Ik had alles geregeld rondom onze verhuizing naar Best, zoals ook de BSO voor onze zoon. Op een gegeven moment stuurde een vriendin uit Best een foto van de flyer van Sportstuif Best door. Eigenlijk was ik toen al om, voordat ik überhaupt iets had gezien. Mijn zoon is namelijk het liefst buiten en heeft een hoge behoefte aan bewegen. Na een rondleiding en een kennismaking zijn we over gegaan tot inschrijving.

Na het even rustig aankomen met een stuk fruit wordt er een sportactiviteit gedaan. Deze zijn heel wisselend, iedere dag is weer anders. En daarna kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Ook in de vakanties worden er veel diverse dingen georganiseerd.

Het contact tussen het team en de ouders is laagdrempelig en goed. En het team denkt ook graag met je mee als het soms lastig is met ophalen op een bepaald tijdstip, door bijvoorbeeld afspraken onder de BSO tijd.

Hier in ieder geval een super enthousiaste ouder (en kind). Ik kan het alleen maar aanraden.

fam. Matheussen fam. Matheussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Herfstvakantie bij Sportstuif Best - Week 43 - 2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

maandag 24 oktober:

Het is HERFSTVAKANTIE! En dat betekent dat wij hele dagen open zijn deze week. Het word super lekker weer voor de maand oktober, dus we gaan veel leuke dingen doen. In de ochtend hadden we een heel leuk knutselwerkje gemaakt. Alle kinderen hadden een paar wc rolletjes meegenomen en die gingen we helemaal versieren voor Halloween. We hadden allemaal verschillende kleuren papier, oogjes en crêpepapier. Hier mochten de kinderen zelf een mooie creatie van maken. Daarna gingen we lekker wat fruit eten en nog even vrij gespeeld. Daarna gingen we lekker lunchen en na de lunch gingen we even rustig wat spelen. Vervolgens gingen we naar het veld twee spellen spelen. We hadden de groep in tweeën gesplitst en gingen om de beurt het spel spelen. De ene groep deed sportbingo. Dit is een spel waarbij er allemaal sportmaterialen verstopt liggen. Ze moesten deze zoeken en als ze iets hadden gevonden renden ze terug naar het begin en gingen ze kijken welke opdracht ze moesten doen, dit was natuurlijk een actieve opdracht. Het andere spel was leeuwenkooi, hier zijn er twee vakken met daarin in allebei de vakken een ‘leeuw’ dit was de tikker. De rest van de kinderen moesten met het eten van de leeuw proberen door de twee kooien te komen zonder getikt te worden. Het eten waren allemaal verschillende materialen uit de buitenkast. Als ze getikt waren moesten ze het in de emmer doen van de leeuwen en als ze niet getikt waren mochten ze het eten in de hoepel leggen. Op het einde keken we wie het meeste eten had verzameld en diegene hadden gewonnen.

 

Dinsdag 25 oktober:

Toen iedereen er was zijn we gelijk naar het veld gegaan om leuke spellen te spelen. We speelde als eerste spel de makers en de krakers. Bij dit spel zijn er twee teams, één team zijn de makers en het andere team zijn de krakers. De hoedjes liggen verspreid op het veld en de krakers willen alle hoedjes juist omdraaien en de makers willen ze juist weer maken en die willen juist dat de hoedjes goed liggen. Demi had een timer aangezet met anderhalve minuut en daarna gingen we de hoedjes tellen en keken we wie er als team had gewonnen, dit deden we een paar rondjes. Het andere spel was frisbeegolf. Er waren verschillende banen uitgezet waarbij er een beginpunt was en ze moesten in zo min mogelijk worpen de frisbee proberen in de hoepel te krijgen. Dit aantal moesten ze doorgeven bij Guus en hij hielt de stand bij. Daarna gingen we lekker wat fruit eten en toen mochten de kinderen even vrij spelen. Na de lunch gingen we weer het veld op en hebben we de groep in tweeën gesplitst. De jonge groep begon met het spel verstoppertje. Dit deden we een aantal rondes en daarna wisselde we met de oudere groep. Het andere spel was spelenkermis, dit is een spel waarbij iedereen acht muntjes heeft. Er zijn verschillende spellen uitgezet wat je met zijn tweeën kan spelen. Je gaat iemand uitdagen om tegen jou het spel te spelen. Degene die wint krijgt een muntje van degene die verloren heeft. Op het einde keken we wie de meeste muntjes had verzamelt en die had gewonnen.

  

Woensdag 26 oktober:

Een dag met wat minder kinderen vandaag, maar daarom gingen we vandaag naar Jump XL in Eersel. Dit is een grote hal met allemaal grote trampolines, dit was super leuk. Daarna zijn we weer terug gegaan naar de BSO en hebben we met zijn alle boterhammen gegeten. Na het eten mochten de kinderen even vrij spelen en zijn we nog naar speeltuin de Kienehoef gegaan. Dit is een grote speeltuin met daarbij een kleine kinderboerderij, ook hier zijn we naartoe gegaan. Het was heerlijk weer, dus we zijn lekker lang gebleven.

 

Donderdag 27 oktober:

Een drukke dag met veel kinderen. Vandaag speelde we in de ochtend BINGO! We hadden een mooi rad en Jessie deed de nummertjes draaien. Iedereen kreeg een kaartje met allemaal verschillende nummers erop. Ze moesten ze afstrepen als Jessie het nummer riep. Als je één rij had mocht je heel hard BINGO roepen, dan werd je kaartje gecontroleerd en als het klopte mocht je een prijs uitkiezen. Daarna gingen we voor een volle kaart, als dat lukt mocht je ook BINGO roepen en ook mocht je een prijs uitkiezen. Iedereen ging naar huis met een leuk prijsje. Na de lunch gingen we buiten naar het veld één spel spelen. We speelde het spel iedereen tikkertje. Dit is een spel waarbij iedereen de tikker is, als je iemand aftikt moet degene op de hurken gaat zitten. Deze persoon mag weer meedoen als degene af is die jou heeft afgetikt. Als je elkaar tegelijk tikt, dan doe je steen, papier, schaar en de verliezer gaat op de hurken zitten. Na dit spel mochten de kinderen lekker vrij spelen. Het was heerlijk weer, dus ze hebben nog fijn buiten gespeeld. Sommige hebben binnen nog geknutseld. We hadden leuke knutselwerkjes, die de kinderen ook konden maken. Ze konden vandaag een potje versieren voor Halloween, hier zijn hele leuke potjes uitgekomen.

 

Vrijdag 28 oktober:

Een dag met weinig kinderen, maar het was een top dag. Toen iedereen er was hebben we eerst wat fruit gegeten, daarna zijn we naar de auto’s gegaan en zijn we naar Monkeytown gegaan in Eindhoven. Dit is een grote binnenspeeltuin waar we de hele ochtend zijn geweest. We hadden op de BSO al boterhammen gesmeerd, dus die hadden we meegenomen. Na Monkeytown zijn we doorgereden naar de Splinter. Dit is twee minuten van Monkeytown af en hier was Sportstuif Son& Breugel. Hier hebben we eerst de boterhammen gegeten en daarna mochten de kinderen vrij gaan spelen. Als afsluiting hebben we op het einde nog een zakje chips gegeten en zijn we terug gereden naar de BSO. Hier hebben we nog rustig wat gespeeld en toen was het alweer weekend.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches