Super leuk dat er een sportieve BSO opent bij Best Vooruit! Een BSO waar kinderen zich op het gebied van sport -en spel helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie week 52 2023 & week 1 2024

Woensdag 27 december
Afgelopen twee dagen was onze sportBSO gesloten vanwege eerste en tweede kerstdag. Hopelijk hebben jullie net zoals wij fijn kunnen genieten van deze dagen samen met jullie dierbaren. Zelf vinden wij dit altijd de gezelligste en ‘warmste’ tijd van het jaar! Zo net na de kerstdagen was het een relatief rustige dag en hebben wij er met zijn allen een knusse dag van weten te maken en natuurlijk alle verhalen met elkaar uitgewisseld. Ook kwam er een collega langs met een aantal kinderen van die locatie zodat zij samen konden zijn. Wij merkten dat de kinderen veel behoeften hadden om vrij te spelen dus dit is vandaag dan ook veel gedaan. Daarnaast was het natuurlijk ook tijd voor een gezamenlijk spel namelijk; Levend Memory. Iedereen deed erg fanatiek mee!

     

Donderdag 28 december
In de vakantie zijn alle kinderen de gehele dag welkom bij ons op de sportBSO vanaf 07:30 uur in de ochtend tot 18:30 uur in de avond. Dit geeft de gelegenheid en mogelijkheid aan ouders om gewoon aan het werk te kunnen. Gedurende de dag wordt alles verzorgd van vers fruit tot aan een goede lunch en van een lekker koekje tot aan voldoende water/ranja. Bij onze komen ze niets te kort. Naast het vrije spelen worden er ook altijd leuke binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd. Vandaag stonden en een aantal tikspelletjes en levend pim-pam-pet op het programma. Dat laatste spelletje kennen jullie ongetwijfeld wel maar dit keer was het de bedoeling dat de kinderen het hardop riepen en erbij konden bewegen.

     


Vrijdag 29 december
Vandaag is de allerlaatste dag van ons op de sportBSO van 2023. Wat is dit (school)jaar weer razend snel voorbij gegaan.. zoals altijd maken wij er vandaag ook samen weer een top dag van. Vandaag geen Expeditie Robinson maar ‘Expeditie Sportstuif’. Nadat we gezamenlijk op de sportBSO hadden geluncht zijn we met zijn allen naar de sporthal in de buurt gegaan om allerlei verschillende sport- en speluitdagingen te doen zoals o.a. wandklimmen, bokspringen en blokjesvoetbal. Geweldige activiteiten om het jaar mee af te sluiten en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Wij wensen iedereen een fijne en gezellige oudejaarsavond toe en tot volgend jaar!

     

Dinsdag 2 januari
Vandaag is de allereerste dag bij ons op de sportBSO van 2024, wat een bijzonder moment! Via deze weg willen wij jullie allemaal nogmaals het beste wensen voor dit nieuwe jaar en hopelijk mogen al jullie wensen en dromen uitkomen. Samen bij Sportstuif gaan wij er wederom een fantastisch mooi jaar van maken met elkaar. Helaas is dit jaar niet begonnen met mooi weer.. desondanks konden we in de ochtend tóch even naar buiten om een aantal korte spellen te doen zoals: iemand is hem niemand is hem, mastermind en Annemaria koekoek. Tussen al het sport en spel door was er natuurlijk ook ruimte om even tot rust te komen. Na de lunch hebben we met zijn allen een mooie slinger sneeuwpop geknutseld. Iedereen deed leuk mee en kon goed zijn/haar creativiteit erin kwijt.

     

Woensdag 3 januari
In de ochtend was het al meteen gezellig druk en werden er allerlei verschillende spelletjes uit de kast gehaald. In de vakantie merken we nog meer dat jong en oud met elkaar speelt en elkaar op helpt met bijvoorbeeld een spelletje of knutselactiviteit. Even leek het erop dat we vandaag niet naar buiten konden maar gelukkig bleef het droog en konden we in de ochtend naar buiten om Levend Stratego te spelen in twee teams. Team geel en team rood. Nadat er vier spannende potjes waren gespeeld en het gelijkspel stond moest te finale natuurlijk nog gespeeld worden waardoor uiteindelijk team rood had gewonnen! Iedereen had trek gekregen dus gelukkig konden we daarna vrij snel aan tafel om lekker boterhammetjes te eten. Nadat alles weer netjes en schoon was brak zelfs het zonnetje nog even door waardoor we wederom naar buiten konden om in twee teams Makers&Krakers te spelen en allerlei varianten hierop in tweetallen. Er werd enthousiast meegedaan door iedereen, erg leuk!

     

Donderdag 4 januari
Vandaag een drukke planning voor de boeg met veel kinderen. Een collega uit Eindhoven kwam ons ondersteunen, erg fijn! In de vakantie komen er vrijwel iedere dag andere kinderen en sommige kinderen komen alleen maar in de vakanties naar onze sportBSO. Omdat iedereen ontzettend enthousiast werd gisteren van Levend Stratego stond dit deze ochtend wederom op het programma. Wie zal er als eerste de vlag van de tegenpartij vinden? Natuurlijk was ook vandaag weer veel vrij tijd om te doen wat iedereen zelf wil, dit is ook zeker belangrijk! Na de lunch stond er een leuke workshop van The Handmades op het programma namelijk: je eigen spaarpotje verven met verfstiften en versieren met coole glitters. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan om een mooie creatie te maken en iedereen was dan ook dol enthousiast. Erg leuk om te zien en zeker voor herhaling vatbaar. De meeste renden dan ook vol trots naar papa of mama aan het einde van de middag.

     

Vrijdag 5 januari
Alweer de laatste dag van de kerstvakantie die is aangebroken vandaag. Het was een relatief rustige dag qua aantal kinderen waarbij wij zowel fijn binnen als buiten hebben gespeeld. Er is weer van alles uit de kast getrokken. Buiten zijn er diverse balspellen gespeeld en binnen is er winters geknutseld. Wat ook altijd fijn is aan de vakanties dat we meer een-op-een tijd met de kinderen kunnen doorbrengen en op deze manier elkaar nog beter kunnen leren kennen. Super fijn is dat.
Geniet nog heel even van jullie kerstvakantie en tot maandag!

     
 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches