Super enthousiast team met een hoop initiatieven voor de kinderen.

Carlijn vG Carlijn vG
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ouder-peutergym week 2, uitje naar Best ZOO en het Safarispel - week 15 - 2024

Maandag 8 april
Het is weer maandag en dit betekent een nieuwe frisse start van de week! Deze week stond de tweede lessenreeks op het programma voor de ouder-peutergym voorjaarseditie. Gelukkig zat het weer vandaag weer mee en het zonnetje scheen heerlijk waardoor wij fijn buiten op het veld konden gymmen. Het thema KLEUREN stond centraal en jullie raden het al; er werden dingen op kleur gesorteerd, benoemd, gerold, gegooid etc. er werden zelfs gekleurde zonentjes gemaakt met kleine hoepeltjes en wasknijpers (op kleur!), de peuters en hun ouders hebben weer volop genoten samen. Later deze dag hebben wij weer alle kinderen opgehaald met onze stoere blauwe Sportstuif auto’s. Omdat het een prachtig zonnige lentedag was vandaag zijn wij de gehele middag buiten wezen spelen en hebben o.a. de volgende activiteiten gedaan: iedereentikkertje, steen-papier-schaar estafette, jeu de boules en vang de bal met de pion.  Zo fantastisch en iedereen was mede hierdoor ook erg vrolijk. Iedereen heeft zich goed vermaakt en deed goed mee met de activiteiten. Nadat de gezamenlijke activiteiten klaar waren was er nog voldoende tijd over om vrij te spelen. Leuk dat er een aantal kinderen zijn die ons als medewerkers vragen om samen bijvoorbeeld te badmintonnen of te voetballen.

          




Dinsdag 9 april
Vandaag was het helaas iets minder weer dan gisteren waardoor wij wat meer binnen hebben gespeeld maar natuurlijk hebben wij ons wederom prima vermaakt. Er is veel geknutseld, gekleurd, geloomd en met LEGO + CLICS gebouwd. Nadat wij vers fruit hebben gegeten in verschillende groepen was het weer tijd voor de gezamenlijke activiteiten. Gelukkig konden we tóch even naar buiten toe. Er stonden levend stratego (voor de oudere kinderen) en kat & muis spel (voor de jongere kinderen) op het programma. Het is goed om de activiteiten goed aan te passen op de wensen en het kunnen van de kinderen.

     

Woensdag 10 april
Op deze woensdagochtend stond de tweede les van de ouder-peutergym van deze week op de planning. Gelukkig zat het weer vandaag weer mee en het zonnetje scheen heerlijk waardoor wij fijn buiten op het veld konden gymmen. Het thema KLEUREN stond centraal en jullie raden het al; er werden dingen op kleur gesorteerd, benoemd, gerold, gegooid etc. er werden zelfs gekleurde zonentjes gemaakt met kleine hoepeltjes en wasknijpers (op kleur!), de peuters en hun ouders hebben weer volop genoten samen. Zeer geslaagde en drukbezochte les! Daarnaast was het voor een aantal dagen studiedag. Deze kinderen zijn in de ochtend naar Best ZOO geweest. Weer eens wat anders.. de kinderen keken hun ogen uit! Na de lunch werden de rest van de kinderen opgehaald om in de middag nog fijn samen buiten te kunnen spelen. De jongere kinderen speelden slurven- en tekentikkertje en de oudere kinderen speelden een stevig potje trefbal met pionnen en goals om het extra uitdagend te maken. Zij waren mega fanatiek!

     

Donderdag 11 april
Op donderdag is het vaak de drukste dag bij Sportstuif maar tevens ook een hele gezellige dag; net zoals iedere dag natuurlijk! Nadat iedereen is opgehaald of is gebracht van school dan kan de middag beginnen want dan zijn we voor die dag compleet. Er wordt is 3 basisgroepen fruit gegeten waarbij wij controleren of iedereen er is en natuurlijk ook even bij kunnen kletsen of de leuke verhalen aan kunnen horen van de schooldag of de plannen voor aankomend weekend. De verhalen die kinderen vertellen zijn zo ontzettend leuk om naar de luisteren; heel fascinerend hoe zij vertellen! Hierna was het tijd om met zijn allen naar buiten te gaan en 4 verschillende spellen te spelen: hockeywedstrijdje, het safarispel, de leeuwenkooi en de ballenestafette. Iedereen was bij een deed fanatiek mee. Ieder kind wil immers winnen en er dus vol voor gaan!

     

Vrijdag 12 april
Het is vandaag vrijdag en dat betekent dat het bijna weekend is! Zowel de medewerkers als de kinderen die komen kijken hier altijd erg naar uit; maar stiekem zijn wij allemaal ook weer heel blij als het weer maandag is want dan staat er weer een nieuw avontuur voor de deur. Zodra de kinderen bij ons op de sportBSO aankomen hebben zij altijd even tijd om te ‘landen’ en uit te razen/vrij te spelen. Na het vers fruit eetmoment beginnen de gezamenlijke activiteiten. Vandaag was dat mens erger je niet en diverse soorten tikspellen. Hiernaast werd er ook volop in de speeltuin gespeeld en geskateboard. Net voordat iedereen weer opgehaald wordt door papa of mama krijgt iedereen nog een lekker koekje. Fijn om de week mee af te sluiten. Wij wensen iedereen een fantastisch zonnig weekend toe en dan zien wij jullie graag volgende week allemaal weer om mooie avonturen te beleven samen!

     

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches