Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speurtocht, bos en acrogym - week 20 - 2023

Maandag 15 mei:

Gelukkig is er voor heel deze week heerlijk weer voorspeld, dat vinden we natuurlijk super fijn! Toen alle kinderen waren opgehaald hadden we fruit gegeten en gingen we in drie groepen naar buiten naar de activiteiten. Als eerste spel hadden we een hockey spelletje. Bij dit spelletje had iedereen een hockeystick en had iedereen twee of drietallen gemaakt. Je ging op een goede manier bij elkaar proberen de bal af te pakken. Het tweede spel was hoofd, schouders, tenen, HOEDJE. Er waren tweetallen gemaakt en iedereen had één hoedje in het midden staan. Demi stond naast de kant en die riep bijvoorbeeld; hoofd, schouders, oren, hoofd, oren en dan riep je in een keer HOEDJE en wie dan als eerste het hoedje had, die had één punt. Dit deden we een aantal rondes achter elkaar. Als laatste spel speelde een voetbaltoernooitje. Bij dit spel hadden we twee veldjes uitgezet zodat we meerdere potjes tegen elkaar konden spelen in kleine teams. Dit was natuurlijk ook super leuk. Als je een ronde had gewonnen gingen de winnaars tegen elkaar en als er was verloren gingen de verliezers tegen elkaar. Het was een fijne dag!

Dinsdag 16 mei:

Het zonnetje scheen heel de middag! Na het fruit eten gingen we naar buiten toe en speelden we eerst met zijn allen een spelletje. Dit spel was de Chinese muur. Bij dit spel stonden er twee tikkers in het midden met een buis in hun hand. Ze moesten proberen de kinderen te tikken en als dat lukte moest het kind in het midden gaan staan en door elkaars handen te pakken werd je een muur. Dit hadden we een aantal rondes gedaan. Toen werden de groepen in tweeën gedeeld en hadden we als eerste spel Acrogym. Dit is echt super leuk om te doen en we hadden ook mediakaarten liggen waar de kinderen op konden kijken om de trucjes na te gaan doen. Ook mochten ze zelf dingen verzinnen, heel gaaf! Als tweede spel hadden we iemand is hem niemand is hem. Bij dit spel waren er vijf ballen in het spel en daarmee moest je proberen iemand af te gooien. Je mocht niet lopen met de bal en je moest dus gooien waar je stond met de bal. Als je af was moest je eventjes langs de kant gaan staan en als er vier kinderen waren, dan mocht de eerste weer meedoen. Het was een leuke dag!

Woensdag 17 mei

Het zonnetje scheen heel de middag, dus dat was super fijn! Na het fruit eten gingen we naar buiten toe. We waren met een kleine groep hierdoor konden we met zij  alle ergens naartoe gaan. We gingen naar het bos. Hier hebben we heel fijn gespeeld. Met verstoppertje en Annemaria Koekkoek hebben we ons goed vermaakt. De kinderen hebben vervolgens ook zelf nog wat gespeeld. Na het spelen was er nog even tijd voor een leuke wandeling met een parcours. Na het wandelen was het al weer tijd om naar de BSO te vertrekken. Hier hebben we nog gezamenlijk een koekje gegeten en toen zat de dag er alweer op.

Donderdag 18 mei

Vandaag was de BSO gesloten in verband met Hemelvaartsdag!

 

Vrijdag 19 mei

Veel scholen hadden vandaag een studiedag. Maar liefst 14 kinderen kwamen vandaag bij ons spelen. Door het heerlijke weer begonnen we de dag met vrij buitenspelen. Na het buitenspelen was het tijd voor het fruit eten. Hierbij snijden we volle borden met bananen, peren, appels, druiven en nog veel meer. Ondertussen stond er een activiteit klaar namelijk; buskruit. Eigenlijk is buskruit een vorm van verstoppertje maar dan met een bal. Er is één zoeker en die heeft de bal. De rest mag zich verstoppen terwijl de zoeker met de ogen dicht de weggeschopte bal gaat halen. Vervolgens gaat de zoeker iedereen zoeken terwijl de bal achterblijft. Toen dit klaar was konden we gaan lunchen. Na de lunch stond er een speurtocht op het programma. Met behulp van een app had Thijs een leuke speurtocht bedacht in Best. Toen dit klaar was mochten de kinderen nog even vrij spelen en stond het weekend alweer voor de deur!



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches