Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, estafettes en meer in week 38 - 2022

Maandag 19 september:

Vandaag een grote groep, dus we hadden de kinderen weer in drie groepen verdeeld. Na het fruit eten gingen we naar het veld en gingen we dus ook drie verschillende spellen doen en na ongeveer 10 minuten wisselde we door naar het volgende spel. Het eerste spel wat we deden was allesbal. Er worden twee teams gemaakt en ze stonden bij Guus langs de kant. Guus riep een getal en zoveel kinderen rende eerst naar het goaltje en dan gooide Guus een bal in het veld, dit kon zijn een voetbal, handbal of een trefbal. Dus elke ronde een andere sport en elke ronde een ander aantal kinderen. Het tweede spel was boerderij tikkertje, dit is een spel waarbij één kind de boer is van de boerderij. Dit is dan de tikker met een bal. De tikker gooide de kinderen af met de bal en ze kwamen naar de kant. Ze mochten weer meedoen als er vier kinderen langs de lijn stonden. Als het te moeilijk werd kwam er één kind bij met bal en dit was dan de hond van de boer. En als laatste spel hadden we dit keer steen, papier, schaar estafette. Hier maken we twee teams en van elk team rent er één kind om de pionnen heen, als je elkaar tegenkomt doe je steen,papier,schaar. De verliezer gaat weer terug naar zijn eigen team en sluit weer achteraan. De winnaar gaat door en er mag weer iemand nieuws komen van het andere team. Als je over de lijn bent van het andere team, dan heb je gewonnen en heeft je team één punt.

 

Dinsdag 20 september:

We hebben vandaag een groep van 34 kinderen! Toen alle kinderen er waren hebben we lekker fruit gegeten in drie groepen. Na het fruit eten hebben we drie nieuwe groepen gemaakt met jong en oud door elkaar. Dit deden omdat we vandaag het spel levend stratego speelde. Dit is een spel waarbij er twee groepen zijn die tegen elkaar strijden en elkaars vlag gaan proberen te zoeken. Als de vlaggen verstopt zijn, krijgt elk teamlid een kaartje met een dier erop. Terwijl je de vlag zoekt kun je de tegenstander tikken of je kunt getikt worden. Je laat dan allebei de kaartjes zien en wie het hoogste kaartje heeft, die heeft gewonnen en mag hem houden. Als je hebt verloren ga je terug naar je teamcaptain en daar krijg je weer een nieuw kaartje. Dit gaat door tot dat de vlag gevonden is. Het andere spel was mierentikkertje. Hierbij hebben we één tikker en als je getikt bent ga je op je rug liggen met je armen en benen in de lucht. Je kunt weer vrijkomen doordat je bij je armen en je benen word opgetild. Als dat is gebeurd mag je weer meedoen. Het was een leuke dag!

 

 

Woensdag 21 september:

Een klein groepje vandaag. We hadden 6 kinderen, maar we gingen naar de Molenwiek in Breugel. Dit is een super leuke speeltuin. Hier hebben we eerst lekker fruit gegeten en daarna hebben de kinderen lekker heel de middag kunnen spelen. Rond 16:00 uur gingen we weer terug naar de BSO. We hadden namelijk ook nog één jarige in ons midden. We hadden allemaal gezongen en ze deelde ook nog een traktatie uit. Die hebben we lekker op zitten smullen en ze hadden daarna lekker vrij mogen spelen.

Donderdag 22 september:

Een grote groep vandaag! We waren met 36 kinderen. We hadden weer drie groepen gemaakt en hadden eerst lekker wat fruit gegeten. Daarna gingen we naar buiten en hadden we drie verschillende spellen klaar staan. We deden alles ongeveer 12 minuten en daarna wisselde we door. Het eerste spel was voetgolf. Hier waren acht verschillende banen uitgezet en bij elke baan lag een bal. Ze hadden tweetallen gemaakt en iedereen begon bij een andere baan. Je moest proberen de bal in de hoepel of goal te krijgen met zo min mogelijk schoppen. Je aantal mocht je doorgeven aan Guus en hij hielt alles bij. Het volgende spel was drie op een rij. Er waren negen hoedjes neer gelegd en het ene team kreeg de gele lintjes en het andere team de rode lintjes. Rik riep 3,2,1 en dan mocht er één van het team rennen naar de hoedjes en zijn lintje neerleggen en zo snel mogelijk weer terug om de volgende aan te tikken. Hier kwam elke ronde een winnaar uit en dit hebben we één paar rondjes gedaan. Ook hadden we het spelletje fopbal gedaan. Er stond één iemand in het midden en de rest van de kinderen stond met zijn handen op de rug. Je mocht de bal echt gooien, dan moet diegene hem vangen of je moest de bal nep gooien en als je dan je handen achter je rug vandaan haalde was je af. Het was een heerlijke dag.

 

Vrijdag 23 september:

Vandaag een klein groepje van 14 kinderen. Maar we hadden een super leuke middag. Toen iedereen was opgehaald van school, hebben we eerst lekker fruit gegeten. Vervolgens gingen we naar buiten en gingen we jeu de boules spelen. We hadden kinder jeu de boules ballen en zo gingen we elke keer een rondje spelen. Ook wisselde we van tegenstander. Op het einde hebben we nog met zijn alle het spel raak en haal tegen elkaar gespeeld. Elk team had acht pionnen op zijn eigen helft staan. Deze pionnen staan verspreid door het veld. Er zijn ook verschillende ballen in het veld en je moest proberen de pionnen van de tegenstander om te gooien. Als dat lukte, mocht je de pion pakken en in je eigen vak zetten. Het team met de meeste pionnen had gewonnen. Daarna nog lekker met zijn alle een koekje gegeten en toen was de dag alweer voorbij.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches