerden een open dag. Na de boterhammen zijn we hier op bezoek geweest. We hebben hier erg leuke activiteiten gedaan zoals lasergamen, trefbal en de XL Games. Het was een hele leuk middag! Bij terugkomst op de BSO is er nog flink gevoetbald en buiten gespeeld en voordat we het wisten was de middag alweer voorbij.



Donderdag 8 september

Vandaag opnieuw een grote groep kinderen op de BSO! Vandaag mochten de kinderen voor de sportactiviteit kiezen tussen beachvolleybal en Harry Potter-tikkertje. Na een half uurtje intensief te hebben gespeeld, hebben we een heerlijk koekje gegeten en hierna was het tijd om vrij te spelen. Buiten werden er allerlei sporten gedaan zoals basketbal, voetbal en hockey. Binnen was er ook ruimte om creatief bezig te zijn met de strijkkralen en de knutselspullen.

         

Vrijdag 9 september

Helaas zat het weer niet de hele week mee, vandaag een regenachtige middag. Maar ook van zulke middagen maken we bij Sportstuif een feestje! Na het eten zijn we creatief bezig geweest. Er zijn vliegtuigjes gevouwen, bakjes gevouwen en heel veel getekend. Natuurlijk is er ook volop gevoetbald buiten, tussen de regenbuien door. Na het ophalen van de kinderen die om 14:30 uur uit zijn, zijn we direct doorgereden voor een leuk uitstapje. Wij hebben heel fanatiek gesprongen en salto’s gemaakt bij We-Jump Helmond! Na het springen zijn we weer terug naar de BSO gegaan om een lekker bordje met fruit te eten en nog wat te spelen. We hebben een positieve, leuke eerste week achter de rug in Brandevoort!



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches