Een geweldig concept! Kinderen zitten tegenwoordig al zoveel binnen, fijn dat deze BSO de nadruk legt op buiten spelen en sporten!

Anne Smets Anne Smets
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelpong met pittenzakjes, estafetterace met o.a. tennis/hockey/voetbal en fopbal - week 8 - 2024

Maandag 19 februari
De start van een nieuwe week bij onze sportBSO. Een feestelijke dag vandaag want Vestigingsmanager Guus mocht vandaag 25 kaarsjes uitblazen; een bijzondere mijlpaal! Van harte gefeliciteerd! Natuurlijk werd hier bij stilgestaan en de kinderen hebben prachtig gezongen 😉
Daarnaast was er voor ons als team maar ook zeker voor de kids een iets minder leuke mededeling; namelijk dat Thijs op zeer korte termijn een eigen nieuwe vestiging zal gaan openen in Boxtel. Erg jammer voor ons allen want iedereen zal deze enthousiaste en altijd positieve topper gaan missen. Anderzijds is het voor hem een prachtige en unieke kans die hij met beiden handen aangrijpt. Heel veel succes en plezier gewenst alvast en hopelijk zien we je nog eens terug.
Verder was het vandaag een prima en hebben wij gelukkig in de middag fijn de activiteiten buiten kunnen doen. In 3 groepen hebben wij hoepelpong met pittenzakjes, lieveheersbeest-tikkertje en levend kwartet in een groot vierkant gespeeld. Iedereen deed goed mee en had een grote glimlach op zijn/haar gezicht. Zodra de kinderen blij en tevreden zijn, zijn wij dat uiteraard ook!

     

Dinsdag 20 februari
Een drukke maar gezellige dag vandaag met veel kids! Vandaag vierden wij weer feest; dit keer niet 1 maar 2 feestjes. Zowel Guus als Tilo waren jarig geweest of binnenkort en wilden dit graag met ons allemaal vieren. Erg leuk natuurlijk! Nadat er mooi gezongen was hadden zij nog wat lekkers bij zich en mochten zij beiden 1 iemand uitkiezen om mee uit te delen. Daarna mag de jarige bij onze sportBSO altijd een kleine verrassing uit de bak kiezen, joehoe! Voordat deze feestjes werden gevierd heeft iedereen even kunnen aarden bij ons zowel binnen als buiten werd er van alles uit de kasten getoverd. Ook vandaag zijn wij in 3 groepen naar buiten geweest om het volgende te spelen: voetbal in de pannakooi, estafette race met o.a. hockey/tennis/voetbal en doelen trefbal in twee teams. Binnen vinden ook steeds meer kinderen van alles in de kasten om mee te spelen zoals diverse kaart- en bordspellen maar ook de LEGO en clics blijven populair.

     

Woensdag 21 februari
Basisschool ‘De Verrekijker’ had vandaag een studiedag dit betekende dat wij al vroeg aanwezig waren vanochtend. Het was erg rustig met maar 2 kinderen dus er was echt tijd voor quality time. In de ochtend zijn er verschillende uitdaag-minigames gespeeld, lummelvoetbal en een interessant uitstapje naar het Philips Museum met o.a. een lampjesspeurtocht, audiotour en leuke verrassing op het einde. Super tof dat wij dit ook kunnen aanbieden aan de kinderen mits te planning het toe laat. Later deze middag kwamen er een aantal kinderen bij waar wij gezellig en fijn mee geluncht hebben om vervolgens de rest van de kinderen samen op te halen. Ondanks dat het helaas slecht weer was en miezerregende zijn wij tóch even naar buiten geweest om tennis-gooi-slagbal te spelen in twee teams. Dit was al enige tijd geleden dus iedereen was razend enthousiast en gebrand om een home-run te rennen!

     
 

Donderdag 22 februari
Op donderdag is het vaak de drukste dag van de week waarbij iedereen zijn/haar speelmaatjes wel heeft gevonden. Er is altijd een leuk groepje druk aan tekenen, kleuren en knutselen aan de grote tafels. Heel leuk om te zien hoe de kinderen onderling met elkaar omgaan en elkaar ook dingen gunnen. Daarnaast zijn er ook altijd vele kinderen buiten een het steppen, skateboarden, touwtje springen of voetballen. Nadat alle kinderen zijn opgehaald is het tijd om handen te wassen en aan de juiste tafel te gaan zitten om vers fruit te eten. Lekker én gezond! Op dit moment controleren wij ook altijd de aanwezigheid van alle kinderen zodat dit helemaal in orde is.
Met zo’n grote, drukke maar zeker gezellige groep kinderen hebben wij er vandaag voor gekozen om samen drie verschillende spellen te spelen buiten. Iedereentikkertje, iemand is hem niemand is hem en fopbal. Soms lastig voor bepaalde kinderen om te aandacht erbij te houden of de laatste energie eruit te persen maar dat is de mooie taak van ons om dat tij te keren. Dit lukt vrijwel altijd!

     

Vrijdag 23 februari
Vandaag was het alweer zover; de laatste dag van de week. Bizar hoe snel tegenwoordig één week voorbij gaat. Met onze mooie en vooral herkenbare blauwe Sportstuifauto’s halen wij de kinderen op op school. Sommige kinderen worden gebracht met een taxibusje. Vandaag is er ook een gezamenlijke activiteit gespeeld namelijk Levend Stratego waarbij er twee teams worden gemaakt en beiden teams de vlag van de tegenpartij moeten zien te veroveren. Soms erg lastig en pas op want je kunt getikt worden en dan kijk je wie het beste/machtigste kaartje in handen heeft. Een leuke laatste dag die voorbij vloog die werd beloond met een lekker koekje. Hier kijken de kinderen altijd naar uit.
Wij wensen iedereen een super leuk en fijn weekend toe, tot volgende week weer!

     
 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches