Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel!

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Chantal Chantal
5 /5
bij Google reviews

Over ons

Sportstuif is een sportieve naschoolse opvang waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar op een speelse manier kennis maken met sport en spel. Wij bieden verschillende takken van sport- en spel aan, waarbij deze worden aangepast op het niveau van het individu en van de groep. Tijdens deze activiteiten worden de kinderen door ons uitgedaagd en geprikkeld om het beste in hunzelf naar boven te halen. Wij willen kinderen begeleiden in hun ontwikkeling. Dit alles doen wij op basis van veiligheid en vertrouwen. Door het naleven van ons pedagogisch klimaat waarborgen wij dat de kinderen lekker actief bezig kunnen zijn met als doel het stimuleren van de motorische-, sociaal emotionele- en communicatieve vaardigheden op basis van veiligheid en plezier. Wij geloven in de positieve effecten die sporten en bewegen met zich meebrengen, zowel fysiek als mentaal. Wij proberen dit te bewerkstelligen door de kinderen positief te benaderen. Bij ons kan ieder kind zichzelf zijn.

Missie

Het creëren van een gezonde basis voor een vitale leefstijl. Sportstuif heeft de volgende missie opgesteld: “Sportstuif wil de horizon van de kinderen verbreden met behulp van sport en spel, zodat zij zich op spelenderwijs kunnen ontwikkelen tot het hebben van een gezonde en actieve leefstijl.” Om dit te kunnen realiseren werken wij met:

 • Uitdagend sport- en spelaanbod, aangepast op het niveau van het kind.
 • Uitdagende, veilige en groene omgeving.
 • Goede communicatie tussen medewerkers, kinderen en hun ouders/ verzorgers.
 • Goed geschoolde medewerkers met een sport- en/ of pedagogische achtergrond.

Visie

Bij Sportstuif geloven we in de kracht van sport en een vitale leefstijl. Sporten en bewegen is belangrijk en levert veel op. Het is fantastisch om te doen en draagt bij aan de gezondheid, de motorische ontwikkeling én de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het leren van technische-, communicatieve- én sociaal-emotionele vaardigheden stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en het doorzettingsvermogen van de kinderen. Dit alles doen wij op basis van veiligheid en vertrouwen.

Doelstellingen:

 • Bijdragen aan de bewegingsvaardigheid van kinderen door te rennen, klimmen, klauteren, balanceren, springen en mikken.
 • Bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling door middel van sport- en spel, onder andere door leren samen te spelen, om te gaan met winst en verlies, om te gaan met andere kinderen (competitief) en om te gaan met emoties.
 • Ontwikkeling van de fijne motoriek door de mogelijkheid om naast de buitenactiviteiten creatief bezig te zijn.
 • Het verbeteren van de conditie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie.
 • Bijdragen aan een gezonde en actieve leefstijl.
 • Bijdragen aan de algemene ontwikkeling van het kind.

Ons team

Thijs van den Bos  Vestigingsmanager
Thijs van den Bos Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches