Super leuk dat er een sportieve BSO opent bij Best Vooruit! Een BSO waar kinderen zich op het gebied van sport -en spel helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weer een sportieve week met een voetbaltoernooi, hoepelpong en creatieve bouwwerken - Week 21 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 21.

Veel leesplezier.

Maandag 24 mei

Vandaag was het Pinksteren. Bij Sportstuif waren we ook een dagje gesloten. 
Wel kun je je al aanmelden voor de nieuwe woensdagmiddag activiteiten van juni! Via www.samenbijsportstuif.nl kan iedereen zich gratis inschrijven voor een sportieve beleving bij Sportstuif!

Dinsdag 25 mei

De eerste dag van weer een sportieve week bij BSO Sportstuif Best! Nadat we de kinderen hebben opgehaald met onze blauwe Sportstuif auto (heb jij hem al gezien?) gaan we lekker fruit eten met een bekertje ranja. Zodra deze op zijn, kunnen we naar buiten voor de sportactiviteit van vandaag! 

Op het programma staan de overloopspelen. Dit zijn leuke spelletjes waarbij er in een thema wordt overgestoken over het veld zonder bijvoorbeeld getikt te worden. Deze keer doen we 'Schipper mag ik overvaren?". Voor alle kinderen een herkenbaar spel. Benieuwd naar het originele liedje die je moet zingen voordat je mag oversteken? Klik hier! In het filmpje wordt ook gelijk de het spel uitgelegd. 

We hebben kinderen op veel verschillende manieren zien oversteken, rennend, kruipend, rollend, met een kikkersprong, huppelend en nog veel meer.. 

Woensdag 26 mei

Zoals bij maandag te lezen is, zijn er in juni weer een aantal woensdagen gepland voor de gratis activiteiten bij ons op locatie. Vandaag staat de laatste gepland voor de maand mei! Op het programma stond een voetbaltoernooitje. We zijn niet gelijk begonnen met de bal, maar we hebben even zoals het hoort een korte warming up gedaan. Deze in de vorm van een leuk tikspel! Zodra iedereen lekker warm gerend was, zijn de teams gemaakt en konden we beginnen. 

Drie kwartier lang hebben we fantastisch weer gehad en zijn er genoeg goals gemaakt. Helaas kwam er in het laatste kwartiertje aardig wat regen naar beneden. Gelukkig zijn we niet van suiker en zijn er zelfs wat kinderen verder gaan voetballen, super! Het was weer een geslaagde middag en hopelijk iedereen tot de volgende keer. 

 

Donderdag 27 mei

Ook vandaag was het weer wisselvallig met het weer. Vergeleken met andere dagen zijn we vandaag iets meer binnen geweest. Dat is ook wel een keer lekker, want daar hebben we ook genoeg te doen! Op de achtergrond zetten we een leuk muziekje aan. Hier en daar wordt er dan ook even mee gezongen en gedanst. We hadden vandaag een creatief groepje, dus er zijn genoeg bouwwerken gemaakt van de Lego en de Kapla. Onderling hebben we nog wat wedstrijdjes gehouden; Wie maakt de hoogste toren binnen 5 minuten en valt dan niet om?! 

Na het bouwen hebben we ons nog druk gemaakt met alle spelletjes in de kast, van UNO tot aan Wie is het?. 

Vrijdag 28 mei

Het is alweer de laatste dag van deze sportieve week. Met vandaag gelukkig wat beter weer dan de donderdag. Dat betekent dat we weer lekker veel buiten kunnen zijn! Daar beginnen we al mee tijdens het fruit eten op ons overdekt terras bovenaan de tribune bij Best Vooruit. 

Na het fruit eten gaan we naar het veld met de materialen die samen uit de sportkast gehaald hebben. Op het programma van vandaag staat Hoepelpong

Dit spel spelen we in tweetallen. Per tweetal beschik je over vier hoepels die je voor je mag neerleggen. Twee tweetallen staan tegenover elkaar. Om beurten wordt er een bal gegooid vanaf achter de achterste hoepel. Gooi je de bal in één keer zonder te stuiteren in een hoepel van de tegenstander, mag je deze zo snel mogelijk gaan ophalen en bij je eigen hoepels neerleggen. Nu is de tegenstander aan de beurt! Wie lukt het om alle hoepels van het andere team als eerste binnen te halen?

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches