Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speurtocht, sporttoernooi en cluedo tikkertje! - Week 1 - 2023

Maandag 2 januari

Vandaag hadden we niet enkel onze kinderen bij ons. 4 kinderen van sportstuif Oirschot kwamen gezellig samen met ons spelen vandaag. Wegens het slechte weer zijn we de dag begonnen met een Filmochtend. Guus had het geweldige idee om alle stoelen bij elkaar te zetten om zo een groot en zacht oppervlak te maken waarop alle kinderen konden liggen en zitten. Na de film hebben de kinderen even vrij mogen spelen. Er werd gevoetbald, geknutseld en getafeltennist. Na al dit plezier was het tijd voor een superleuke speurtocht. Het was gelukkig gestopt met regenen, hierdoor konden we vertrekken in 3 verschillende groepjes. De kinderen moesten tijdens de speurtocht allerlei verschillende opdrachtjes en activiteiten uitvoeren vooraleer ze bij het eindpunt terecht konden komen. Na de speurtocht konden we zeker spreken van een geslaagde dag!

Dinsdag 3 januari

Vandaag een hele drukke dag, want de kinderen van Sportstuif Son en Oirschot komen vandaag ook. Daarmee hadden we maar liefst 60 kinderen. We hadden de sporthal bij Naestenbest afgehuurd en hebben daar in de ochtend drie uur gespeeld. We hadden verschillende vakken gemaakt en ze hadden veel vrij gespeeld. Ook hadden we één vak en daar gingen we Nerven, dit zijn kleine pistooltjes met nerfpijltjes erin. We hadden allemaal obstakels neergezet, zodat je daarachter kon verstoppen. Vervolgens zijn we terug gelopen naar de BSO en hadden we broodje knakworst gegeten. Sportstuif Son en Oirschot gingen terug naar hun eigen locatie en wij hadden nog de film Rio gekeken. Iedereen was helemaal moe van de drukke ochtend in de gymzaal.  Het was een drukke, maar super leuke dag!

Woensdag 4 januari

Een rustig dagje ging het worden vandaag. We begonnen de dag met 8 kinderen, maar ook dit hield ons niet tegen om leuke activiteiten te organiseren. Aan het begin van de ochtend hebben de kinderen lekker vrij gespeeld, want het was ook een beetje vies weer. Het was veel aan het miezeren buiten. Ondanks het weer hebben we toch besloten om buiten een leuke beweegactiviteit te doen. We vormden 3 teams en speelde een sporttoernooi. Hierbij deden we verschillende soorten sporten zoals hockey, voetbal en trefbal. Na het toernooi ging het steeds harder regenen en zijn we maar aan het middag eten begonnen. Na het middag eten waren er nog maar 4 kindjes over en was het helaas nog altijd niet gestopt met regenen. Hierdoor hebben we als middag activiteit gekozen voor een spelletje verstoppertje. De kinderen konden zich overal binnen verstoppen. Er zaten zeker heel wat originele verstopplekken bij. Om de dag te eindigen mochten de kinderen weer even vrij spelen!


Donderdag 5 januari

Het is een drukkere dag met 32 kinderen op deze donderdag. In de ochtend zijn de kinderen samen met Jessie, Rik en Thijs naar een sporthal gegaan. Hier zijn we begonnen met lijn tikkertje met de hele groep. Daarna mochten de kinderen even vrij spelen er is lekker gevoetbald, geklimd en geklauterd en in de touwen gezwaaid. De ochtend hebben we afgesloten met een groot nerfgun gevecht tussen de grote kinderen terwijl de kleinere kinderen fanatiek doorgingen met vrij spelen. In de middag was iedereen flink uitgeblust van al het plezier in de sporthal. Hierdoor hadden we besloten om in de middag een groot tikspel te spelen, namelijk cluedo tikkertje. Ook na deze activiteit werd er niet stilgezeten. Thijs is met de jongens aan het voetballen geslagen. Terwijl er binnen juist fanatiek werd geping – pongt. Ook de tafelvoetbal bleek een groot succes te zijn. Na zo een lange en sportieve middag sloten we de dag af met veel rode gezichtjes en konden we spreken van een geslaagde dag.

Vrijdag 6 januari

Vandaag een rustig dagje met 12 kindjes. We gingen naar Jumpsquare in Eindhoven met onze 2 Sportstuif auto's. Samen met andere locaties zoals die van Schijndel en Son en Breugel mochten de kinderen hier een uur springen. Vervolgens zijn we terug gegaan naar de BSO en hebben we de lunch klaar gezet. Na het eten konden de kinderen lekker even voor zich zelf spelen, omdat we merkte dat ieder kind heel erg moe was en het buiten niet het beste weer was. Hebben we een film opgezet. De ontspanning deed de kinderen goed Het was heel rustig op de BSO dat was voor de begeleiders ook even wennen. Na de film mochten de kinderen nog even vrij spelen tot ze werden opgehaald door hun ouders en zo eindigde een toch wel heel erg leuke kerstvakantie.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches