Wat een mooi initiatief! Een opvang waar de kinderen kunnen sporten onder de juiste begeleiding. Best Vooruit is daar ook een geschikte locatie voor. 

Erik Erik
5 /5
bij Google reviews

Wat doet uw kind?

Het accent van de kinderopvang ligt op het aanbieden van laagdrempelige sport en spel. Denk daarbij aan voetbal, hockey of trefbal. En spelletjes zoals tikkertje, overlopertje, hints en allerlei spelletjes waarbij kinderen zich gemakkelijk aan kunnen sluiten. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om rustig een boekje te gaan lezen, te luieren, huiswerk te maken of binnen te spelen. Sport is ons hoofdthema, maar het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen na school een plek hebben waar ze zich thuis voelen en het naar hun zin hebben.

Sportstuif gelooft niet in de zogenaamde ‘brede’ school waar uw kind van ’s morgens vroeg tot ’s avonds verblijft. Uw kind zal niet meer het gevoel hebben dat hij of zij op school is en is in feite onder begeleiding aan het buitenspelen. Terug naar een gezonde basis dus.

Bij het opstellen van het programma wordt uiteraard rekening gehouden met de verschillende leeftijden van de kinderen.

Programma

Hoe ziet een sportstuifdag eruit? 
14:15 – 15:30 ophalen van school / ontvangst kinderen / creatieve activiteiten / spelletjes doen / sporten / vrij spelen; 
15:30 – 15:45 groepsmoment (eten van fruit en wat drinken); 
15:45 – 16:00 opruimen; 
16:00 – 17:15 sport en spel activiteiten uitvoeren (bij warm weer extra pauze om te drinken); 
17:15 – 18:30 Kinderen kunnen opgehaald worden. Vrij spelen (binnen en buiten).

Locatie

Sportstuif vestigt zich op Sportpark de Leemkuilen van voetbalvereniging Best Vooruit. Tijdens de BSO uren wordt er gebruik gemaakt van verschillende binnen- buitenruimtes.
De eerste verdieping in het clubgebouw zal fungeren als basisplaats voor de opvang. Het fruit eten, knutselen en binnen spelen vindt plaats in de ruime hoofdruimte ingericht met tafels, stoelen en een opbergkast. Daarnaast is de  bestuurskamer ingericht om terug te trekken met een kind en/of ouder voor een individueel gesprek met de mentor.  Op deze zelfde verdieping kunnen de kinderen gebruik maken van een gescheiden toilet.

Voor de sport- en spelactiviteiten maakt Sportstuif gebruik van het aan het clubgebouw grenzende hoofdveld. Vanuit de, eerder genoemde, hoofdruimte is er een uitkijk over dit kunstgrasveld.

Hiernaast mogen de kinderen tijdens de opvang uren gebruik maken van de speeltuin vooraan gelegen op het sportpark.

Bij slecht weer kan er nog steeds in de buitenlucht gespeeld worden; Op het overdekte terras aangrenzend op de eerste verdieping. Wanneer de temperaturen het toelaten worden de activiteiten zoals het fruit eten hiernaartoe verplaats.

Video

Sportstuif animatievideo

Een dag meekijken bij Sportstuif

wat-doet-u-kind-youtube

 

Sportdag Herfstvakantie

wat-doet-u-kind-youtube

 

 

 

 

 

Ons team

Ruben Goossens
Ruben Goossens
Yvonne Swinkels
Yvonne Swinkels
Tiago da Silva
Tiago da Silva
Anouk Houterman
Anouk Houterman
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach

Contact

Sportstuif Best
Sportlaan 4
5683 CS Best

T 06-10087779
E info@sportstuif.nl