Wat een mooi initiatief! Een opvang waar de kinderen kunnen sporten onder de juiste begeleiding. Best Vooruit is daar ook een geschikte locatie voor. 

Erik Erik
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weerwolven van Wakkerdam, raak en haal en iedereen tikkertje - week 19 - 2023

Maandag 8 mei:

De vakantie zit er weer op, hierdoor mochten we weer alle kinderen ophalen van school. Toen dit gebeurd was gingen we fruit eten. Hierna gingen we naar buiten daar hadden we drie activiteiten klaar staan. Het eerste spel was het samenwerkingsspel. Bij dit spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk met heel je team aan de overkant te komen zonder de grond te raken. Als tweede spel speelde we raak en haal. En als laatste deden we nog slurven tikkertje. Bij dit spel worden er 2 tikkers aangeduid. Beide tikkers krijgen een grote slurf. Hiermee moeten ze proberen de andere kinderen aan te tikken. als je getikt bent moet je even bij de meester komen zitten als er meer als 5 kinderen getikt zijn mag iedereen weer meedoen.  Na de activiteiten was het tijd om een koekje te eten hierna werden de eerste kinderen al weer opgehaald en zat de dag er weer op.

Dinsdag 9 mei:

Een drukke dag vandaag met 43 kinderen. Toen alle kinderen waren opgehaald van school gingen we fruit eten in drie groepen. Door het slechte weer konden we helaas niet naar buiten. We hadden de groep in twee groepen verdeeld de oudste kinderen gingen met Jessie en Demi mee naar boven om weervolven van wakkerdam te spelen. Bij dit spel draait het allemaal om de aardige burgers en de kwaadaardige weerwolven, maar hoe kan jij een weerwolf nu eigenlijk herkennen? Het doel is om de weerwolven te ontmaskeren en tegen te gaan. Elke deelnemer zal een andere rol hebben bij dit spel, bijvoorbeeld een burger, een weerwolf, een heks, meisje of jager. Na elke ronde zal er overgelegd worden welke weerwolf er geëlimineerd zal worden, echter zitten de weerwolven ook bij vergadering. Dit was een heel leuk spel dat de kinderen lang gespeeld hebben. Terwijl de jongere kinderen met Thijs, Guus en Rik beneden blind verstoppertje gingen spelen. Bij dit spel worden de zoekers geblinddoekt. Met de hulp van een helper en een grote slurf moeten ze de verstopte kinderen proberen te vinden. Toen de activiteiten klaar waren gingen we gezamenlijk een koekje eten en zat de dag er alweer op!

Woensdag 10 mei:

Vandaag hadden we voor de woensdag een drukke dag. Er waren 23 kinderen. We begonnen de dag met alle kinderen op te halen. Toen dit gebeurd was mochten de kinderen even lunchen en vrij spelen. Een paar kinderen trotseerde de regen en gingen samen met Thijs buiten wat voetballen. De andere kinderen bleven binnen en speelde een spelletje met Jessie en Demi. Hierna was het tijd om samen fruit te eten. Helaas bleef het heel hard regenen waardoor we niet naar buiten konden. We doofde alle lichten binnen en speelde een gezamenlijk spelletje verstoppertje. Na dit spel mochten de kinderen nog even vrij spelen en werd er gezamenlijk een koekje gegeten. Hierna zat de dag er alweer op!

Donderdag 11 mei :

Wat een weertje! Het is vandaag een heerlijk zonnige dag en daar zijn we heel erg blij mee. Ook vandaag hadden we drie hele leuke spellen op het programma staan. Als eerste spel hadden we iedereen tikkertje. Bij dit spel is iedereen de tikker. Als je getikt bent moet je op de grond gaan zitten. Je mag weer mee doen met het spel als het kindje wordt getikt dat jou heeft getikt. Als tweede spel hadden we iemand is hem niemand is hem. Iemand is hem niemand is hem is actief balspel waarbij je elkaar in het speelveld af moet proberen te gooien met een bal. Iedereen in het speelveld mag de bal oppakken om iemand anders mee af te gooien. De speler die als laatste in het veld is heeft gewonnen. Als laatste activiteit speelde we Annamaria Koek Koek. Na de activiteiten was het tijd voor een kleine traktatie want er was iemand jarig. Toen de traktatie was opgegeten mochten de kinderen nog even vrij spelen.

Vrijdag 12 mei

Vandaag begonnen we de dag met 23 kinderen. Toen alle kinderen waren opgehaald mochten ze eerst even vrij spelen. Na het vrij spelen begonnen we aan het fruit eten. Door het mooie weer konden we gezellig samen buiten het fruit opeten. Hierna mochten de kinderen nog even vrij buiten spelen voor we aan de activiteit begonnen. Vandaag speelde we het spelletje buskruit. Eigenlijk is buskruit een vorm van verstoppertje maar dan met een bal. Er is één tikker en die heeft de bal. De rest mag zich verstoppen terwijl de tikker met de ogen dicht telt. Vervolgens gaat de tikker iedereen zoeken terwijl de bal achterblijft. De kinderen kunnen zich vrij buten door eerder bij de bal te zijn dan de zoeker. Als de zoeker een kind heeft gevonden rent die naar de bal en roept hij de naam van het kind dat hij gevonden heeft. Na de activiteit mochten de kinderen weer heerlijk buiten spelen. Hierna hebben we nog gezamenlijk een koekje gegeten en stond het weekend al weer voor de deur.

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches