Erg tevreden over de Sportstuif! De kinderen gaan er graag naartoe en de leiding is enthousiast en betrokken.

Bregje Swinkels Bregje Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week met leuke activiteiten maar wel koud weer.. - Week 13 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in week 13!

Veel leesplezier.

Maandag 28 maart:

Helaas deze week iets minder weer, maar dat mag de pret niet drukken! Vandaag speelde we Raak en haal. Dit is een soort trefbal, maar dan net iets makkelijker. Er staan pionnen in het veld en die pionnen moeten ze proberen om te gooien of rollen met de ballen in het spel. Als je een pion om hebt gegooid mag je de pion pakken en in je eigen helft zetten. Degene met de meeste pionnen in zijn veld hebben dit spel gewonnen.

Dinsdag 29 maart:

Vandaag speelde we basketbal en BOM. We hebben bij ons op de Sportstuif geen baskets, maar we hebben voor alles een oplossing. We hebben een grote ton gepakt en dat was onze basket. 2 teams gemaakt en spelen maar. Met dit spel hebben we de grotere en de kleinere kinderen opgesplitst en na een tijdje gewisseld. Het andere spel was het spelletje BOM! De kinderen staan in een cirkel en 1 kind in het midden met zijn ogen dicht. De bal wordt zo snel mogelijk doorgegeven en het kind in het midden telt hardop tot 5 en in zijn hoofd nog een keer tot 5. Als die voorbij zijn roep diegene in het midden BOM. Diegene die dan de bal in zijn handen heeft is af en gaat zitten op de grond.

 

Woensdag 30 maart:

We gingen op bezoek in Son. Ook hier kwam lekker het zonnetje door, dat was erg fijn! Hier speelde we het spel iedereen tikkertje, dit is een tikspel waarbij iedereen de tikker is. Als je wordt getikt ga je zitten op je hurken. Maar je moet goed opletten door wie je bent getikt, want als jou tikker af wordt getikt mag jij weer opstaan. En tik je elkaar tegelijk, dan doe je steen, papier, schaar en de verliezer  daarvan is af. Daarna gingen we Anne Maria koek koek spelen en iedereen kwam een keertje aan de beurt. Als eindspel hebben we nog met zijn alle verstoppertje gedaan.

Donderdag 31 maart:

Vandaag hadden we maar liefste 22 kinderen!! Helaas heel veel regen vandaag, maar gelukkig konden we tussen de buien door toch naar buiten. We speelden vandaag voetbal, handbal en een heel leuk eindspel. We hadden de grotere kinderen en de kleinere kinderen opgesplitst en teams gemaakt. Dit was erg leuk en gezellig ondanks het mindere weer. Als eindspel hadden we alle kinderen bij elkaar en 2 groepen gemaakt. We hadden alle tennisballen en gewone ballen uit de kast gepakt. Vervolgens hadden we de grote skippybal in het midden. Je moest proberen met je team de grote bal aan de overkant te krijgen, doormiddel van de tennisballen en gewone ballen er tegen aan te gooien. 

 

Vrijdag 1 april:

April doet wat hij wil.. Maar echt! Want we werden vanochtend wakker in de sneeuw.. Toch wel een klein verschil met het lekkere zonnetje van vorige week. 

We gaan vandaag wel even naar buiten voor de activiteit. We spelen Frisbee Golf! Over het veld liggen 5 'holes' in de vorm van hoepels. Per tweetal heb je één frisbee. Ieder tweetal start bij een eigen hole. Je probeert dan binnen zo min mogelijk worpen de frisbee in de hoepel te krijgen. Waar de frisbee landt, ga je staan om je volgende beurt te gooien. Net zo lang tot dat de frisbee in de hoepel valt. Je score geef je uiteindelijk door aan Demi! 

Na de activiteit spelen we vandaag niet veel meer buiten, maar we gaan lekker warm naar binnen waar iedereen fijn zijn of haar eigen ding doet. Lekker een spelletje, met de Lego, verstoppertje binnen of rustig kleuren. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches