Ik had alles geregeld rondom onze verhuizing naar Best, zoals ook de BSO voor onze zoon. Op een gegeven moment stuurde een vriendin uit Best een foto van de flyer van Sportstuif Best door. Eigenlijk was ik toen al om, voordat ik überhaupt iets had gezien. Mijn zoon is namelijk het liefst buiten en heeft een hoge behoefte aan bewegen. Na een rondleiding en een kennismaking zijn we over gegaan tot inschrijving.

Na het even rustig aankomen met een stuk fruit wordt er een sportactiviteit gedaan. Deze zijn heel wisselend, iedere dag is weer anders. En daarna kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Ook in de vakanties worden er veel diverse dingen georganiseerd.

Het contact tussen het team en de ouders is laagdrempelig en goed. En het team denkt ook graag met je mee als het soms lastig is met ophalen op een bepaald tijdstip, door bijvoorbeeld afspraken onder de BSO tijd.

Hier in ieder geval een super enthousiaste ouder (en kind). Ik kan het alleen maar aanraden.

fam. Matheussen fam. Matheussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Oud Hollandse spellen, Leeuwenkooien en meer in - Week 28 - 2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 28 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

  • Reactiespel
  • Leeuwenkooien
  • bezoekje aan Speelpark de Splinter
  • Overloopspellen 
  • Oud Hollandse spellen

Lezen jullie mee?

Maandag 11 juli:

Heel deze week heerlijk weer met vandaag een groep van 25 kinderen. We hadden met zijn alle lekker fruit gegeten en hebben de groep daarna in tweeën gesplitst. De jonge kinderen zaten bij elkaar in de groep en de oude kinderen zaten bij elkaar in de groep. Het eerste spel was een tikspel. We deden dit in de cirkel van het veld en we hadden drie tikkers met een bal. Ze mochten met de bal de kinderen afgooien en aftikken. Als je af was kwam je even naar de kant en als er vier kinderen stonden mocht de eerste weer gaan. Het andere spel wat we speelde was een reactiespel. De kinderen stonden in een grote cirkel en Demi stond in het midden met een zachte bal. Als ze riep koppen moest diegene hem vangen en als ze riep vangen, moest diegene hem juist koppen. Als je af bent ging je eventjes zitten tot dat de rest ook af was. Daarna mocht iemand anders in het midden en zo bleven we nog eventjes doorgaan. Bij de kleinere kinderen hadden we hier een variatie op. Ze moesten de handen op de rug en dan deden bijvoorbeeld nep gooien en als we dan de handen zagen waren ze af, Fopbal!

 

Dinsdag 12 juli:

Vandaag speelde we ook in twee groepen. Als eerste spel speelde we leeuwenkooi. Dit is een spel waarbij we twee vakken hadden gemaakt en in elk vak stond een leeuw, dit waren de tikkers. De verzorgers van de leeuwen mochten allemaal een stukje eten pakken uit de bak. Vervolgens moesten ze langs de leeuwen afrennen en proberen niet getikt te worden. Als ze niet getikt waren mochten ze het eten van de leeuwen in hun eigen bak leggen. Waren ze wel getikt, dan moesten ze het eten in de bak van de leeuwen leggen en zo keken we wie het meeste eten bij elkaar had verzameld. Maar het was zo warm, dus we hadden de sproeier in het leeuwen veld gezet, zodat iedereen even lekker kon afkoelen. Ook hadden we het eten in een bak met koud water gedaan. Het andere spel was tweetalbal. De kinderen hadden tweetallen gemaakt en hadden allemaal een eigen goaltje. Ze moesten proberen om bij elkaar te scoren. Iedereen had één kieper en de andere speelde in het veld, dit deden ze om en om. Ook speelde we verschillende sporten zoals; voetbal en handbal. Daarna hebben we nog lekker vrij gespeeld en veel kinderen speelde met het water. Het was een heerlijke dag.

 

Woensdag 13 juli:

Ook vandaag weer één dag met 30 graden. Er waren vandaag vier kinderen en daarom gingen we een middag naar Speelpark de Splinter in Eindhoven. We hadden iedereen opgehaald van school en reden meteen door naar de Splinter. Ook de Sportstuif Son en Breugel kwam daarheen, dus we waren gezellig met zijn alle. Eerst even afgekoeld bij het water en daarna met zijn alle naar het grote grasveld gegaan. Daar hadden we de spullen neergelegd en mochten de kinderen vrij in de speeltuinen spelen. Ook hebben ze daar een hele lange kabelbaan, waar sommige kinderen wel heel vaak vanaf zijn geweest. Op het einde hebben we iedereen bij elkaar geroepen en hadden we kleine zakjes chips gekocht om de leuke dag mee af te sluiten. Het was een super leuke middag!

Donderdag 14 juli:

We hadden vandaag in totaal 35 kinderen! Een drukke, maar super leuke middag. We hadden in twee groepen fruit gegeten en daarna met zijn alle het veld op. Hier hadden we eerst een spel met zijn alle gedaan. We deden een tikspel. Met drie tikkers en die tikkers moesten eventjes één paar meter verder gaan staan met hun ogen dicht. Vervolgens wees Demi twee verlossers aan en dat mochten de tikkers natuurlijk niet weten. Als je was getikt moest je op je knieën gaan zitten en wachten tot dat de verlosser op je schouder tikte, dan mocht je weer mee doen. De tikkers moesten proberen om er achter te komen wie de verlossers waren, zodat ze die zo snel mogelijk konden tikken. Daarna hadden we één spel voor de jonge kinderen en één spel voor de oudere kinderen. Voor de jonge kinderen deden we het spel schipper mag ik overvaren. Dit hebben we een aantal keer gedaan en iedereen was even de schipper geweest. Ook mochten de kinderen zelf kiezen hoe de andere naar de overkant gingen. Ze hadden verschillende variaties; kikker, achteruit, wandelen, kruipen, huppelen, hinkelen en als een enge leeuw. De oudere kinderen hadden een spel met de clics. De clics lagen in het veld verspreid met alle kleuren door elkaar. Jessie maakt een vorm van de clics en de kinderen moesten deze namaken. De vorm en de juiste kleuren. Ze mochten in hun groepje om de beurt naar het midden rennen om de één stukje mee te nemen. Als je als eerste klaar was had je gewonnen en deed Jessie weer een nieuwe vorm en begonnen we weer opnieuw.

Vrijdag 15 juli:

De laatste dag van de week alweer. Ook vandaag zijn de temperaturen weer lekker zomers, dus we kunnen fijn de hele middag buiten spelen. Op het programma staan een aantal Oud Hollandse spellen! We spelen onder andere zaklopen, spijkerpoepen, bowlen en verschillende mikspelletjes! Wat een super leuke middag. Onder het genot van een muziekje en de zon vermaakt iedereen zich prima. Op naar het weekend, en de laatste schoolweek van dit schooljaar.. Want de zomervakantie komt nu wel erg dichtbij!

  



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches