Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Iedereentikkertje, hockey- en voetbaltoernooi en juf/meester zegt.. - week 10 - 2024

Maandag 4 maart
Sinds deze week heeft basisschool St. Antonius een ander rooster waardoor zij voortaan ook dagelijks om 14:00 uur uit zijn net zoals vrijwel alle andere scholen in Best. Dit bracht veel uitdaging met zich mee want wij kunnen immers niet overal tegelijkertijd zijn. Maar met een extra personeelslid, auto, taxi en flexibiliteit van ouders is het toch gelukt. Samen sta je ten slotte sterk. Win-win! Een bijkomend voordeel dat wij op onze sportBSO eerder kunnen starten met het gezamenlijke programma. Het was vandaag echt stralend lente weer waarbij de zon volop scheen en iedere zijn/haar jas lekker aan de kapstok liet hangen binnen. De gehele middag was iedereen lekker buiten aan het spelen. Heerlijk genieten! Vandaag stonden er 3 activiteiten op het programma; wij zijn gestart met het meest favoriete spel: iedereentikkertje in het 16m. gebied daarna kon iedereen keuze of ze lijnentikkertje gingen spelen in de grote middencirkel of blokjes/pionnen voetbal aan de rand van het veld. De groep was mooi verdeeld jong en oud door elkaar. Verder is er veel gevoetbald, geturnd, geskateboard en geskeelerd. Een hele fijne dag!

     

Dinsdag 5 maart
Vandaag was het helaas niet zo’n mooi zonnig en fijn weer als gisteren maar dit laat ons uiteraard niet uit het veld slaan en een klein beetje miezerregen ook niet. Nadat alle kinderen waren opgehaald door onze stoere en herkenbare blauwe Sportstuif auto’s was het tijd om gezamenlijk in verschillenden basisgroepen vers fruit te eten; altijd een fijn en rustig moment samen met de kinderen. Buiten werden er wederom 3 leuke activiteiten georganiseerd; lijnentikkertje, bevrijdingstikkertje en steen-papier-schaar estafette (overigens ook 1 van de favoriete spellen onder de meeste kinderen!). Bijzonder om te zien hoe kinderen opleven en steeds meer hun zelf kunnen zijn bij ons. Soms zijn er ook iets minder leuke dingen op een dag en vandaag was dat het afscheid Daantje, Mik en Keet; zij zijn broer en zussen van elkaar. Hier hebben wij natuurlijk even bij stilgestaan en zij kregen een gaaf Sportstuif-diploma met leuke weetjes en feitjes erop. Hopelijk zien wij jullie nog eens..


     

Woensdag 6 maart
Woensdag is altijd een dag waarop er een aantal kinderen eerder uit school zijn waardoor zij gezellig met ons mee samen kunnen lunchen op de sportBSO en even rustig kunnen bijkletsen natuurlijk! Het weer was een beetje wisselvallig vandaag maar gelukkig liet het zonnetje zich ook af en toe even zien. Wat doet ons dat allemaal goed zeg en wat zijn wij toe aan zonnig weer en lekker veel buiten zijn! Buiten werden de volgende toernooien gespeeld: hockey- en voetbal toernooi met op de achtergrond gezellig muziek uit de grote JBL speaker. Op woensdagen is de groep iets kleiner waardoor wij de groep gemakkelijk in tweeën konden verdelen. Hierbij werd dan ook de vrije keuze gelaten voor hockey of voetbal. Er werd zeer fanatiek gespeeld! Op woensdag zijn er ook altijd een aantal kinderen die voetbaltraining hebben wij Best Vooruit; wij helpen deze jonge kinderen dan met omkleden en zorgen ervoor dat zij op tijd klaarstaan om te gaan trainen. Wij kunnen hen dan zelfs nog een beetje aanmoedigen als wij langslopen 😉
 

     

 

Donderdag 7 maart
Op donderdag is het vaak de drukste dag van de week waarbij iedereen zijn/haar speelmaatjes wel heeft gevonden. Écht alles wordt dan uit de kasten gehaald van de bak Clics tot aan een bordspel Carcassonne. Nadat alle kinderen zijn opgehaald is het tijd om handen te wassen en aan de juiste tafel te gaan zitten om vers fruit te eten. Lekker én gezond! Op dit moment controleren wij ook altijd de aanwezigheid van alle kinderen zodat dit helemaal in orde is. Sinds deze week bieden wij op drukkere dagen zoals bijvoorbeeld de donderdag voortaan 4 activiteiten. Vandaag waren dit; Juf of meester zegt.., pionnen trefbal, slingertikkertje en de Airtrack (groot lang springkussen) waarop de mooiste (turn)kunsten vertoond konden worden. Al met al een hele gezellige en fijne middag!

     

Vrijdag 8 maart
Vandaag was het alweer zover; de laatste dag van de week. Bizar hoe snel tegenwoordig de tijd of sowieso één week gaat. Op vrijdagen is het net zoals op woensdagen iets rustiger qua aantal kinderne bij ons op de sportBSO. Vandaag is er weer volop getekend, gekleurd, geknutseld en zijn er diverse spelletjes gespeeld. Daarnaast zijn er uiteraard gezamenlijk nog de volgende activiteiten gedaan; de vloer is lava en het spel buskruit. Beiden spellen worden niet vaak gespeeld en daarom erg leuk; een keer iets anders! Een leuke laatste (mid)dag die voorbij vloog die werd beloond met een lekker koekje. Hier kijken de kinderen altijd naar uit. Wij wensen iedereen een super leuk en fijn weekend toe, tot volgende week weer!

     
 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches