Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Escape room en een uitje naar het Dierenrijk! Week 38 - 2021

Maandag 20 september
We zijn op dit moment weer druk bezig met het organiseren van de open dag bij Sportstuif Helmond Brandevoort. Deze vind dit schooljaar plaats op woensdag 20 oktober, van 13:30 tot 15:30 op Sportpark Brandevoort. Ouders kunnen hier een kijkje komen nemen op onze locatie en het gesprek aangaan met de teamleider en pedagogisch medewerkers. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, waaronder een springkussen! Let op: Laat even weten dat je langskomt via deze link!

Dus wilt u graag kennismaken met Sportstuif, dan is dit dé perfecte mogelijkheid!

Dinsdag 21 september

Dat kinderen uitstekende ontdekkers zijn, bleek vandaag maar weer eens. De activiteit die op de planning stond was een escape room. Natuurlijk niet zomaar een escape room, maar een sportieve versie. De opdrachten bestonden uit denkwerk zoals het oplossen van rekensommen, woordpuzzels en raadsels. Maar ook uit sportieve opdrachten zoals ballen in de basket en afvalcontainer gooien van diverse afstanden. De kinderen kregen 30 minuten de tijd om zichzelf te bevrijden uit de escape room. Als dit zou lukken, stond hiertegenover een beloning van een extra koekje. Uiteindelijk was het enorm spannend, maar doordat de kinderen de bonus opdrachten goed uitvoerden en hierdoor tijd vermindering verdienden, lukt het ze om net binnen de 30 minuten te finishen!

    

Woensdag 22 september
Net zoals vorige week waren we op woensdag te gast bij onze grootste locatie namelijk Sportstuif Meerhoven. Na het ophalen van alle kinderen werd er lekker geluncht in de kantine. In de buurt van Sportpark DBS ligt een super leuk speeltuintje met diverse speeltoestellen, hier zijn we in de middag naar toe geweest met alle kinderen. De kinderen maakten tunnels in het zand, klommen lekker in de speeltoestellen en zaten in de schommels. Een geslaagde middag op bezoek bij onze collega’s!

Donderdag 23 september
Vandaag was een studiedag voor de kinderen van OBS Brandevoort. Bij Sportstuif zijn de kinderen op een studiedag de hele dag welkom, vanaf 7:30! Daar komt ook nog eens bij dat we op studiedagen altijd een super vet uitstapje regelen! Vandaag nam pedagogisch medewerker Linde de kinderen mee naar het Dierenrijk. Hier zagen we leeuwen, tijgers, olifanten, pinguïns en nog heel veel andere dieren. Nadat we alle dieren hadden gezien, werd er nog even gespeeld in het speeltuintje en tussendoor ook wat vers fruit gegeten. In de middag ging pedagogisch medewerker Roy de rest van de kinderen ophalen bij beide locaties van basisschool de Vendelier en Mondomijn. Daarnaast kwamen er ook nog een aantal kinderen van Sportstuif Helmond de Braak, een super gezellige dag!
Na het fruitmoment stond de activiteit op de planning. Dit was, op verzoek van de kinderen, jachtseizoen. Rond vijf uur gingen onze collega’s van de andere Helmondse vestiging weer terug en mochten onze kinderen nog lekker even vrij spelen!

       

Vrijdag 24 september

Iedere vrijdagochtend geeft Roy peuterlessen in Geldrop. Vanaf woensdag 6 oktober starten deze lessen ook op locatie Brandevoort, schrijf je hiervoor nu in via deze link! Hierbij maken peuters van 2 en 3 jaar oud op speelse wijze kennis met andere kinderen en werken zij aan hun motorische ontwikkeling. De oefeningen staan in het teken van gooien, vangen, mikken, rollen, springen, draaien, tellen en nog vele andere dingen. Perfect dus voor de ontwikkeling van jonge peuters!
De lessen duren 45 minuten en vinden plaats op Sportpark Brandevoort, op het kunstgrasveld.
Mocht u het interessant vinden, kom dan snel eens kijken!

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches