Beste overstap die wij ooit hebben gemaakt. Fijn dat contact snel via WhatsApp kan ook.
Ze maken veel uitstapjes (vooral in vakanties). Zijn altijd vriendelijk. Erg flexibel en denken goed mee. Tevens mogen ervaren dat ze adequaat reageren in geval van "nood".
Tevens krijg je filmpjes toegezonden met wat ze hebben gedaan. Dochter krijgt genoeg beweging maar ook genoeg vrijheid om juist rustiger te doen.

Charlotte H Charlotte H
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend Stratego, bezoekje aan Kermis Best en dans activiteiten! - Week 27 - 2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 27 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

  • Levend Stratego 
  • Master Mind
  • Bezoekje aan Kermis Best
  • Dansen
  • Ratten en Raven
  • Speeltuin Dijkstraten 

Lezen jullie mee?

Maandag 4 juli:

Vandaag hebben we een grote groep van 26 kinderen. Het was heerlijk weer en we speelde vandaag met zijn alle de activiteit. Eerst even wat vrij gespeeld tot dat alle kinderen van school waren gehaald. Vervolgens hebben we lekker fruit gegeten in twee groepen. We gingen met zijn alle naar buiten en we speelde het spel levend stratego. Dit is een spel waarbij we twee groepen hadden gemaakt en allebei de groepen kregen een vlag mee. Dit was een gekleurd lintje en die mocht je als groep gaan verstoppen aan een kant van het terrein. Als we dat hadden gedaan kreeg iedereen verschillende kaartjes. Je mocht daarbij andere kinderen ondertussen tikken en als je had gewonnen, mocht je het kaartje van de tegenpartij houden. Als je het kaartje had verloren mocht je bij de eigen teamcaptain weer een nieuwe halen. Dit ging door tot dat één team de vlag van de ander had gewonnen. We deden dit 2 potjes en hebben daarna nog lekker met zijn alle een koekje gegeten.

 

Dinsdag 5 juli:

Het was vandaag heerlijk weer. Ook vandaag hadden we een groep van 26 kinderen. We hadden de groep in tweeën gesplitst en we speelde twee spellen. Het eerste spel wat we speelde was mastermind. Dit is een spel waarbij één kind achter een krat zit met vijf verschillende kleuren pionnen. Diegene mag vier pionnen achter de krat neerleggen in de volgorde die hij of zij wilt. Voor bij de andere kinderen liggen de vijf zelfde pionnen klaar. Om de beurt mogen ze rennen naar de krat toe en leggen ze de pion neer waar ze denken dat hij hoort. Als het goed is legt degene die achter de krat ligt een tennisbal op de pion. Is het fout, dan moet de pion gewoon blijven liggen en mag de volgende rennen. Heeft niemand meer een pion, dan mag je rennen en twee pionnen met  elkaar verwisselen. Dit doen twee teams tegen elkaar en dan kijken we wie als eerste de pionnen allemaal goed heeft liggen. Het andere spel wat we speelde was kat en muis. Dit is een spel waarbij alle kinderen een lintje achter in hun broek hebben zitten, dit is de staart van de muizen. Dan hebben we één kat en die mag proberen de staarten eruit te trekken. Als dit lukt, dan verandert de muis ook naar een kat en gaat meehelpen. Het was een geslaagde dag!

 

 

Woensdag 6 juli:

Het is KERMIS bij ons in Best. Dit is een super leuke en grote kermis. We hadden vandaag één klein groepje, dus we gingen een middagje naar de kermis. Het was ook nog is heerlijk weer. We begonnen bij de kleine achtbaan. Daarna zijn we verder gelopen en zijn de kinderen in de Spin geweest. Ook hebben we ballen gegooid en zijn we in de Cakewalk geweest. Als laatste waren de twee oudere kinderen in een super hoge zweefmolen geweest. Vervolgens hebben we de dag afgesloten met een lekkere ijsco. We zijn terug gegaan naar de BSO en hebben daar nog wat vrij gespeeld. Het was echt een super leuke middag!

 

Donderdag 7 juli:

Vandaag hebben een paar scholen in Best studiedag. Dit betekent dat de BSO in de ochtend om 7:30 uur open is. Toen alle kinderen er waren zijn we naar Eersel gereden en we gingen naar Jump square. Dit is een grote hal met alleen maar grote trampolines. Hier mochten we anderhalf uur springen en daarna zijn we weer terug gereden naar de BSO. Hier hebben we even rustig wat fruit gegeten en daarna vrij gespeeld. Vervolgens zijn we met zijn alle gaan lunchen en in de middag werden de andere kinderen van school opgehaald. Toen iedereen er was hebben we fruit gegeten en hadden we met zijn alle een beginspel gedaan. We begonnen met iedereen tikkertje. Dit is een tikspel waarbij iedereen de tikker is, als je wordt afgetikt moet je goed in de gaten houden wie jou heeft afgetikt. Als dan diegene wordt afgetikt, dan mag jij zelf weer meedoen. En tik je elkaar tegelijk dan doen we steen, papier, schaar en de verliezer daarvan is af. Vervolgens hadden we de groep in tweeën gesplitst. De jonge kinderen gingen met Jessie mee en die gingen het spelletje hoepeldans spelen. Dit is een spel waarbij er hoepels in een vak liggen. Jessie zet de muziek aan en iedereen mag lekker dansen en rennen. Als de muziek stopt moet je zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. Degene zonder hoepel is af en mag eventjes wachten langs de kant. De oudere kinderen gingen met Demi mee en zij speelde het spel ratten en raven. Dit is een spel dat één groepje de ratten zijn en het andere groepje de raven. Ze staan tegenover elkaar en Demi verteld een verhaal. Als het woord RATTEN genoemd wordt, dan moeten de ratten de raven proberen te tikken, tot dat de raven over de achterlijn zijn. Ook hadden we een verjaardag deze dag. We hebben met zijn alle gezongen en we hadden een lekkere traktatie gekregen.

 

Vrijdag 8 juli:

Ook vandaag hebben we net zoals gisteren een studiedag met een aantal kinderen. In de ochtend brengen we dus een bezoekje aan Monkey Town!
Het was een heerlijke warme dag. Vandaag hadden we niet veel kinderen en hebben we dus lekker wat fruit gegeten en zijn we weg gegaan met zijn alle. We gingen naar speeltuin Dijkstraten. Dit is een super leuke grote speeltuin in Best, in de nieuwbouwwijk Dijkstraten. Een aantal kinderen gaan hier naar Kindcentrum Platijn, dus voor hen was het bekend terrein.  Hier hadden we super leuk gespeeld met zijn alle. Daarna gingen we als verassing een ijsje eten bij de ijssalon! Dit was heel erg lekker. We zijn terug gereden naar de BSO en hebben nog eventjes vrij gespeeld. Nog even wat gevoetbald en in de speeltuin gespeeld. Het was een geslaagde dag!

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches