Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

raak en haal, hockeytoernooi en Jumpsquare! - Week 5 - 2023

Maandag 30 Januari:

Vandaag een studiedag voor de kinderen van basisschool de Zevensprong. Er kwamen deze ochtend 4 kinderen. Toen alle kinderen er waren hebben we even een tussendoortje gegeten en zijn we naar de Kienehoef gegaan. Dit is een grote buitenspeeltuin met een kinderboerderij. Hier hebben we ons goed vermaakt en toen we weer op de BSO waren gingen we lunchen. Na de lunch hebben ze even zelf gespeeld en daarna zijn we de rest van alle kinderen op wezen halen op school. Deze middag hadden we 41 kinderen. We hadden eerst lekker wat fruit gegeten en zijn daarna naar buiten gegaan voor de activiteiten die klaar stonden. Vandaag hadden we drie spellen klaarstaan. Het eerste spel was stop slagbal. Dit is een slagbalvorm waarbij er een veldteam is en een slagteam, als het slagteam heeft geslagen moet het veldteam zo snel mogelijk de bal proberen te pakken. Ze moeten zo snel mogelijk met zijn alle in het oranje vak staan en dan riepen ze allemaal heel hard STOP! Als degene van het slagteam dan niet op tijd in de honk was, dan was zij of hij af. Het tweede spel was een overloopspel. Dit keer deden we 3,2,1 rennen en degene in het midden mocht je proberen af te gooien, als dit lukte dan was je af en pakte je een bal en ging je degene in het midden helpen. Als laatste spel hadden we verstoppertje. We deden buiten verstoppertje op het terras bij het speeltuintje. Hier hebben we erg leuke verstopplekken en dit hebben we een aantal potjes gedaan.

Dinsdag 31 Januari:

Een drukke dag vandaag met 40 kinderen. Daarom gingen we na het fruit eten snel in drie groepen naar buiten om de activiteiten te doen. De eerste twee spellen waren twee kleine toernooitjes, dit was een hockeytoernooi en een trefbaltoernooi. Dit deden we ongeveer 10 minuten en daarna wisselde we door naar het andere toernooi. Op het einde speelde nog met zijn alle in het keepersvak het spel iedereen tikkertje. Dit is een tikspel waarbij iedereen de tikker is en als je iemand tikt moet diegene op zijn of haar hurken gaan zitten. Als je bent getikt moet je goed opletten wie jou heeft getikt, want als diegene af is dan mag jij weer meedoen. Tik je elkaar tegelijk, dan doe je steen, papier, schaar en de verliezer gaat op zijn hurken zitten. Daarna gingen we naar binnen en hebben we een koekje gegeten en toen mochten de kinderen lekker vrij spelen tot dat ze weer opgehaald werden.

 

Woensdag 1 Februari:

Ook de woensdag begint steeds drukker te worden, dat vinden we natuurlijk erg gezellig! We hadden vandaag 11 kindjes. Toen de kinderen allemaal van school gehaald waren hadden we eerst weer wat fruit gegeten. Toen gingen we naar buiten en speelde we eventjes tikkertje. Dit hadden we een paar rondes gedaan, zodat iedereen die wilde tikker was geweest. Vervolgens gingen we naar het andere spel en dit spel was raak en haal, dit is een spel waarbij er twee teams werden gemaakt en elk team had 10 pionnen in hun vak staan. Met de ballen moest je proberen de pionnen van het andere team om te gooien en je mocht niet verder dan de middellijn. Lukt dit dan mocht je de pion pakken en in je eigen vak zetten. Degene die op het einde de meeste pionnen in hun vak hadden staan, die hadden gewonnen. Daarna hadden de kinderen lekker wat vrij gespeeld en toen was de dag alweer voorbij.

Donderdag 2 Februari:

Ook deze donderdag weer een drukke dag met 42 kinderen. Basisschool de Heydonk had vandaag een studiemiddag, dus die kinderen hadden we al om 12:00 uur van school opgehaald. Toen gingen we lekker lunchen met zijn alle en toen zijn we de andere kinderen op gaan halen van school. Toen iedereen er was gingen we lekker fruit eten en daarna naar buiten toe. Het weer werd helaas was slechter, maar toch gingen we tussen de grote buien door naar buiten. We hadden de groep in tweeen gesplitst en we hadden ook twee activiteiten klaarstaan. Het eerste spel was slurventikkertje. Dit is een spel waarbij er twee kinderen een zwembad buis vast hebben en met de ‘slurf’ de andere kinderen probeerde te tikken. Was je getikt dan moest je een rondje rennen om het tikkers veld en mocht je daarna weer meedoen. Het andere spel wat we speelde was raak en haal. Dit is een spel waarbij er twee teams werden gemaakt en elk team had 10 pionnen in hun vak staan. Met de ballen moest je proberen de pionnen van het andere team om te gooien en je mocht niet verder dan de middellijn. Lukt dit dan mocht je de pion pakken en in je eigen vak zetten. Degene die op het einde de meeste pionnen in hun vak hadden staan, die hadden gewonnen. Daarna gingen we snel naar binnen, want het begon weer harder te regenen. Hier hebben we nog een lekker koekje gegeten en toen was de dag alweer voorbij.

 

Vrijdag 3 Februari:

Vandaag een studiedag voor de kinderen van basisschool het Kindcentrum Platijn. Er kwamen deze ochtend 2 kinderen. Toen alle kinderen er waren hebben we even een tussendoortje gegeten en zijn we naar Jumpsquare gegaan. Hier hebben we ons goed vermaakt en toen we weer op de BSO waren gingen we lunchen. Hierna kwamen de andere kinderen aan. In totaal waren we vandaag met 16 kinderen. Voor het fruit eten mochten de kinderen eventjes vrij spelen, Daarna begonnen de activiteiten. Vandaag begonnen we met een spelletje iedereen tikkertje! Na dit geweldige opwarmingspel zijn we over gegaan naar de volgende activiteiten Namelijk Chinese muur en de vloer is lava.  De vloer is lava is een spelletje waarbij je met je groepje door samen te werken zo snel mogelijk aan de overkant moet komen zonder de vloer aan te raken. Na deze twee spelletjes gingen we naar binnen om een koekje te eten. Vervolgens hebben de kinderen lekker vrij gespeeld en was het alweer weekend!



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches