Sinds eind zomer 2021 zijn onze 3 meiden aangemeld bij sportstuif Brandevoort. Na een eerste kennismaking met bijbehorende rondleiding op het terrein (sportpark Brandevoort) zijn we direct enthousiast!
Sinds het begin van dit schooljaar gaan onze kids 1-2x per week naar de BSO. Iedere keer weer met enorm veel plezier. Ze worden keurig netjes uit school gehaald middels een busje en gaan dan eerst lekker wat drinken en een gezond/lekker tussendoortje eten. Het ligt aan het weer (en natuurlijk ook aan de mood van de kids) wat er vervolgens gaat gebeuren. Lekker sportief buiten bezig zijn (denk aan voetballen, hockeyen, speurtocht, dansen of gewoon lekker vrij spelen) of lekker binnen knutselen, een spelletje spelen of iets bouwen.
Op een langere middag/studiedag/vakantiedag wordt er vaak iets extra's gedaan. Denk aan We jump, kids plaza, brandevoortse hoeve of lekker sporten/gymen in een gymzaal. Voor een boterhammetje wordt ook gezorgd. De begeleiding is superleuk en perfect. Leuke jonge enthousiaste leiding welke de kids altijd aansporen op een goede manier. Ze passen de activiteiten aan aan de leeftijden en ontwikkelingsniveaus van de kids. Kortom: we zijn enorm blij met de sportstuif!
Als laatste grote pluspunt; ze zijn enorm flexibel! Uren kun je doorgeven, maar mocht er iets veranderen is dat geen enkel probleem. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en meegedacht.

Valerie Pluijmen Valerie Pluijmen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Jachtseizoen en speurtochten maken! Week 37 - 2021

Maandag 13 september
Deze week zijn we druk bezig met het uitwerken van ons activiteitenprogramma binnen Sportstuif Brandevoort. Neem hiervoor eens een kijkje op https://www.samenbijsportstuif.nl/helmond-brandevoort. Zo bieden wij op woensdagmiddag standaard een gratis sportactiviteit aan voor kinderen van alle basisscholen in Brandevoort en Mierlo-Hout, hiervoor dien je je van tevoren alleen op te geven. Er staan diverse leuke activiteiten op de planning zoals een voetbaltoernooi, kerby stoepranden, archery tag en kickboksen. Schrijf je dus op tijd in!

Dinsdag 14 september
De activiteit die vandaag op de planning stond was het spel jachtseizoen. Hierbij werden de kinderen verdeeld in twee teams, waarbij één team mocht verstoppen en het andere team moest gaan ‘jagen’.
De jagers kregen 3 minuten de tijd om alle leden van het andere team te zoeken én af te tikken. Vervolgens werden de rollen omgewisseld. De kinderen waren enorm enthousiast en na aantal rondjes was het tijd voor het welverdiende koekje. Er mocht daarna natuurlijk nog vrij gespeeld worden, waarna de papa’s en mama’s alweer klaarstonden om de kinderen op te halen.



Woensdag 15 september
Vandaag waren we te gast bij Sportstuif Meerhoven. Dit is de grootste Sportstuif locatie van allemaal, met de meeste kinderen, gevestigd op het sportpark van voetbalvereniging DBS.
Nadat alle kinderen lekker hun boterhammen op hadden, was het tijd voor de activiteit. Dit was lieveheersbeesttikkertje. Met een lekker muziekje op de achtergrond renden de kinderen rond om elkaar te moeten bevrijden wanneer ze getikt waren. Een leuke middag waarbij het fruit en het koekje natuurlijk ook nog voorbij kwamen!

Donderdag 16 september
Het was weer heerlijk weer vandaag, waarbij het zonnetje tevoorschijn kwam. De kinderen werden te voet opgehaald op OBS Brandevoort en de Vendelier. Na de wandeling stond het fruit alweer klaar en mochten de kinderen meteen aanvallen. De activiteit was vandaag steen, papier, schaar estafette. Hierbij spelen twee teams tegen elkaar om zo veel mogelijk punten te scoren, door elkaar te verslaan met het spelletje steen papier schaar. Hierbij volgen ze eerst wel al springend een parcours met hoepels om elkaar tegen te komen, waarna er een wedstrijd volgt. De winnaar mag verder springen. Daarna kwamen de kinderen met het idee om zelf een speurtocht te organiseren, waarbij de oudste kinderen een route maakten voor de jongere kinderen. Onderweg hadden zij voorwerpen verstopt die gezocht moesten worden. Super leuk!

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches