Erg tevreden over de Sportstuif! De kinderen gaan er graag naartoe en de leiding is enthousiast en betrokken.

Bregje Swinkels Bregje Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Steen papier schaar, studiedag en de Open Dag - Week 40 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 40!

Veel leesplezier.

Maandag 4 oktober 

We beginnen de week weer goed hoor! Lekker een zonnetje en leuke activiteiten. Onze pedagogische medewerkers hebben er weer zin in, en de kinderen ook! Nadat we ons lekkere fruit op hebben gaan we snel naar buiten voor de sportieve activiteiten van vandaag. We starten, om warm te worden, met pittenzakje tikkertje. Ben je getikt, dan ga je stilstaan met je handen als een kommetje. Krijg je van iemand een pittenzakje in je kommetje, dan ben je weer vrij! Nu is je taak om andere kinderen weer te bedrijden. 

Na de warming up is het tijd voor Steen-papier-Schaar estafette. Dit is een leuk spel waarbij twee teams tegen elkaar strijden door elkaar te verslaan met steen papier en schaar! Snel springen door de hoepels en battelen! 

Dinsdag 5 oktober 

Het is de dag van de leraar! Dat betekent dat alle basisscholen in Best vandaag een studiedag hebben. Gelukkig zijn we bij Sportstuif Best dan ook geopend en zijn de kinderen al vanaf de ochtend welkom bij ons. We hebben dan, net zoals in de vakanties, een leuk programma voor de kinderen die de hele dag naar onze sport bso komen. In de ochtend gaan we daarom, samen met Sportstuif Son en Breugel en Sportstuif Valkenswaard, naar Monkey Town Eindhoven. Hier kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren! 

In de middag is het helaas niet zo goed weer, we kunnen nog heel even buitenspelen maar we verplaatsen snel naar binnen. Hier zijn de meeste kinderen lekker creatief bezig met de Loombandjes en een paar doen een spelletje. Rond de klok van 15:00u zetten we een leuke film aan voor de kinderen die dat willen. We bouwen onze BSO ruimte om tot een mini bioscoop, alle ramen donker en de lampen uit! 

Woensdag 6 oktober

Bahhhh.. Wat veel regen zien we vandaag uit de lucht vallen. Van een klein beetje regen zijn wij bij Sportstuif niet bang, maar het regent helaas iets te hard om buiten te zijn. Dat betekent dat we de hele middag lekker binnen blijven. Gelukkig hebben we een hele mooie BSO ruimte waar genoeg te doen is met dit slechte weer. We eten hier eerst lekker wat fruit en doen wat spelletjes uit de kast. 

Het is deze week Nationale boekenweek, en één van de kinderen heeft wat leuke boeken vanuit de Kiezel meegenomen. We nemen na het fruit eten dus even een momentje rust op de zitzakken en lezen samen een boekje. Even lekker ontspannen en tot rust komen. Wanneer de boekjes uit zijn, is het toch wel tijd om even wat beweging in de voeten te krijgen! Dat doen we met behulp van de muziekbox. We spelen leuke spelletjes zoals de stoelendans, stopdans en gewoon lekker dansen! 

Helaas van het weer, maar toch een leuke middag. 

Donderdag 7 oktober

Op deze zonnige donderdag eten we lekker ons fruit weer buiten. Wat hebben we toch geluk met het weer zo laat nog in het jaar. 

Na het fruit eten verzamelen we weer op de middenstip van het grote voetbalveld. We spelen vandaag verschillende balspellen onder leiding van onze pedagogische medewerkster Jessie!  
We starten met een spelletje Iemand is 'm Niemand is 'm. Dat betekent dat er meerdere ballen in het veld liggen die iedereen mag oppakken. Je probeert met een bal iemand af te gooien, ben je af dan ga je even op de grond zitten. Maar doe nog wel actief mee, want als het jou lukt om een bal op te rapen die langs je komt rollen, dan ben je weer vrij! 

Hierna spelen we ook nog Fopbal. We maken twee groepen, verschillend in leeftijd. Eén iemand gaat in het midden staan en heeft de bal vast. De rest staat er omheen en heeft de handen op de rug. Degene in het midden mag de bal je toewerpen, dan probeer je de bal te vangen. Maar er kan ook een fopbal tussen zitten, degene in het midden doet dan alsof hij de bal gooit. Dan probeer je je handen achter je rug te houden! Ga je de fout in, dan mag jij in het midden gaan staan!

 

Vrijdag 8 oktober

Vandaag is een leuke dag want vandaag is het Open Dag bij Sportstuif Best! Ouders en kinderen die geïnteresseerd zijn in opvang bij onze Sport BSO konden zich aanmelden voor de inloopmiddag van vandaag. Tussen 15:00 en 17:00 hadden we leuke activiteiten zoals een springkussen, Archery Tag en Knotshockey. De kinderen konden hier lekker spelen en de ouders verkregen alle informatie bij het team van Sportstuif Best. 

De weergoden waren goed gestemd vandaag, want we hebben een heerlijke zonnige middag gehad. Beter kon haast niet! 
Ook geïnteresseerd in een sportieve opvang bij Sportstuif Best maar niet op de Open Dag langs kunnen komen? Geen probleem, neem gerust contact op en we plannen samen een kennismaking in op onze locatie. 

  



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches