Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelbal, Jachtseizoen en Knotshockey - week 2 - 2024

Maandag 8 januari
Vandaag was het de eerste dag na 2 weken kerstvakantie. Voor vele kinderen was dit weer even wennen maar anderzijds vond vrijwel iedereen het fijn om weer naar school en de BSO te gaan omdat zij dan weer konden spelen en bijkletsen met vriendjes en vriendinnetjes. Het roer qua weer was wel behoorlijk omgeslagen.. het was heel erg koud, het voelde zelfs aan als -5 graden Celsius. Ondanks dit koude weer konden wij gelukkig toch even letterlijk een frisse neus halen d.m.v. 3 verschillende sport- en beweegactiviteiten: stand in de mand, het grote dievenspel/levend kwartet en hoepelbal/voetbal. Uiteraard hebben wij ons programma aangepast op het koud weer en konden de kinderen lekker veel in beweging blijven. Daarnaast kwam pedagogisch coach Rachelle vandaag een kijkje nemen bij ons op de sportBSO om eens te observeren hoe wij ons werk doen. Altijd fijn en goed om samen te kunnen kijken hoe wij het iedere dag weer nóg beter kunnen doen en hebben met de enthousiaste kinderen!

     

Dinsdag 9 januari
Nadat iedereen opgehaald was van school met onze blauwe, mooie en herkenbare Sportstuifauto’s was het tijd om even op te warmen binnen en in 3 verschillende groepen fruit te eten. Iedere dag staan er gevarieerde en lekkere bordjes klaar; voor ieder wat wils! Vandaag was het nog steeds erg koud, het voelde zelfs aan als -10 graden Celsius brr.. gelukkig scheen de zon wel dus dat was fijn. Wij gaven de kinderen een keuze om te kiezen uit tekentikkertje waarbij je als je getikt bent op je knieën moet gaan zitten en een andere verlosser iets gaat tekenen op je rug. Zodra je dit goed hebt geraden mag je weer meedoen. De andere keuze was in 2 verschillende groepen en goed potje voetbal en de meesters deden ook fanatiek mee! Hierna was het feest want Yens die was jarig geweest en is 8 jaar geworden. Altijd leuk om bij Sportstuif je verjaardag te vieren want iedere jarige krijgt een verrassing 😊

     

Woensdag 10 januari
Op woensdag lunchen er altijd een aantal kinderen die vroeg uit school zijn met ons mee op de sportBSO. Een fijne en gezellige manier om nóg een betere band met de kinderen te krijgen. Verder was een relatief rustige dag qua aantal kinderen vandaag. Desondanks hebben wij er samen een hele leuke en fijne dag van weten te maken. Nadat wij met z’n allen fruit hadden gegeten zijn wij even naar buiten toe geweest om het jachtseizoen te spelen. In 2 teams speel je dit spel; wij hadden gekozen voor 6 zoekers die de rest van de kinderen moest weten te vinden/zoeken binnen een zo snel mogelijke tijd. De snelste zoekers hadden dit zelfs binnen 3 minuten gedaan, super knap!

     

Donderdag 11 januari
Het was weer een gezellig drukke dag vandaag met veel kinderen. Binnen werd er weer van alles uit de kasten getrokken zoals de LEGO, de clics, diverse spelletjes, kleurplaten, gekleurd papier en allerlei andere dingen om mee te knutselen. Leuk om te zien dat steeds meer (nieuwe) kinderen zich snel thuis voelen bij ons op de sportBSO. Hier doen wij dan natuurlijk ook alles aan! Vanaf de middag kwam er een sollicitant bij ons meekijken over hoe een gemiddelde dag bij ons verloopt; super fijn want op deze manier krijgt iemand direct een goed beeld bij hoe het is om bij Sportstuif te werken. Ondanks de kou zijn wij zeker vandaag ook weer even naar buiten geweest om lekker al de energie eruit te gooien middels o.a. knotshockey, hockey, voetbal en penalty’s schieten. Iedereen deed fanatiek mee in verschillende kleine groepjes; alle leeftijden waren goed door elkaar gemixt vandaag. Daarna was het tijd om binnen even op te warmen en een feestje te vieren want Lynn die was jarig geweest en is 7 jaar geworden. Hieperdepiep HOERA!

     

Vrijdag 12 januari
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. De tijd gaat erg snel en vrijwel iedereen is weer gewend aan het normale ritme. Binnen is er volop gespeeld met de clics en de loombandjes. Deze 2 dingen zijn erg populair en daar kun je dan ook eindeloos mee spelen. Natuurlijk moest ook iedereen zijn/haar energie even goed kwijt en dit kan het beste buiten tijdens een leuke activiteit; iemand is hem niemand is hem. Aan het einde van de middag meestal net voordat de papa’s en mama’s komen krijgt iedereen altijd nog een lekker koekje om van te smikkelen. Het was weer een super leuke week toppers! Fijn weekend allemaal en tot volgende week!

     



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches