Super enthousiast team met een hoop initiatieven voor de kinderen.

Carlijn vG Carlijn vG
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Safarispel, midgetgolf en cupcakes bakken! - Week 51 - 2022

Maandag 19 december:

Het is weer maandag en deze week gelukkig wat warmer dan vorige week. Veel afmeldingen vandaag, dus na het fruit eten gingen we in twee groepen naar buiten. Op het veld hadden we twee spellen klaarstaan, dit was raak en haal. De groep word verdeeld in twee gelijke groepen. Elke groep heeft zijn eigen kant met pionnen. Wanneer je een pion bij de tegenstander hebt omgegooid dan moest je hem gaan halen en in je eigen vak zetten. Wanneer je alle pionnen in je eigen vak hebt staan heb je gewonnen. Als tweede spel speelde we het safarispel, bij dit spel staat er in het midden twee jagers. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijv. de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af. Het was een leuke dag!

Dinsdag 20 december:

Vandaag een dag met heel erg slecht weer. We hadden drie groepen gemaakt en de oudere groep ging naar de boven ruimte waar onze BSO eerst zat. Daar speelde zij het spel weerwolven. Dit is een spel waarbij het doel is Het om de weerwolven te ontmaskeren en tegen te gaan. Elk kind zal een andere rol hebben bij dit spel, bijvoorbeeld een burger, een weerwolf, een heks, meisje of jager. Na elke ronde zal er overgelegd worden welke weerwolf er geëlimineerd zal worden, echter zitten de weerwolven ook bij vergadering. De middelste groep en de kleine groep hadden twee spellen beneden in de kantine en ruilde na een kwartiertje om en dan gingen ze het andere spel spelen. De middelste begonnen met midgetgolf. We hadden beneden in de kantine allemaal banen gemaakt van krukken en stoelen waar we doorheen konden golfen. De andere groep speelde Just Dance op de grote tv aan de andere kant van de kantine. We hadden op YouTube Just Dance aangezet en hier gingen we lekker met zijn alle dansen. Ondanks het slecht weer, was het een erg leuke dag!

Woensdag 21 december:

Een rustig dagje vandaag met maar 8 kinderen. Na het fruit eten was het gelukkig droog, dus gingen we naar buiten en speelde we kat en muis, dit is een tikspel waarbij er één kat was en de rest van de kinderen waren muizen. De muizen handen een lintje (de staart) achter in hun broek zitten en de kat ging die vervolgens proberen te pakken. Als je staartje was afgepakt, dan werd je ook een kat en ging je ook staartjes afpakken. Als tweede speelde we ook vandaag midgetgolf alleen dan buiten op het veld in plaats van binnen. We hadden verschillende banen uitgezet, zodat de kinderen deze in tweetallen konden doen. Als ze een baan hadden gehad, dan gaven ze door aan Jessie in hoeveel slagen ze de bal in de hoepel hadden geslagen. Daarna gingen we naar binnen een koekje eten en daarna vertelde Jessie wie de winnaar was van het spelletje. Het was een gezellige dag!

Donderdag 22 december:

Vandaag een dag met heel veel afmeldingen, want bijna alle scholen in Best hadden begin van avond een kerstdiner. Dit betekende dat alle kinderen heel erg vroeg werden opgehaald. Na het fruit eten hebben de kinderen vandaag lekker zelf mogen spelen, omdat het voor hen ook een erg korte dag was. Sommige speelde buiten en andere zaten lekker binnen te kleuren of te spelen. Een korte dag, maar het was natuurlijk super gezellig.

 

Vrijdag 23 december:

Wat een slecht weer vandaag, maar de kinderen hebben kerstvakantie! We hadden geen een moment om eventjes buiten een spelletje te spelen. Het regende de hele middag echt super hard. Daarom gingen we deze middag cupcakes bakken in de keuken van Best Vooruit. We hadden twee groepjes gemaakt van 5 en gingen twee keer het recept maken van de cupcakes, zodat iedereen daarna twee cupcakes had. Toen alles gebakken was hebben we even binnen vrij gespeeld, zodat ze af konden koelen. Vervolgens zijn we de cupcakes gaan versieren en hebben we ze lekker opgegeten. Helaas heel slecht weer, maar daardoor hebben we binnen wat lekkers gemaakt!



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches