Hele fijne en flexibele opvang! Onze kinderen zitten er nog geen maand op, maar ik kan nu al zeggen dat het een fijnere opvang is dan waar we hiervoor gebruik van maakten. Heel fijn, die korte lijntjes tussen ouders en Sportstuif. De activiteiten die gedaan worden zijn ook echt een pluspunt!

Loeki van den Elzen Loeki van den Elzen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jumpsquare, parcourtjes en allesbal! - Week 49 - 2022

Maandag 5 december:

Vandaag is de grote dag van sinterklaas, dus de kinderen waren vandaag allemaal erg vrolijk en hadden heel veel zin in de avond. Het was een hele koude dag vandaag, dus we trokken onze dikke winterjassen en sjaals aan en gingen naar buiten. We hadden drie verschillende spellen op het veld klaarstaan. Het eerste spel was kat en muis, met dit spel zijn er twee katten die proberen de lintjes (staartjes) van de renners (muizen) proberen te pakken. Deze zit een klein beetje in de broek. Als je staart is afgepakt, help je de muizen mee. Als tweede spel speelde we mens erger je niet. Op het veld staan verschillende pionnen, dit zijn poortjes. In elk poortje staat een kind. Dat poortje moeten ze verdedigen. Er zijn verschillende zachte ballen in het veld. Met deze ballen mogen ze gooien of schoppen naar een willekeurig poortje aan de overkant. Je mag met alles tegenhouden. Gaat de bal door je poortje, dan ben je af en sluit je achteraan in de wisselrij. Gaat er een pion om die je deelt met een buurman/vrouw, zijn jullie allebei af! En alles laatste speelde we nog pionnenroof. We hebben twee teams gemaakt en elk team staat op een lijn. Bij een team staan er pionnen op de lijn. Het andere team probeert deze pionnen af te pakken en naar de eigen lijn te brengen. Het team wat op de lijn staat probeert het andere team te tikken zodra ze een pion proberen te pakken. Het was een geslaagde dag.

 

Dinsdag 6 december:

Vandaag hadden de Bricks, de Zevensprong, de Platijn, de Kiezel en de Heydonk studiedag. In de ochtend kwamen er 18 kinderen. Toen iedereen er was hebben we eerst even wat fruit gegeten en daarna zijn we naar Jumpsquare in Eindhoven gegaan. Hier hebben we één heel uur lang gesprongen en kunstjes gedaan. Daarna gingen we terug naar BSO Best en zijn we gaan lunchen met zijn alle. Na de lunch hebben we het spel iemand is hem niemand is hem gespeeld. Iedereen stond in de middencirkel en er waren vijf ballen in het veld en je mocht niet met de bal lopen en je probeerde iemand af te gooien. Als je raak had gegooid, dan moest diegene die af was een rondje om de cirkel rennen. Daarna mochten ze even vrij spelen, want er moesten nog twee scholen worden opgehaald van school. Toen iedereen er was hadden we nog een keertje fruit gegeten en zijn we buiten nog een spel gaan doen. Dit spel was ik houd van Holland. Alle kinderen staan in een kring. In het midden wordt een hoepel aangezwengeld zodat hij blijft draaien. Vervolgens geven de kinderen zo snel mogelijk een bal door. Wanneer de hoepel plat op de grond ligt, is degene met de bal in de handen de afgooier. De tikker mag dan lopen met de bal. Iedereen mag wegrennen. Wordt je geraakt door de bal, dan was je af en mocht je eventjes wachten en de volgende ronde weer meedoen. Na deze activiteit hebben de kinderen lekker vrij gespeeld.

Woensdag 7 december:

Een erg klein groepje vandaag met maar 5 kinderen. Ook is het helaas een regenachtige dag, maar we hadden binnen in de kantine een heel leuk parcours uitgezet. We hadden een rij gemaakt en de eerste mocht beginnen en ging onder de dekens door en door de barkrukken slalommen. Ook stonden er pionnetjes waar je doorheen mocht hinkelen. Als je er weer was mocht je het volgende kind aantikken en dan was die aan de beurt, dit hebben we een paar rondes gedaan. Daarna hadden we alles weer netjes gezet en zijn we verstoppertje gaan spelen. Iedereen was een paar keer aan de beurt geweest en vervolgens hebben we lekker wat vrij gespeeld.

 

Donderdag 8 december:

Vandaag een drukke dag met 40 kinderen en we hadden drie spellen uitgezet op het veld buiten. Als eerste speelde we Pokémon trefbal, bij dit spel worden er twee pokémon trainers uitgekozen en iedere trainer heeft zijn eigen pokéball (trefbal)! Iedere trainer moet door middel van de pokéball tegen de pokémons (kinderen) aan te gooien zoveel mogelijk pokémons proberen te vangen. Lukt dit? Dan is de pokémon gevangen en gaat hij direct door naar de pokémon arena van de trainer door wie jij gevangen bent. We gingen door tot dat alle kinderen af waren en in de arena stonden van de trainers. Als tweede hadden we speelde we allesbal.  Dit werd in twee teams tegen elkaar gespeeld. Demi riep een getal, het aantal kinderen van dat team rende naar hun doeltje en tikte deze aan. Ondertussen werd er een voorwerp in het veld gegooid waarmee een sport gespeeld wordt. Dit kon zijn voetbal, handbal, of een zachte hockeybal. Als er een doelpunt was gemaakt ging iedereen er weer uit en werd er een nieuw getal geroepen. En als laatste hadden we iedereen tikkertje, dit is een spel waarbij iedereen de tikker is en getikt kan worden. Als je wordt getikt ga je op die plek zitten. Je doet weer mee zodra jouw tikker af is. Tik je elkaar tegelijkertijd, dan doe je steen-papier-schaar. We speelde elk spel ongeveer 10 tot 15 minuten en daarna draaide we door.

Vrijdag 9 december:

Vandaag een dag met 14 kinderen. Een klein groepje dus, maar speelde eerst met zijn alle in de middencirkel van het veld wc tikkertje, dit is een tikspel waarbij we twee tikkers hadden en als je getikt was ging je op je hurken zitten met één arm omhoog. Iemand anders kon je dan bevrijden door de arm naar beneden te duwen, dus de wc door te spoelen. Toen we dit een paar rondes hadden gedaan hadden we de groep gesplitst en speelde het jongere groepje het spel kat en muis tikkertje. Hierbij is er één kat en de rest van de kinderen zijn muizen. Alle muizen hebben een lintje achter in hun broek en dat is hun staartje. De kat ging proberen alle staartjes te pakken, als je staartje was afgepakt dan werd je ook kat en ging je helpen. De oudere groep speelde eerst de Kamelenrace. Je zat met twee kinderen in een groepje en je had een pittenzakje en een hoepel. Je mocht één keer proberen raak te gooien in de hoepel. Lukte dit dan mocht je de hoepel een pionnetje verleggen, maar lukt dit niet dan was de volgende aan de beurt. Zo gingen we door tot dat de eerste hoepel aan het einde was van de pionnetjes. Vervolgens wisselde jong en oud en hebben ze ook het andere spel nog gespeeld. Na die spelletjes zijn we lekker naar binnen gegaan en mochten de kinderen vrij spelen.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches