Een geweldig concept! Kinderen zitten tegenwoordig al zoveel binnen, fijn dat deze BSO de nadruk legt op buiten spelen en sporten!

Anne Smets Anne Smets
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportbingo, Just Dance en een springkussen! - Week 14 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in week 14!

Veel leesplezier.

Maandag 4 april:

Helaas deze week ook niet echt lekker weer, maar gelukkig konden we wel naar buiten toe. Vandaag speelde we Master mind. Dit is een estafettevorm, waarbij er 2 teams worden gemaakt. Eén iemand van de groep kiest 5 kleuren uit, die hij of zij op een blaadje schrijft. De groep rent om de beurt naar de speler toe met een kleur in zijn hand. Je mag de kleur neerleggen en als je het goed hebt dan word het blokje omhoog gezet en dan is de volgende. Dus wie als eerste de kleurencombinatie goed heeft geraden, die heeft gewonnen. 

Hierna zijn we toch weer gauw naar binnen gegaan. De kinderen konden hier verder actief bewegen met Just Dance op de beamer! 

 

Dinsdag 5 april:

Vandaag stond op het programma, stand in de mand en touwtje springen. Met het spelletje stand in de mand staat er 1 iemand in het midden en de rest staat er in een cirkel omheen. Diegene in het midden roept: STAND IN DE MAND EN DE BAL IS VOOR ……….. hij of zij roept een naam en gooit de bal zo hoog mogelijk in de lucht en diegene waarvan de naam geroepen is gaat de bal zo snel mogelijk pakken. Als hij of zij de bal heeft roept diegene STOP! Iedereen stopt met rennen en gaat met zijn benen openstaan. Degene met de bal probeert hem bij iemand door zijn benen te rollen. Lukt dit, dan heeft diegene 1 punt. Vervolgens gingen we touwtje springen en hebben we verschillende variaties gedaan en wie zo lang mogelijk kon achter elkaar. Het record was 42 keer!

Woensdag 6 april:

Vandaag had Sportstuif Valkenswaard een open dag op de planning staan. Hier zijn we gezellig naartoe gegaan. Ze hadden een springkussen, twister XXL, 4 op een rij XXL en jenga XXL. We hebben onszelf hier goed vermaakt en het was een leuke middag.

Donderdag 7 april

Hele harde wind vandaag, maar gelukkig toch lekker naar buiten. We hebben vandaag de kleinere kinderen en de grotere kinderen opgesplitst. De kleinere speelde vandaag sportbingo, dit is een spel waarbij 8 verschillende sportmaterialen liggen verstopt. De materialen liggen ook bij de begeleider met een opdracht erbij. Dus als je er een hebt gevonden komen ze snel terug gerent en mogen ze hem afstrepen. Vervolgens doen ze de opdracht en gaan daarna weer verder zoeken naar de rest van de materialen.

Vrijdag 8 april

Alweer de laatste dag van de week. Op het programma hebben we het spel De Makers en de Krakers. Een spel die we al vaker gespeeld hebben! Het veld ligt vol met pionnen. De groep Krakers proberen binnen de tijd alle pionnen om te leggen, maar ze worden tegen gewerkt door de Makers. Zij proberen namelijk alle pionnen rechtop te houden. Het is een intensief spel waar je goed moet blijven opletten. Welk team heeft er aan het einde gewonnen.. ? 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches