Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Twee keer Monkey Town, Tik de pion en 3 is teveel - week 4 - 2024

Maandag 22 januari
Het is weer maandag dus dat betekent dat onze sportBSO weer is geopend voor een gezellige en fijne dag samen. Vandaag waren wij zelfs al in de ochtend geopend vanwege de studiedag van de Heydonck. De 2 kinderen die aanwezig waren hebben buiten veel gevoetbald en geskateboard. Daarna was er natuurlijk nog genoeg energie over om los te kunnen gaan in Monkey Town in Eindhoven samen met medewerkster Demi. Een groot paradijs daar dus dat was feest! Hierna werd en lekker geluncht op de BSO en werden vervolgens alle andere kinderen opgehaald. In de middag stonden er hele toffe activiteiten zoals; mijnenveger, tik de pion en iemand is hem niemand is hem op het programma. Alle 3 de spellen waren goed aan te passen op de verschillende leeftijden dus iedereen heeft ontzettend genoten en daar kwam bij dat het zonnetje heerlijk scheen. Op maandag zijn wij bijna met het hele team compleet dus vandaar dat ook eens tijd was voor een leuke groepsfoto, wat een top team hebben wij toch! Super trots op iedereen!

     

Dinsdag 23 januari
Nadat iedereen opgehaald was van school met onze blauwe, mooie en herkenbare Sportstuifauto’s was het tijd om even op te warmen binnen en in 3 verschillende groepen fruit te eten. Iedere dag staan er gevarieerde en lekkere bordjes klaar; voor ieder wat wils! Dit is ook altijd een fijn en goed moment om even kort met iedereen bij te kletsen en elkaar nog beter te leren kennen.
Vanmiddag was het weer erg druk maar zeker gezellig! Helaas liet het weer het niet toe om naar buiten te gaan maar bij Sportstuif zijn wij altijd erg creatief en hebben altijd een plan-B klaarstaan. Beneden werd er blind verstoppertje gespeeld en boven het altijd populaire spel weerwolven van wakkerdam incl. uitbreiding. Hierna was het nog tijd om fijn vrij te kunnen spelen middels LEGO, clics, tafelvoetbal en diverse andere kaart- en bordspellen. Een geslaagde middag!

     

Woensdag 24 januari
Op woensdag lunchen er altijd een aantal kinderen die vroeg uit school zijn met ons mee op de sportBSO. Een fijne en gezellige manier om nóg een betere band met de kinderen te krijgen. Naderhand halen wij samen met deze kinderen de rest van de kinderen op zodat we de middag met zijn allen kunnen voortzetten. Toen iedereen gearriveerd was was het tijd voor 2 activiteiten. Het spel 3 is teveel en een potje voetbal in de pannakooi stonden op de planning. Aan de kinderen werd een keuze voorgelegd wat zij graag wilden doen. Mede hierdoor was iedereen nog enthousiaster dan normaal en hebben we het lang vol gehouden met zijn allen. Niemand wilde nog naar binnen toe; dat is een goed teken!

     

Donderdag 25 januari
Op deze dag waren er in de ochtend al 4 kinderen van basisschool de Klimboom op de sportBSO omdat zij studiedag hadden. Zowel op studiedagen als in de schoolvakanties zijn kinderen van harte welkom om bij ons fijn te komen spelen, sporten en bewegen maar bovenal veel lol met elkaar te maken natuurlijk! Het was een klein maar fijn groepje dus vandaar dat medewerkster Tessa met deze 4 kinderen naar Monkey Town in Eindhoven kon gaan om even uit te razen op de trampolines middels stoere kunsten en in de grote speeltoren met allerlei obstakels en grote glijbanen. Dit was ook te zien aan de rode snoetjes naderhand.
Nadat de rest van alle kinderen waren opgehaald zag het weer er helaas erg slecht uit maar wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan. Een beetje miezerregen kunnen wij prima tegen. Het spelletje tikkertje met vrijplaatsen werd met de gehele groep gespeeld op groot veld. De vrij plaatsen waren kleine hoepeltjes waar je met 1 persoon in kan staan; echter mocht je hierin maar 5 seconden blijven staan en daarna moest je weer verder rennen.
Vanmiddag was er ook een klein feestje want Stijn was jarig en hij vierde zijn verjaardag bij Sportstuif. Hij mocht de leuke feestmuts op en er werd luid gezongen. Uiteraard mocht hij ook nog een klein cadeautje uitkiezen en hij ook nog wat lekkers voor iedereen bij zich om te trakteren. Ook was er nog een afscheidsfeestje van Sammie; hij heeft bijna 3 jaar bij ons op de sportBSO gezeten en gelukkig altijd goed naar zijn zin gehad. Nadat hij had getrakteerd hadden wij nog een mooi Sportstuif-diploma voor hem als aandenken.

     

Vrijdag 26 januari
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Tevens is vandaag een hele speciale dag want onze medewerker Thijs is vandaag 24 jaar geworden. Hieperdepiep HOERA voor topper Thijs! Natuurlijk werd hier bij stil gestaan en werd en mooi gezongen. In de middag is iedereen naar buiten gegaan om het safarispel te spelen. Een spel waarbij kinderen naar het lege vak moeten rennen wat een leuke dierennaam heeft zonder getikt te worden door de rangers. Opgepast dus! Aan het einde van de middag krijgen alle kinderen altijd een lekker koekje. Iedere dag kiezen wij iemand uit die die dag aan de beurt is om ze uit te delen. Fijn weekend allemaal en tot volgende week.

     



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches