Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Picoo, wandelen in de bossen en paaseierenjacht! - Week 12 - 2021

Hoi allemaal,

Wat leuk dat je weer de nieuwe blog leest van BSO Sportstuif Best. Als we eenmaal met de reguliere opvang open mogen dan vind je hier elke week een leuk stuk met foto's en verhalen over de activiteiten van de hele week tijdens de opvang. Zoals we het nu al een paar weken doen, lees je hier wat extra informatie over Sportstuif Best en over activiteiten waar we ons nu mee bezig houden. Als je nog niet alles gelezen hebt, geen probleem want alle blogs blijven op de website!

Veel leesplezier.

Maandag 22 maart:

Bij Sportstuif halen we de kinderen op van school. We maken een planning aan de hand van de schooltijden van de verschillende basisscholen in Best. Afhankelijk van de afstand, het aantal kinderen en de schooltijd halen we de kinderen op met de Sportstuif auto, met de taxi of zelfs te voet. Zo ligt basisschool de Zevensprong (locatie Notermansstraat) bijvoorbeeld dichtbij genoeg om wandelend met de kinderen naar Sportstuif te gaan. 

Mocht je de Sportstuif auto een keer voorbij zien komen, vinden we het altijd leuk als je even zwaait!

Dinsdag 23 maart: 

Elke maand organiseren we bij Sportstuif gratis activiteiten waarbij iedereen aan kan deelnemen, op eigen initiatief. Zo hebben we al verschillende speurtochten en een Crazy 88 georganiseerd. Deze keer hebben we een activiteit op de planning staan geheel in het Paasthema. Vanaf aanstaande vrijdag 26 maart zijn er door de gemeente Best tien paaseieren verstopt, met het Sportstuif logo erop. Wie o wie lukt het om één van de tien paaseieren te vinden. Wanneer je er een gevonden hebt mag je deze mee naar huis nemen. Vergeet niet een foto te maken op de plek waar die lag mét het eitje in je hand en stuur deze op naar ons! We nemen dan contact met je op en komen we langs voor een prijsje. 

Woensdag 24 maart:

Twee keer in de maand organiseren we bij Sportstuif een woensdagmiddag activiteit. Een sportuurtje waar alle basisschool kinderen in Best zich gratis voor kunnen aanmelden via www.samenbijsportstuif.nl.  Vandaag stond er ook zo'n activiteit op het programma!

We begonnen met verschillende tikspellen. Bij Sportstuif vinden we het belangrijk dat de kinderen doen wat ze leuk vinden en geven we ze de kans om mee te denken met de activiteiten. Met die reden mochten de kinderen vandaag kiezen welke tikspellen we gaan spelen! We deden Wctikkertje, Zeekomkommertikkertje en Poorttikkertje. Leuk om te zien dat ze al veel verschillende vormen kennen, daar leren wij ook weer van! 

Voor het volgende spel lagen de hoepels al op het veld in een slangenvorm, dat betekent maar één ding; Steen-Papier-Schaar-Estafette! Aan beide uiteinde van de hoepelslang vormt zich een team, de jongens tegen de meisjes vandaag. Na het start signaal mag de eerste deelnemer van elk team beginnen met hinkelen door de hoepels, zo komen ze steeds dichterbij elkaar. Op het moment dat ze elkaar tegenkomen, stoppen ze met hinkelen. De steen papier schaar battle kan beginnen! Wie er verliest moet helaas de hoepels verlaten en achteraan sluiten bij het team, de eerst volgende in dat team hinkelt weer door de hoepels. Degene die de battle wel gewonnen heeft, mag verder hinkelen. Win je de battle in de laatste hoepel, dan win je een punt voor je team.

Donderdag 25 maart:

Tijdens de noodopvang bij Sportstuif hebben we niet heel veel kinderen. Om het dan leuker te maken gaan we graag op bezoek bij een andere vestiging, of nodigen we een vestiging bij ons uit om te komen spelen. Vandaag mochten we weer langs bij Sportstuif Valkenswaard. Daar hadden we ook een reden voor, want vandaag zouden de mensen van Picoo langs komen om de nieuwe spellen te testen! Picoo combineert, zoals ze het zelf zeggen, het beste van twee werelden; Gamen en buitenspelen! Doormiddel van een controller die licht geeft, kan trillen, geluid maakt en nog meer kun je hele leuke spellen spelen. Dat geeft tikkertje, verstoppertje of andere standaard buitenspeel spellen een extra nieuwe dimensie. 

Toen we weer terug waren in Best hadden we na al het buitenspelen nog even tijd voor een ontspannend moment. Op ons overdekte terras hebben we nog een paar potjes Wie is het? gespeeld. 

  

 

Vrijdag 26 maart: 

De zon schijnt vandaag, wat heerlijk! Gelukkig hebben we in de omgeving van Best genoeg te doen als je lekker buiten wilt zijn. Na het fruit eten zijn we dan ook gelijk in de auto gestapt met als bestemming: de bossen bij Joe Mann. Naast wandelen in de prachtige natuur kan je hier ook een sportparcours afleggen, in de bossen! Wij als sportieve buitenschoolse opvang kunnen dat natuurlijk alleen maar aanmoedigen, erg leuk voor kinderen. Het parcours leg je af door de bospaden te volgen, onderweg kom je sportieve opdrachten tegen. Klimmen, springen, jezelf optrekken, van boomstam naar boomstam springen, rekoefeningen en nog veel meer!

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches