Een geweldig concept! Kinderen zitten tegenwoordig al zoveel binnen, fijn dat deze BSO de nadruk legt op buiten spelen en sporten!

Anne Smets Anne Smets
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monkeytown, speurtocht en iedereen tikkertje! - Week 52 - 2022

Maandag 26 december:

Gesloten in verband met 2de kerstdag.

 

Dinsdag 27 december:

Vandaag een rustig dagje met 12 kindjes. Dat betekent dat dit aantal precies in twee auto’s paste, daarom gingen we naar Jumpsquare in Eindhoven. Dit is een groot trampolinepark waar de kinderen één uur mochten springen. Vervolgens zijn we terug gegaan naar de BSO en hebben we de lunch klaar gezet, want het is vakantie en dat betekent dat Sportstuif zorgt voor de lunch. Na het eten konden de kinderen lekker even voor zich zelf spelen en Jessie had ondertussen de Bingo klaargezet. We hadden alle kinderen bij elkaar geroepen en gingen lekker aan tafel zitten en iedereen kreeg een eigen bingokaart. Als de kinderen één rijtje hadden mochten ze een snoepje uitkiezen, die op tafel lag. Daarna mochten ze doorgaan voor een hele kaart en als hij helemaal vol was mochten ze een stuiterbal uitkiezen. Het was heel erg leuk! We gingen daarna nog eventjes naar buiten om een tikspel te doen. Dit was het spelletje iedereen tikkertje! Dit is een tikspel waarbij iedereen de tikker is en als je iemand aftikt moet diegene op zijn hurken gaan zitten. Je mocht pas weer meedoen als jou tikker werd afgetikt. En als je elkaar tegelijk tikte deed je steen, papier, schaar en de verliezer ging dan zitten op de hurken. Het was een geslaagde dag.

Woensdag 28 december:

Een iets drukkere dag vandaag dan gister. Begin van de ochtend hebben de kinderen lekker vrij gespeeld, want het was ook een beetje vies weer. Het was veel aan het miezeren buiten. Toen dat voorbij was had Demi buiten een speurtocht neergehangen. De eerste groep begon met lopen samen met Ruben en de tweede groep hadden even 10 minuutjes binnen gewacht tot dat de andere groep een beetje weg was. Toen de 10 minuten voorbij waren gingen ook zij de speurtocht lopen samen met Dafne en Demi. Onderweg moest je dingen zoeken, een puzzel maken en allemaal kleine opdrachtjes uitvoeren. De speurtocht duurde ongeveer driekwartier. Toen we allemaal de weg weer terug hadden gevonden gingen we met zijn alle lekker lunchen. Na het eten hadden de kinderen zelf alles uit de kasten gehaald en allemaal leuke parcours gemaakt binnen. Ze hadden zichzelf deze middag heel goed vermaakt en hebben heerlijk gespeeld met elkaar.

Donderdag 29 december:

Vandaag hadden we een leuke groep kinderen om de laatste dag van Ruben door te brengen. Ondanks dat we niet zo'n goed weer hadden, zijn we toch flink bezig geweest. Kinderen hadden de ochtend vrij om te spelen met wat zij zelf wilden. Ruben, Jessie en Guus hebben samen met de kinderen een heleboel dingen gedaan. Van tafelvoetbal tot kleuren, van een kaartspelletje tot voetbal. In de middag zijn we samen met de locaties Oirschot en Son en Breugel naar een sporthal gegaan. Hier hebben we lekker gevoetbald, geklimd en geklauterd en in de touwen gezwaaid. Gezamenlijk een tikspel om de middag af te sluiten en we gingen met een heleboel rode hoofdjes weer terug naar Best. Een super leuke dag!

Vrijdag 30 december:

Vandaag hadden we een groepje van 6 kinderen. We gingen een ochtendje naar MonkeyTown! Toen alle kindjes er waren zijn we er meteen heen gereden. Hier zijn we de hele ochtend geweest. Toen reden we terug naar de BSO en zijn we lekker gaan lunchen, want hier hadden we wel zin in na z’n drukke ochtend spelen. Na de lunch hadden we even rustig aangedaan en konden de kinderen even voor zichzelf spelen. In de middag werd het helaas slecht weer, waardoor we niet naar buiten konden. Daarom gingen we binnen pingpongen. Zo deden we om de beurt tot de drie punten en daarna deden we wisselen. Dit hebben we erg lang gedaan en vervolgens hebben ze allemaal nog lekker vrij gespeeld en zo zat de eerste week van de kerstvakantie er alweer op.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches