Sinds eind zomer 2021 zijn onze 3 meiden aangemeld bij sportstuif Brandevoort. Na een eerste kennismaking met bijbehorende rondleiding op het terrein (sportpark Brandevoort) zijn we direct enthousiast!
Sinds het begin van dit schooljaar gaan onze kids 1-2x per week naar de BSO. Iedere keer weer met enorm veel plezier. Ze worden keurig netjes uit school gehaald middels een busje en gaan dan eerst lekker wat drinken en een gezond/lekker tussendoortje eten. Het ligt aan het weer (en natuurlijk ook aan de mood van de kids) wat er vervolgens gaat gebeuren. Lekker sportief buiten bezig zijn (denk aan voetballen, hockeyen, speurtocht, dansen of gewoon lekker vrij spelen) of lekker binnen knutselen, een spelletje spelen of iets bouwen.
Op een langere middag/studiedag/vakantiedag wordt er vaak iets extra's gedaan. Denk aan We jump, kids plaza, brandevoortse hoeve of lekker sporten/gymen in een gymzaal. Voor een boterhammetje wordt ook gezorgd. De begeleiding is superleuk en perfect. Leuke jonge enthousiaste leiding welke de kids altijd aansporen op een goede manier. Ze passen de activiteiten aan aan de leeftijden en ontwikkelingsniveaus van de kids. Kortom: we zijn enorm blij met de sportstuif!
Als laatste grote pluspunt; ze zijn enorm flexibel! Uren kun je doorgeven, maar mocht er iets veranderen is dat geen enkel probleem. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en meegedacht.

Valerie Pluijmen Valerie Pluijmen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Krokodillenbal, Levend Among Us en escape room! Week 28 - 2023

Welkom bij weer een nieuwe weekblog, met deze keer alle verhalen en avonturen van de laatste schoolweek. Wat hebben we deze week weer genoten met super toffe activiteiten zoals een hindernis race, krokodillenbal en Among Us. Ook hebben we een gave escape room gedaan en zijn we wezen spelen bij Kidsplaza. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan vliegensvlug verder in onze nieuwe weekblog!

 

Maandag 10 juli
Maandag, de allereerste dag van deze laatste schoolweek kon beginnen. Na het ophalen van de kinderen was het de hoogste tijd om fruit te eten, hierna gingen we snel naar buiten voor de sportieve activiteit. Vandaag hadden we twee leuke activiteiten voorbereid, met juf Lisa deden de oudere kinderen een echte hindernis race en met juf Janne werd het spel Viesland-Lekkerland gespeeld. De hindernis race werd in estafette vorm gedaan, de kinderen maakten twee rijtjes, we streden team tegen team. Nadat de voorste de hindernis baan één keer had afgelegd tikte deze de tweede in de rij aan, zo ging dat verder totdat iedereen geweest was, het team wat als eerst allemaal geweest was had gewonnen. Viesland-Lekkerland is een tik spel, één kindje gaat in het midden staan en noemt iets wat je kunt eten, bijvoorbeeld spruitjes, als je dit lekker vindt ren je zo snel mogelijk naar Lekkerland maar pas op, je kunt onderweg getikt worden! Word je getikt, geen probleem dan mag je de tikker meehelpen met tikken.

Na al dat sporten was het de hoogste tijd om op de tribune te gaan zitten, juf Janne had namelijk een lekkere traktatie meegebracht. Voordat Janne de ijsjes had uitgedeeld legde ze uit waarom ze trakteerde, Janna gaat namelijk bij een andere Sportstuif locatie werken. Wat gaan we haar missen in Brandevoort, wil je Janne blijven volgen dan kun je zo nu en dan een kijkje nemen op Facebook en Instagram van de nieuwe locatie in Eindhoven.

          

 

Dinsdag 11 juli
Voordat de BSO begon werd er al hard gewerkt door team Brandevoort, er werden al de nodige voorbereidingen getroffen voor de vakantie. Alle activiteiten zijn klaar en voorbereid, ook zijn er de nodige boodschappen al gedaan.

Rond kwart over twee begonnen we dan eindelijk met het ophalen van de eerste kinderen van vandaag, hierna konden ze meteen fruit eten. Rond drie uur begonnen we aan de tweede ophaal ronde, toen ook deze kinderen en fruit ophadden konden we starten met sporten. We verdeelden de groep in twee, waarvan één groep gingen zitvoetballen en de andere groep krokodillenbal speelden. Krokodillenbal is een spelletje wat we nog niet eerder hebben gespeeld, toch vonden wij dit mega leuk. We begonnen met het maken van een grote cirkel met pionnen, in de cirkel ging een groepje kinderen staan en de rest ging buiten de cirkel staan. De kinderen in de cirkel liepen achter elkaar in een soort polonaise, dit was de krokodil, het achterste kindje was de staart. De kinderen buiten de cirkel verspreiden zich om de cirkel heen en proberen vanuit hier de staart van de krokodil te raken, lukte dit dan sloot het achterste kindje vooraan in de rij, dit bleef doorgaan totdat ieder kindje een keer staart geweest was. Het was een leuk en grappig spel waar ook het samenwerken op de proef werd gesteld, de buitenste groep moest de bal met elkaar overgooien om zo tot een goed schot te komen, de krokodil kon samenwerken door de staart te verdedigen met de rest van de kinderen.

          

 

Woensdag 12 juli
Een klein clubje hadden we vandaag. Na de boterhammen gingen we direct lekker buiten spelen, er werd gevoetbald en gevolleybald. Later in de middag kwam Sportstuif Geldrop bij ons op bezoek, nadat we samen fruit hadden gegeten konden we van start met de activiteit van vandaag. Meester Jelle had een ontzettend leuke escape room voorbereid. Er werden twee teams gemaakt, één team ging met Jelle en Ben mee en het andere team werd begeleid door Romy en Linde. Ieder team kreeg een deel van het terras, we mochten hier pas af wanneer we de sleutel gevonden hadden. Om de sleutel op te kunnen sporen moesten we eerst wat opdrachten doen, er zaten denkopdrachten in zoals rekenen, sportopdrachten zoals opdrukken maar ook samenwerkingsopdrachten. Het was een spannende strijd, nadat je de sleutel had gevonden mocht je op zoek naar de eind schat, deze lag ergens op het sportpark verstopt. Op het einde kwamen we tot de conclusie dat beide teams het ontzettend goed gedaan hadden, we hadden allemaal een prijs verdien, wat een lekker koekje was! Na de activiteit is er nog volop plezier gemaakt, binnen is er gelezen en er zijn spelletjes gedaan, buiten is er gevoetbald en gevolleybald. Sportstuif Geldrop ging ook weer richting huis en de dag zat er alweer bijna op.

          

 

Donderdag 13 juli
Vandaag was het de allerlaatste dag van Juf Janne. De kinderen wisten al wel wat langer dat juf Janne weg zou gaan, iedereen die dat graag wilden had een mooie tekening mogen maken voor Janne en die hebben we allemaal gebundeld in een boekje als cadeau voor Janne, wat was ze er blij mee. Alle lieve kinderen bedankt, namens Janne! Na het mooie cadeau konden we beginnen met de BSO dag. Toen alle kinderen uit school waren en fruit hadden gegeten konden we starten met de activiteiten van vandaag. We hadden een drietal activiteiten we speelden tik tik wie ben ik, stopcontact tikkertje en inhaalrace. Jelle nam de kleinste kinderen mee om het spel tik tik, wie ben ik te spelen. Dit spelletje werkte als volgt, iedereen ging in een kring zitten, Jelle knoopte bij één kindje een blinddoek om en wees vervolgens een ander kindje aan die tik tik wie ben ik moest gaan zeggen, als het kindje de goede naam had geraden mocht hij de ander proberen te tikken. Na al dat sporten was het voor alle groepen tijd om op de tribune te gaan zitten. Eerst vierden we een verjaardag, deze traktaties mochten in de tas gedaan worden want juf Janne had nog lekkere ijsjes om te trakteren! Na de ijsjes was het weer de hoogste tijd om te gaan spelen, dit werd zowel buiten al binnen gedaan.

          

 

Vrijdag 14 juli
Vrijdag, voor de meeste kinderen was dit de laatste dag van het schooljaar. Niet voor de kinderen van de Mondomijn en Mondorijk, zij hadden vandaag een studiedag. We begonnen de ochtend met verschillende spellen zoals, kwartet, dobble en een nieuw spel in onze kast Wie is het? Na heel wat spelletje begonnen we met een leuke activiteit. We speelden Levend Among Us, wat er net wat anders aan toe ging dan op de computer. Iedereen kreeg een kaartje waar crewmate of imposter op stond, van de crewmates waren er vier in het spel en van de imposters waren er twee. Over het gehele sportpark lagen verschillende opdrachten verstop, deze moesten we gaan zoeken. Als je een opdracht gevonden had kwam je naar het begin punt waar Juf Linde en Stan stonden om te controleren of de opdrachten goed uitgevoerd werden. Voerde je de opdracht goed uit, dan had je een punt, maar pas op voerde je de opdracht uit samen met een imposter dan kreeg de imposter het punt. Af en toe werd er geroepen voor een meeting, we gingen bekijken wie er verdacht was en wie misschien de imposter zou kunnen zijn. Het spel werd gewonnen door de imposters wanneer ze 8 punten hadden gehaald, de crewmates wonnen wanneer ze 13 punten hadden of wanneer ze de imposters eruit hadden gestemd. Wat vonden de kinderen dit leuk, na twee rondes maakten we een klein uitstapje naar de autowasstraat, waar we zelf de auto’s mochten wassen.

Nadat de auto’s weer spik en span waren was het tijd om de rest van de kinderen op te gaan halen van school. Na het ophalen hadden we nog even gewacht met eten want Sportstuif Geldrop kwam gezellig samen met ons lunchen. Na de lunch speelden we nog twee potjes Among Us waarna we op uitstapje gingen. We zijn naar kidsplaza geweest in Helmond, hier hebben we heerlijk gespeeld, we hebben hier zelfs fanatiek tikkertje gedaan met de meesters en juffen. Aan het einde van de middag zijn we weer terug gegaan naar de BSO waar we nog een lekker traktatie hebben gekregen van een kindje wat afscheid nam van de BSO. Hierna is er nog heerlijk gespeeld en werden de kinderen één voor één opgehaald en zat de laatste dag van het schooljaar er alweer op, op naar de vakantie!

          

Omdat de vakantie wat drukker is zal er helaas geen wekelijkse blog online komen, deze zal  om de drie weken komen. Na de vakantie pakken we de wekelijkse blog weer op. Wij wensen iedereen een heerlijke vakantie, maak veel plezier en geniet ervan!



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches