Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Krabbenbal, Dierenrijk en Speeltuin Leonardus! Week 26 - 2023

Weer een fantastische week bij Sportstuif! We deden te gekke activiteiten zoals, overlooptrefbal, reactierovertje en krabbenbal. De Vendelier had een studiedag, waarop we naar Dierenrijk zijn geweest. De week sloten we rustig af bij Speeltuin Leonardus in Helmond. Ben jij benieuwd naar al onze avonturen van afgelopen week? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

Maandag 26 juni
De eerste dag van weer een nieuwe week bij Sportstuif! Na het ophalen van de kinderen was het tijd voor fruit, waarna we snel naar buiten gingen voor de activiteiten. Vandaag waren dit de hoepeldans en overlooptrefbal. Eerst maakten we van onze grote groep, twee kleinere groepen. Deze groepen deelden we in op leeftijd zodat iedereen op eigen niveau deel kon nemen aan de activiteiten. Nu konden we dan eindelijk beginnen. Het spel overlooptrefbal hebben we nog niet eerder gedaan, deze pakken we er even uit om toe te lichten. Bij overlooptrefbal begon er één iemand in het midden met een trefbal. De rest begon op dezelfde lijn, op het teken van de spelleider moesten alle kinderen proberen over te steken, maar pas op, je kon worden afgegooid door de persoon in het midden. Wanneer je afgegooid werd mocht je ook in het midden plaatsnemen, er kwamen zo steeds meer kinderen in het midden te staan, ook mochten we steeds meer trefballen gebruiken totdat er uiteindelijk één winnaar overbleef. Na een paar rondes gespeeld te hebben was het tijd om te verzamelen op de tribune, hier kregen we allemaal een lekker koekje. Hierna konden we weer volop spelen!

          

 

Dinsdag 27 juni
Het eerste wat we vandaag deden was de kinderen uit school halen. Ondertussen werden er op de BSO al de nodigen voorbereidingen getroffen, zo werd er fruit gesneden en ranja gemaakt, hierdoor konden we, na aankomst op de BSO, direct fruiteten en een bekertje ranja drinken. Nadat alle kinderen op de BSO aangekomen waren konden we starten met de activiteiten. Vandaag mochten onze twee stagiaires samen een activiteit geven, dit spel was naamtikkertje. Dit is een tik spel met twee lijnen, de kinderen beginnen allemaal op dezelfde lijn, nu wordt er één naam geroepen en hij of zij wordt de tikker, de overige kinderen moeten proberen om de andere lijn te bereiken, zonder getikt te worden. Reactierovertje was de andere activiteit. Het spel ging als volgt, twee pionnen met in het midden een lintje, de kinderen moesten op een teken zo snel mogelijk het lintje proberen te pakken, diegene die het snelst was had die ronde gewonnen. Meester Jelle gaf een leuke draai aan het spel, hij sprak met de kinderen een code woord af, bijvoorbeeld water, hierna ging hij een verhaaltje vertellen en iedere keer als het woord water erin voorkwam mochten de kinderen proberen het lintje te pakken. Na de twee activiteiten aten we een koekje en mochten we vrij spelen. Langzamerhand kwam de dag al op zijn einde, we aten nog een peperkoek of rijstwafel, hierna waren de meeste kinderen al opgehaald door papa of mama.

          

 

Woensdag 28 juni
Een korte schooldag was het vandaag, dit betekent een lange dag bij Sportstuif. Na de lunch kwam Sportstuif Geldrop op bezoek met één kindje, wij vonden dit erg gezellig. Het was heerlijk weer vandaag, hierdoor waren we dan ook veel buiten te vinden. We hebben een hele lange tijd gevoetbald en lekker buiten in de zon gelegen. Hierna hebben we toch een kleine pauze genomen en hebben we binnen UNO en kwartet gespeeld. Na al dat spelen begonnen onze buikjes flink te knorren, het was tijd voor fruit. We hadden van alles op het bordje liggen, zo lag er appel, paprika, komkommer, druiven en kiwi. Nadat we het fruit achter de kiezen hadden konden we weer gaan spelen. We zijn weer naar buiten gegaan waar we hebben gevoetbald. We speelden het spel wie scoort is keep, het doel van het spelletje was om te scoren in de goal, had je gescoord dan werd je keeper tot het moment dat iemand anders had gescoord. Richting het einde van de dag gingen we lekker naar binnen waar we nog verschillende spelletjes hebben gespeeld.

          

 

Donderdag 29 juni
De dag begon vroeg, basisschool De Vendelier had een studiedag! De kinderen kwamen één voor één binnen, toen iedereen aangekomen was op de BSO konden we op uitstapje. Hebben jullie al op Facebook of Instagram gezien waar wij geweest zijn, nee? Dan vertellen wij het gewoon. Wij zijn naar Dierenrijk geweest! Hier hebben we een fantastische dag beleefd, we hebben allerlei dieren gezien. We hebben niet alleen naar de dieren gekeken, we hebben ook een hoop geleerd, bij iedere verblijf stond een bord met informatie erop die we goed hebben doorgenomen. Tussen het lopen en kijken door zijn we ook een aantal keer gestopt om wat fruit te eten en te lunchen. Op het einde van de route, in de dierentuin, kwamen we een gigantische speeltuin tegen, hier hebben we natuurlijk even als aapjes kunnen klimmen en klauteren. Na even gespeeld te hebben gingen we richting de uitgang waarna we weer in onze blauwe Sportstuif auto’s sprongen. In de auto vroegen we aan de kinderen wat ze het leukste dier vonden, iedereen kwam met een ander dier. Dierenrijk bedankt voor de leuke ochtend!

Na het uitstapje kon het middagprogramma beginnen. We waren op tijd terug op de BSO zo konden we de anderen kinderen uit school halen. De kinderen kwamen één voor één naar binnen, toen we compleet waren konden we beginnen met fruit eten. Nadat iedereen hun fruit ophad gingen we aan de slag met de sportieve activiteiten. We hadden een grote groep vandaag, dit was dan ook de reden dat we drie activiteiten hadden. Nadat er ook drie groepen gemaakt waren konden we van start. We speelden krabbenbal, tweelingtikkertje en deden de stopdans. Na een paar fanatiek rondes begonnen we met opruimen waarna we op de tribune gingen zitten. Hier namen we een kleine pauze en kregen we een koekje. Nadat iedereen het ophad begonnen we weer met spelen, er werd gevoetbald, verstoppertje gespeeld en getekend.

          


Vrijdag 30 juni
Vrijdag, het einde van de week. De zomervakantie komt steeds dichterbij. We hadden een rustige middag, met maar vijf kinderen. Een klein groepje, maar wat was het gezellig! Na het eten van de boterhammen hebben we op de BSO gespeeld, we speelden binnen en maakten wat puzzels. Buiten gingen de kinderen voetballen met Roy. Rond twee uur hadden we met onze vrienden van Sportstuif Helmond de Braak afgesproken, samen gingen we naar Speeltuin Leonardus. Wat was dit gezellig, we hadden een gezellig grote groep waarbij we flink samen konden spelen. We zijn van de mega glijbaan gegaan, we hebben geschommeld en zijn van de kabelbaan geweest. Na al dat spelen was het tijd om weer naar Brandevoort te gaan. Ondertussen hadden we ook flinke honger gekregen, bij aankomst op de BSO kropen we dan ook al snel aan tafel om wat fruit te eten en een beker ranja te drinken. Nadat we flink wat vitamientjes hadden gegeten sloten we de middag spelend af!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches