Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportieve week met onder andere; Slagbal, tikkertje en drie op een rij! - Week 28 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 28.

Veel leesplezier.

Maandag 12 juli

We beginnen de week op maandag nog altijd met een klein groepje. Ook wel fijn om zo de week te beginnen! Zoals elke dag gaan we, na het ophalen van de kinderen, even rustig genieten van wat vers fruit. We komen bij van een drukke dag op school en bespreken het weekend. 

Buiten hebben we een leuke maar actieve activiteit klaar staan. We hebben het al eens eerder gespeeld, dus sommige kinderen kennen het spel al! De makers en de krakers!

Bij dit spel zijn er twee teams; de makers en de kraker! Over het veld liggen pionnen verspreid. Bij de start van het spel moeten alle krakers er voor zorgen dat al deze pionnen op de kop komen te liggen. De makers, zo zegt de naam al, proberen alle pionnen weer rechtop te zetten. Het is een intensief spel waar je snel moet reageren en veel moet rennen om op tijd te zijn. Want wanneer de tijd op is, gaan we kijken welk team gewonnen heeft! 

Dinsdag 13 juli

Vandaag hadden we een grotere groep kinderen dan normaal. Dat komt omdat we vandaag veel kinderen hadden die een dagje kwamen proefdraaien bij Sportstuif Best! Lijkt het jou namelijk ook super leuk op onze sportieve BSO maar weet je nog niet precies hoe onze dag er nu precies uit ziet? Dan is het mogelijk om twee gratis proefdagen bij Sportstuif af te nemen. 

Vandaag om het programma staat een potje Slagbal! Voordat we hieraan beginnen, doen we eerst een paar leuke tikspellen om warm te worden. Wanneer iedereen warm is, maken we twee eerlijke teams en starten we met een oefenrondje. Iedereen mag één keer slaan en naar de honken rennen. Wanneer iedereen geweest is, starten we voor de punten! Probeer de bal met het tennisracket zo ver mogelijk te slaan, lukt het je niet alleen? Dan helpt Rian of Ruben je! Ren vervolgens zo snel mogelijk langs de honken, lukt het jou om een homerun te maken? Ben je namelijk in één keer helemaal rond en op tijd binnen, voordat de bal gebrand is, dan verdien jij niet één maar twee punten voor je team!

  

Woensdag 14 juli

Woensdag is altijd een extra lange dag bij onze sport-bso, omdat de meeste kinderen wat eerder uit zijn eten ze zelfs een boterham bij Sportstuif. Natuurlijk zijn we ook vandaag zoveel mogelijk buiten, maar er is ook altijd ruimte om binnen even te knutselen of een spelletje te spelen! 

De activiteit van vandaag bestaat uit leuke tikspelletjes en een hoepeldans. De kinderen mochten vandaag de tikspellen uitzoeken, zodat Rian en Ruben de tikkers mochten spelen.. Dit was natuurlijk erg leuk! Hierna hebben we de muziekbox aangezet en zijn we geen stoelendans, maar hoepeldans gaan spelen! Het principe werkt hetzelfde, over het veld liggen hoepels verdeeld maar net eentje minder dan het aantal deelnemers. Tijdens de muziek mag je lekker dansen en rondspringen, maar stopt de muziek dan zoek je zo snel mogelijk een hoepel waar je in gaat staan. Is er voor jou geen hoepel meer over, dan ben je helaas af. Per ronde gaat er één hoepel uit het spel, zo blijven er uiteindelijk twee deelnemers en één hoepel over. Wie wint er.. ?

Donderdag 15 juli

Ook vandaag eten we lekker vers fruit na het ophalen van de kinderen. En je weet al wat we gaan doen na het fruit eten.. Juist; lekker naar buiten! Vandaag gaan we met de kinderen buiten lekker voetballen op de grote goal. Onze locatie bij Best Vooruit is ideaal voor onze sportieve activiteiten. We mogen gebruik maken van de grote kunstgrasvelden, de ruimte om de velden, het speeltuintje en natuurlijk verschillende binnenruimtes ! Benieuwd hoe het nu allemaal precies eruit ziet bij Sportstuif Best? Bekijk dan hier de rondleiding door onze locatie. Deze video is een paar maanden geleden opgenomen, dus ben je benieuwd hoe het er momenteel uit ziet? Kom gerust eens langs!

Vrijdag 16 juli

De laatste dag van de week alweer, wat vliegt het voorbij! Ook vandaag hebben we weer leuke activiteiten op de planning staan, en schijnt de zon alweer wat meer. 

Het spel van vandaag is Boter-Kaas-Eieren of te wel Drie op één rij! In plaats van kruisjes zetten op papier, spelen wij dit spel met hoepels en pionnen! Strijd tegen het andere team om zo snel mogelijk drie pionnen van jouw team op één rij te krijgen. Dit mag zowel verticaal, als horizontaal of diagonaal!

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches