Wat een mooi initiatief! Een opvang waar de kinderen kunnen sporten onder de juiste begeleiding. Best Vooruit is daar ook een geschikte locatie voor. 

Erik Erik
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Springkussens, voetbaltoernooi en stop slagbal - Week 6 - 2023

Maandag 6 Februari:

Deze week is het wel weer ietsje kouder, maar de zon schijnt de hele dag! Alle kinderen waren opgehaald en we gingen lekker wat fruit eten. Vervolgens gingen we naar buiten en hadden we drie activiteiten klaarstaan. Het eerste wat we klaar hadden staan waren twee springkussens! Bij dit onderdeel mochten de kinderen lekker vrij spelen en ze hadden allemaal heel hard en hoog gesprongen. Het tweede spel was jagersbal, dit is een spel waarbij er twee kinderen één bal hadden en mochten de kinderen proberen af te gooien in de midden cirkel. Als dit lukte dan moest je aan de kant bij Rik gaan staan en als de vierde erbij kwam, dan mocht de eerste weer meedoen. Als laatste hadden we nog verstoppertje op het terras. Dit speelde we een paar rondes tot dat we gingen wisselen naar het volgende spel. Toen de activiteiten voorbij waren hadden we de springkussens laten staan en mochten de kinderen lekker vrij gaan spelen. Daarna hadden we nog de verjaardag van onze collega Rik gevierd en hadden we allemaal een klein zakje chips gekregen. HEERLIJK! Wat is het toch weer fijn dat de zon schijnt!

Dinsdag 7 Februari:

Ook vandaag een lekkere zonnige dag! Een dag met 35 kinderen en we hadden heel de middag buiten gespeeld. Ook vandaag stonden de springkussens op en daar konden de kinderen lekker op spelen tot dat alle kinderen van school waren gehaald. Daarna gingen we fruit eten en ook vandaag hadden we activiteiten op de planning staan natuurlijk. We hadden de springkussens als eerste activiteit en ook hadden we een voetbaltoernooitje uitgezet. We hadden drie kleine teams gemaakt van drie a vier kinderen per team. Als er werd gescoord ging het verliezende team eruit en kwam het andere team erin. Toen hadden we als laatste spel nog tikkertje. Als je werd getikt moest je een rondje rennen op de middencirkel en mocht je daarna weer meedoen. We deden elke keer alles 10 minuutjes en wisselde daarna door naar het volgende spel. Toen hadden we nog een koekje gegeten en was de dag alweer voorbij.

 

Woensdag 8 Februari:

Vandaag een rustige dag met maar 12 kinderen, maar ook de woensdag word steeds een beetje drukker. We hadden de springkussens weer opstaan in het zonnetje en daar hadden de kinderen heel veel op gespeeld. Toen zijn we naar binnen gegaan om fruit te eten en toen konden de kinderen nog even binnen of buiten vrij spelen. Daarna gingen met zijn alle naar buiten om het spelletje leeuwenkooien te spelen. Dit is een spel waarbij er één tikker in het midden staat van het afgezette veld. Deze tikker is de ‘leeuw’ en probeert alle kinderen te tikken die naar de overkant rennen. Al deze kinderen hebben een stuk ‘eten’ bij, dit zijn allemaal kleine balletjes en lintjes. Werd je getikt dan leg je het in de bak van de leeuw en als je zonder getikt te worden aan de overkant kwam, mocht je het stuk in de bak leggen van de bewakers. Het was weer een fijne en zonnige dag!

Donderdag 9 Februari:

Vandaag een drukke dag met 45 kinderen. Toen alle kinderen waren opgehaald hadden we in drie groepen fruit gegeten. Ook gingen we in deze groepen naar buiten voor de activiteiten die klaar stonden. Ook vandaag hadden we nog een keertje de springkussens opstaan. Bij dit onderdeel mochten de kinderen lekker vrij spelen en dat vonden ze natuurlijk heel erg leuk. Het volgende spel was pionnenroof, dit is een spel waarbij er 10 pionnen op een lijn staan en er staan 4 kinderen achter die pionnen. Aan de voorkant een paar meter verderop staan de rest van de kinderen op een lijn. Zij moeten proberen de pionnen te pakken en terug te rennen over hun eigen lijn, als dat lukt dan mochten ze de pion houden. Werden ze gelukt voordat ze over de lijn waren dan moesten ze de pion terug geven. En als laatste speelde we nog allesbal. We speelde allesbal vandaag met voetbal, handbal en hockey. Thijs bepaalde welke sport het was en dan gingen de kinderen tegen elkaar spelen. Werd er gescoord, dan ging het verliezende team eruit en kwam er een nieuw team in. Het was een hele leuke dag vandaag!

 

Vrijdag 10 Februari:

Vandaag  hadden we een kleine groep met 14 kinderen. Toen alle kinderen waren opgehaald stonden de springkussens alweer klaar om gebruikt te worden. De kinderen konden een uurtje lang hier van genieten daarna gingen we over naar het fruit eten. Na het fruit eten begonnen we met de activiteit. Vandaag stond stop slagbal op het programma. Dit is een spel waarbij je 1 slag team en 1 team in het veld hebt staan. Het slag team moet de bal zo hard mogelijk weg slaan om zo snel mogelijk bij de laatste honk te komen. Ben je hier dan heb je een punt. Het team dat in het veld staat moet de bal zo snel mogelijk vangen en naar het grote vak in het midden brengen. Als heel het team in het vak staat roep je heel hard stop. Het kind aan slag moet dan stoppen met rennen en wachten aan de honk tot de volgende bal het veld in wordt geslagen. Na deze activiteit was het tijd om koekje te eten. Hierna mochten ze nog even vrij spelen en toen was het alweer weekend.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches