Een super BSO! Bekend geworden met Sportstuif via Sportstuif Meerhoven. Wat fijn dat deze sportieve opvang nu ook in Best wordt geopend. Een bso waar er genoeg gesport wordt en plezier wordt gemaakt met elkaar. De begeleiders zijn enthousiast en zorgen elke keer weer voor lachende gezichten op de kinderen. 

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wat doet uw kind?

Het accent van de kinderopvang ligt op het aanbieden van laagdrempelige sport en spel. Denk daarbij aan voetbal, hockey of trefbal. En spelletjes zoals tikkertje, overlopertje, hints en allerlei spelletjes waarbij kinderen zich gemakkelijk aan kunnen sluiten. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om rustig een boekje te gaan lezen, te luieren, huiswerk te maken of binnen te spelen. Sport is ons hoofdthema, maar het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen na school een plek hebben waar ze zich thuis voelen en het naar hun zin hebben.

Sportstuif gelooft niet in de zogenaamde ‘brede’ school waar uw kind van ’s morgens vroeg tot ’s avonds verblijft. Uw kind zal niet meer het gevoel hebben dat hij of zij op school is en is in feite onder begeleiding aan het buitenspelen. Terug naar een gezonde basis dus.

Bij het opstellen van het programma wordt uiteraard rekening gehouden met de verschillende leeftijden van de kinderen. Daarnaast halen wij de kinderen op van school. Afhankelijk van de ligging en de eindtijd van de school doen we dit te voet, met de Sportstuif bus of met een taxi die wij inzetten. 

Programma

Hoe ziet een Sportstuifdag eruit? 

Maandag, dinsdag en donderdag:

14.00-15.15 uur Binnenkomst van de kinderen (afhankelijk van de schooltijden!)
14.45-15.30 uur Vrij spelen (binnen en buiten)
15.30-16.00 uur Fruitmoment
16.00-17.00 uur Sport - en spel activiteiten
17.00-18.30 uur Vrij spelen (binnen en buiten)

Woensdag, Vrijdag:

12.30-13.00 uur Binnenkomst van de kinderen (afhankelijk van de schooltijden!)
13.00-13.30 uur Lunch
13.30-14.30 uur Vrij spelen (binnen en buiten)
14.30-15.30 uur Sport- en spel activiteiten
15.30-16.00 uur Fruitmoment
16.00-18.30 uur Vrij spelen (binnen en buiten)

Naast het sportaanbod is er gelegenheid tot vrij spelen, knutselen, bouwen etc. De activiteiten die gedaan worden, worden afgestemd op de interesses en behoeftes van de kinderen. 

In schoolvakanties en tijdens studiedagen is uw kind van harte welkom vanaf 07:30 uur tot 18:30 uur. In de vakantie en tijdens studiedagen is er een ander programma. Tijdens deze dagen gaan we regelmatig op bezoek bij andere locaties van Sportstuif of we gaan op uitstapje. Een aantal voorbeelden van deze activiteiten zijn: de speeltuin, Monkey Town of DippieDoe, bowlen, achery tag en lasergamen. Bij andere Sportstuif locaties doen we ook veel sport- en spelactiviteiten. Op deze dagen lunchen wij tussen de middag ook samen met de kinderen.

Locatie

Sportstuif vestigt zich op Sportpark de Leemkuilen van voetbalvereniging Best Vooruit. Tijdens de BSO uren wordt er gebruik gemaakt van verschillende binnen- buitenruimtes.
De kantine in het clubgebouw zal fungeren als basisplaats voor de opvang. Het fruit eten, knutselen en binnen spelen vindt plaats in de ruime kantine ingericht met tafels, stoelen en een opbergkast. Daarnaast is de bestuurskamer ingericht om terug te trekken met een kind en/of ouder voor een individueel gesprek met de mentor.  De kinderen kunnen gebruik maken van een gescheiden toilet. 

Voor de sport- en spelactiviteiten maakt Sportstuif gebruik van het aan het clubgebouw grenzende hoofdveld. Vanuit de, eerder genoemde, kantine is er een uitkijk over dit kunstgrasveld.

Hiernaast mogen de kinderen tijdens de opvang uren gebruik maken van de speeltuin vooraan gelegen op het sportpark.

Bij slecht weer kan er nog steeds in de buitenlucht gespeeld worden; Op het overdekte terras aangrenzend op de eerste verdieping. Wanneer de temperaturen het toelaten worden de activiteiten zoals het fruit eten hiernaartoe verplaatst.

     

 

      

 

 

 

 

 

Ons team

Ruben Goossens
Ruben Goossens
Demi Ernest
Demi Ernest
Jessie van Os
Jessie van Os
Anne-May Hali
Anne-May Hali
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach

Contact

Sportstuif Best
Sportlaan 4
5683 CS Best

T 06-10087779
E info@sportstuif.nl