Super enthousiast team met een hoop initiatieven voor de kinderen.

Carlijn vG Carlijn vG
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Olympische Winterspelen bij Sportstuif! - Week 6 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees het hier in de blog van week 6!

Veel leesplezier.

Maandag 7 februari

Afgelopen vrijdag zijn de Olympische Winterspelen begonnen in Beijing. Wij als sportieve BSO vinden het dan leuk om een week in te richten in het thema van de Winterspelen. Elke dag spelen we dus een activiteit die te maken heeft met de Olympische sporten. Vandaag beginnen we met schaatsen en de bobslee in twee leuke spellen! 

We starten de activiteiten met een warming up spel en dat heet Schaats tikkertje. Deze variant van tikkertje spelen we in de middencirkel op het veld. Er is bij dit spel één tikker in het begin, deze probeert natuurlijk iedereen te tikken. Ben je afgetikt dan 'schaats' je een rondje om de middencirkel heen, dit doe je met je handen op je rug en mooie schaatssprongen. Wanneer je het rondje hebt afgemaakt, krijg je ook een lintje en mag je de tikker gaan helpen met tikken. 

Bij het volgende spel gaan we de bobslee erbij pakken want we spelen namelijk Bobslee Estafette. Natuurlijk hebben we geen echte bobslee bij onze opvang, maar vormen de kinderen samen de slee! In een polonaise doorlopen de kinderen het parcours, de voorste heeft een hoepel vast die dient als stuur. Op het einde van het parcours houden alle kinderen hun handen vast en zorgen ervoor dat het stuur van het voorste kind naar het achterste kind gaat, zonder de handen los te laten! We spelen dit spel in twee Bobslee teams, welk team doet dit het snelste? 

 

Dinsdag 8 februari

Ook vandaag gaan we aan de slag in het thema van de Olympische Winterspelen. Tijdens het fruit eten, hebben we het samen met de kinderen al over de verschillende sporten. Welke sporten doen er bijvoorbeeld allemaal mee? Er werden veel sporten genoemd, zoals schaatsen, snowboarden, skieën. Maar de sport Curling is voor de meeste kinderen toch wel onbekend, vandaag gaan ze er kennis mee maken! We spelen namelijk onze versie van het spel Curling! 

We maken twee groepen, ingedeeld op leeftijd. Per groep maken we nog eens twee groepen, zodat we tegen elkaar strijden. Voor iedere groep ligt een curling target. Normaal gesproken speel je dit op het ijs en schuif je de curling schijven richting het rondje. Wij spelen op het gras en rol je een tennisbal in ons zelfgemaakte rondje. Eindigt je bal in de hoepel krijg je drie punten, in de 2e ring krijg je 2 punten en in de buitenste ring ontvang je 1 punt voor je team. Welk team wordt er Olympisch kampioen curling van BSO Sportstuif Best? 

Woensdag 9 februari

Vandaag stappen we even kort af van onze thema week, want vandaag is het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Eén van de populairste acitviteiten blijft toch wel het Lasergamen, dat zagen we ook terug in het aantal aanmeldingen.. Want vandaag kwamen er namelijk 40(!) kinderen met ons mee spelen! Omdat we zo'n grote groep hebben, verdelen we iedereen in drie kleinere groepen. Dat betekent dat we uiteindelijk ook drie verschillende activiteiten hebben gespeeld, waar we natuurlijk hebben doorgedraaid zodat iedereen aan de beurt komt. We speelden naast Lasergamen ook Knotshockey en leuke Tikspelletjes

 

Donderdag 10 februari

Na een uitstapje van het thema met Lasergamen, zijn we vandaag weer volledig terug in het Olympische Winterspelen thema! Vandaag komen er veel kinderen tijdens de sportieve buitenschoolse opvang, dus maken we tijdens de activiteit twee groepen. Met de ene groep spelen we het Kat en Muisspel, dat blijft een leuk spel voor iedereen! Met de andere groep gaan we samen op zoek naar de Olympische Ringen.. Over de locatie liggen namelijk 5 hoepels verstopt die de kinderen mogen gaan zoeken. Wanneer deze gevonden zijn, mogen ze het logo van de Olympische Spelen namaken! Nu splitsen we deze groep ook in tweeën en mag één deel de hoepels gaan verstoppen, het andere deel van de groep mag nu gaan zoeken. We wisselen dit een paar keer om! Uiteindelijk wisselen we ook de groepen om, zodat iedereen bij elke activiteit aan de beurt komt. 

 

Vrijdag 11 februari 

De laatste dag van de week alweer. We starten de dag vandaag vroeg want Kindcentrum Platijn en de Klimboom hebben beide een studiedag. Dat betekent dat we in de ochtend al zes kinderen hebben waar we iets leuks mee kunnen doen. En ze hebben geluk want we brengen een bezoek aan Monkey Town in Eindhoven! Hier kunnen ze lekker heel de ochtend klimmen en klauteren. 

In de middag halen we de overige kinderen op en gaan we verder met ons thema van deze week. De laatste dag van de thema week! We sluiten af met een activiteit/sport die tijdens de Winterspelen veel vraagt van de conditie. We gaan namelijk de Biatlon naspelen! We moeten het alleen wel doen zonder sneeuw, ski's en geweerschieten. Maar wij spelen het spel rennend; De kinderen rennen van de ene pion naar de andere, om de conditie te testen. Uiteindelijk proberen ze een pittenzakje van een afstandje in de hoepel te werpen. Is dit gelukt dan wordt bij de volgende poging de afstand langer gemaakt.. Wie lukt er als eerste om 5 keer raak te gooien? 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches