Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hond kom uit je hok, allesbal en steen-papier-schaar estafette - week 13 - 2023

Maandag 27 maart:

Helaas is er voor deze week heel veel slecht weer voorspelt. Het waren gelukkig steeds kleine buien waardoor we wel nog naar buiten konden als het droog was. Vandaag een groep van 40 kinderen en na het fruit eten gingen we naar het veld toe. Als eerste spel hadden we hond kom uit je hok. Er werd een iemand als tikker aangewezen. De tikker kreeg een toversnoer om zich heen. De tikker moest iedereen proberen te tikken, maar door de snoer heb je een beperkte ruimte om te lopen. Je moest dus een tactische weg kiezen om de kinderen te tikken. Als tweede spel hadden we tennisbal gooien in een pion. Bij dit spel stond er één iemand op de lijn en de andere stond ongeveer één meter van degene af. Allebei de kinderen hadden een pion en één tennisbal. Ze moesten proberen de tennisbal bij de ander in de pion te gooien. Als dit twee keer achter elkaar lukte dan mochten ze een stapje naar achter doen. zo keken we wie het verst waren gekomen. En als laatste spel speelde we allesbal. Hier hadden we twee teams gemaakt en we hadden drie verschillende sporten die je kon spelen. Thijs riep bijvoorbeeld het getal drie en dan moesten de eerste drie kinderen van het team in het veld rennen. Dan gooide Thijs een bal in het midden, dit kon de bal van het hockey, voetbal of handbal zijn. Die sport gingen ze dan tegen elkaar spelen tot dat er een doelpunt viel en dan gingen allebei de teams er weer uit en werd er een nieuw getal genoemd.

Dinsdag 28 maart:

We hadden geluk vandaag, want in de middag bleef het gelukkig droog. We gingen eerst in drie groepen fruit eten en na het fruit eten zijn we in twee groepen naar buiten gegaan. We hadden hier twee super leuke springkussens opstaan waar de kinderen lekker zelf mochten spelen. Het andere spel was raak en haal in vier vakken. Normaal spelen we dit spel in twee vakken, maar dit was ook echt super leuk. Er zaten ongeveer 3 a 4 kinderen in een vak en ieder vak had 6 pionnen. Je moest proberen de pionnen van andere groepjes om te gooien met de ballen die in het veld lagen. Als je een pion had omgegooid, dan mocht je die pakken en in je eigen vak zetten. Je had gewonnen als je de meeste pionnen in je vak had staan. Het was een erg leuke dag.

Woensdag 29 maart:

De woensdag word steeds groter, dat is natuurlijk super fijn. Vandaag hadden we 18 kinderen en tussen de buien door konden we lekker naar buiten toe. We hadden één springkussen op gezet waar de kinderen zelf op mochten spelen. Daarna gingen we met zijn alle een spel spelen. Dit spel was clics namaken. Er lagen allemaal verschillende kleuren clics verspreid op het veld. We hadden vier teams gemaakt en ze mochten om de beurt rennen naar de clics om de goede kleur te pakken. Jessie maakte steeds een voorbeeld van verschillende kleuren en steeds een ander figuur. Deze moesten ze namaken en wie als eerste klaar was met precies hetzelfde als het voorbeeld, die had gewonnen. Dit was een super leuk spel en iedereen was lekker fanatiek mee aan het doen.

Donderdag 30 maart:

Vandaag een dag met 40 kinderen. Ook helaas vandaag een dag met veel regen in de middag. Na het fruit eten kwam er heel veel regen aan, dus we bleven lekker binnen en de kinderen gingen gewoon iets voor hun zelf doen. Toen het eventjes droog was gingen we met zijn alle naar buiten en speelde we een tikspel, zodat de kinderen vandaag toch nog even hadden gerent. Na het spelletje mochten ze iets voor zichzelf gaan doen. Ze waren allemaal zo fijn aan het spelen, dat we deze middag verder ook geen andere spellen meer hadden gedaan. Daarna gingen we nog met zijn alle een lekker koekje eten en toen was de middag alweer voorbij. Ook al hadden we vandaag niet veel gesport hadden we een super fijne dag gehad!

Vrijdag 31 maart

Vandaag een dag met 20 kinderen. Ook helaas vandaag een dag met veel regen in de middag. Toch hebben we besloten om even tussen de regenbuien door naar buiten te trekken. Als eerste activiteit speelden we Steen papier schaar estafette. Als tweede spel speelde we verstoppertje. Na deze leuke activiteiten was het tijd voor een koekje. Hierna lieten we de kinderen nog even vrij spelen en toen stond het weekend al weer voor de deur.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches