Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend Stratego, Sport Bingo en kennis maken met de stagiaire - Week 49 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 49!

Veel leesplezier.

Maandag 6 december

De dag na pakjesavond.. Een aantal scholen hebben door de verjaardag van Sinterklaas vrij gekregen vandaag. Dat betekent dat we in de ochtend al een aantal kinderen op de BSO hebben. We gaan samen met Sportstuif Son en Breugel naar MonkeyTown in Eindhoven om lekker te spelen, rennen en klauteren. Goed voor de kinderen om even alle energie eruit te spelen die ze van de spanning in het weekend hebben opgebouwd. Tijdens de lunch horen we alle verhalen die de kinderen te vertellen hebben over pakjesavond en de kado's die zijn gekregen. 

In de middag halen we nog de overige kinderen op van school die vandaag geen vrij hadden. We eten lekker met iedereen wat fruit en ook hier luisteren we even naar de verhalen. Dan is het tijd voor de activiteit; We spelen vandaag zowel binnen als buiten Verstoppertje! Binnen maken we verstopplekken doormiddel van stoelen en doeken, en buiten hebben we genoeg plekken om niet gevonden te worden. 

Dinsdag 7 december

Vandaag zien we weer andere kinderen dan gisteren, dus weer nieuwe verhalen vanuit pakjesavond om aan te horen! Dat zal de rest van de week zo nog wel zijn. Daarnaast spelen de kinderen bij de BSO zelf ook met de nieuwe materialen en spelletjes die we van Sinterklaas vorige week gekregen hebben. Zo zijn Vier op een Rij en Twister erg populair en wordt het skateboard al goed gebruikt. 

Sinds twee weken hebben we op dinsdag een stagiaire vanuit de Fontys Sporthogeschool. Anne-May komt ons helpen tijdens de activiteiten en het spelen met de kinderen. Vandaag heeft ze speciaal een activiteit voorbereid waar ze de namen van de kinderen kan oefenen; Het namenspel! 

We gaan alle kinderen af, iedereen zegt één keer zijn of haar naam en verzint daarbij een sportief woord met de eerste letter van de naam. Bijvoorbeeld: Acrobatische Anne-May. In de rondes daarna verzinnen de kinderen ook een beweging bij de naam. Uiteindelijk proberen we alles te onthouden en moeten we de bewegingen na kunnen doen. 

Woensdag 8 december

Vandaag hebben we weer een leuke activiteit op het programma staan, eentje die we al vaker gespeeld hebben. We spelen vandaag Sportbingo! Op bezoek is gekomen Sportstuif Son en Breugel, zodat we een leuk groepje meiden hebben om dit spel te kunnen spelen.
Over het terrein liggen 9 materialen verstopt, een hockeystick, een tennisracket, noem maar op.. Bij elke materiaal hoort een getal, die weer op de bingo kaart staat. Wanneer je dus een materiaal gevonden hebt, ga je zo snel mogelijk kijken welk cijfer er bij hoort en dan kun je hem afstrepen van de bingo kaart! Wie heeft er zo als eerste bingo? 

  

Donderdag 9 december

Ook vandaag spelen we weer een oude bekende, Levend Stratego! Met speciale dierenkaartjes gaan de twee teams op zoek naar de vlag van de tegenstander. Pas op als je onderweg iemand tegen komt want die kan jou zomaar tikken. Dan laat je allebei je kaartje zien en bekijk je wie er gewonnen heeft. De ander kan namelijk zomaar de Olifant hebben, de sterkste van alle dieren die er tussen zitten! 

Met teamcaptain Jessie en Stan spelen we het spel. Jessie is het gele team en Stan het rode! Uiteindelijk is het 2-1 geworden voor team geel, zij hebben twee keer de vlag van het rode team gevonden. 

 

Vrijdag 9 december

De laatste dag van de week alweer. We hebben vandaag maar een klein groepje dus we houden het lekker rustig. We beginnen de dag uiteraard wel met een lekker stukje fruit aan tafel. Er worden nog wat wilde verhalen op de tafel gegooid over school en avonturen die ze thuis hebben beleefd. Vandaag mogen de kinderen bepalen wat we gaan doen! Het allerliefste spelen ze verstoppertje in het donker. 

We gaan er dus voor zorgen dat alle ramen bedekt zijn, de deuren dicht en de lampen uit. Maar voordat we dat doen, zorgen we ervoor dat er genoeg verstopplekken zijn. Doormiddel van tafels, stoelen en grote kleden maken we verschillende plekken om te schuilen. Op de achtergrond staat een spannend muziekje aan en we kunnen beginnen! 

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches