Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoofd-schouder-knie-teen-hoedje, ouder-kind quiz en carnavalsmasker knutselen - week 6 - 2024

Maandag 5 februari
Het is weer maandag dus dat betekent dat onze sportBSO weer is geopend voor een gezellige en fijne dag samen. Vandaag waren wij zelfs al in de ochtend geopend vanwege de studiedag van basisschool de Kiezel (beiden locaties). De kinderen die aanwezig waren hebben buiten veel gestept, geskateboard, gevoetbalt en in de speeltuin gespeeld. Iedereen gaat goed met elkaar om, alle leeftijden door elkaar. Hierna werd en lekker geluncht op de BSO en werden vervolgens alle andere kinderen opgehaald. In de middag stonden er hele toffe activiteiten zoals; vos kom uit je hol, hoofd-schouder-teen-knie-hoedje en de kluis bewaken op het programma. Alle 3 de activiteiten waren goed aan te passen op de verschillende leeftijden en niveaus dus iedereen heeft ontzettend genoten en daar kwam bij dat het zonnetje heerlijk scheen. Desondanks was er wel een behoorlijke frisse wind aanwezig.

Ook is er vandaag een nieuwe collega bij ons op de sportBSO gestart. Zijn naam is Stijn, 28 jaar en woont in Veghel. Jullie zullen snel kennis met hem maken want hij zal 5 dagen in de week bij ons te vinden zijn om ons team te versterken. Welkom Stijn!
Maar er was meer vandaag.. wij zijn namelijk met ons gehele Sportstuif Best team wezen uiteten bij Il Gusto in Best om te vieren dat Demi met zwangerschapsverlof gaat. Geniet van je verlof en succes met de laatste loodjes!

     

Dinsdag 6 februari
Vandaag is het feest want onze collega Rik viert zijn 30ste verjaardag! Hieperdepiep hoera! In de middag heeft iedereen uitgebreid en luidkeels gezongen en Rik had wat lekkers voor iedereen bij zich. Naast dit feestje ging de normale gang van zaken natuurlijk ook gewoon door zoals het gezamenlijk fruit eten, de sport- en beweegactiviteiten en het koekje eten.
Helaas zat het weer niet echt mee vandaag maar gelukkig konden we toch even naar buiten om in verschillende rondes gevangenis tikkertje te spelen. Een uniek spel waarbij kleine gekleurde hoepeltjes dienen als gevangenissen en bijpassende gekleurde lintjes dienen als sleutels om ze te kunnen openen. Op het moment dat alle gevangenissen vol stonden met kinderen hadden de bewakers (tikkers) gewonnen. Dit gebeurden ook een aantal keren, super knap!

     

Woensdag 7 februari
Op woensdag lunchen er altijd een aantal kinderen die vroeg uit school zijn met ons mee op de sportBSO. Een fijne en gezellige manier om nóg een betere band met de kinderen te krijgen middels een leuk gesprek/verhalen of een uitdagend spel. Naderhand halen wij samen met deze kinderen de rest van de kinderen op zodat we de middag met zijn allen kunnen voortzetten. Toen iedereen gearriveerd was was het tijd voor maar liefst 3 activiteiten. Wij zijn begonnen met een gezamenlijk tikspel ‘Harry Potter tikkertje’ om vervolgens in twee groepen de spellen tienbal en makers/krakers konden spelen. De kinderen toveren altijd een grote lach op ons gezicht als wij zien dat ze zoveel plezier met elkaar hebben en alles vol passie doen. Daar doen wij het ten slotte voor!

Deze avond stond er nóg een toffe activiteit op het programma namelijk; de Sportstuif ouder-kind quiz! Een fijn moment samen met elkaar om eens te kijken hoe fanatiek iedereen is en om te kijken die onze sportBSO nou het beste kent. Wij zijn begonnen met een Kahoot-quiz, vervolgens een muziekbingo en als laatste nog een puzzel. Alle kinderen kregen nog een leuke Sportstuif woordzoeker en wat lekkers mee naar huis. Een zeer geslaagde eerste editie met vele positieve reacties dus dit gaan we er zeker in houden!

     

Donderdag 8 februari
Carnaval komt steeds dichterbij vandaar dat iedereen vandaag een carnavalsmasker kon knutselen met o.a. glitterstiften, veertjes, pompoms en crêpe papier. Heel leuk om te zien hoe iedereen hier zijn/haar eigen draai een geeft. Ook was er de mogelijkheid om het spel weerwolven te spelen of om vrij te kiezen. Soms is het wel een goed om te keuze bij de kinderen te leggen.
Deze week hebben wij vele kinderen gezien met ‘gekke hoedjes dag’ of ‘doe gek met haren dag’. Erg leuk en wie weet moeten wij daar ook eens aan meedoen, haha.

     

Vrijdag 9 februari
Vandaag was het alweer zover; de laatste dag voordat het vakantie is. Deze keer voor vele kinderen een hele leuke vakantie want het is namelijk CARNAVAL! Super leuk om te zien dat vele kinderen verkleed kwamen deze middag. Best is verandert in Klompengat en maakt zich op voor bijna een week vol feest en meterslange polonaises. Op de sportBSO bij ons merkten wij dan ook dat iedereen erg druk was en veel aan het ‘stuiteren’ was.. 😉
Uiteraard zijn we ’s middags even met zijn allen naar buiten om het spel Annemaria Koekoek en Koning van het veld te spelen. Iedereen kon even goed zijn/haar energie kwijt. Top!
Via deze weg wensen wij iedereen nogmaals een hele fijne en gezellig carnaval toe in Klompengat en omstreken. Wij zien jullie graag aankomende week in de vakantie en gaan er wederom een toffe feestweek van maken met zijn allen. Tot dan!

     

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches