Geweldig concept! Enthousiaste en betrokken begeleiders (je hoort op een school BSO wel eens andere verhalen). Leuke spelletjes maar kids kunnen ook rustig aan doen als ze daar behoefte aan hebben. Op studiedagen gaan ze wel eens op uitje, dat bevalt de kids ook altijd goed. Sterk gegroeid in een paar jaar, korte lijntjes en je kunt alles vragen of zeggen dus ik laat mijn kids er graag achter. Enige nadeel is de kleine binnenruimte bij slecht weer (sinds ze zo gegroeid zijn) op een na schoolse middag maar dat proberen ze op te lossen met bijv optredens of bingo dus ook dat is dan weer heel leuk!

Marjoleine van Kollenburg Marjoleine van Kollenburg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een overzicht van de activiteiten in week 50-2020.

Maandag 7 december

Op de eerste dag van de week zijn we begonnen met het rondlopen in de wijk Naastenbest. We hebben hier onze flyers verspreid in de brievenbussen. Heb jij ons al gezien, heb je de flyer al gezien en heb je de QR-code al gescand die er op staat? We proberen natuurlijk in heel de gemeente Best bekend te worden, dus komen we uiteindelijk in elke brievenbus! 

 

Dinsdag 8 december

Al vroeg stond onze collega en teamleider van Sportstuif Best, Ruben, klaar bij basisschool de Heydonck in Naastenbest. Met de coronaproof grijper overhandigde hij de flyers aan alle ouders die hun kinderen naar school toe brachten. De school begint om half 9 dus de meeste ouders waren er al rond kwart over 8. Wat hier precies goed op aansluit is de starttijd van basisschool Immanuël, die naast basisschool de Heydonck ligt! Deze christelijke school start om kwart voor 9. Ook hier hebben de meeste ouders dus op een verantwoorde manier een flyer mogen ontvangen via de grijper. Bij basisschool Immanuel werden we zelfs al herkend door een aantal ouders! We mochten namelijk een week hiervoor een bericht plaatsen over Sportstuif Best in de nieuwsbrief. 

Woensdag 9 december

Op deze dag hadden we onze allereerste woensdagmiddag activiteit! 
Op woensdagmiddag is er bij Sportstuif Best een gratis activiteitenuur. Alle basisschoolkinderen zijn welkom om hier aan mee te doen. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden via https://www.samenbijsportstuif.nl/

Het sportuurtje op de woensdag is van 14.30 tot 15.30 en vindt plaats op de locatie van Sportstuif Best, Sportpark de Leemkuilen. 
De eerste woensdagmiddagactiviteit was super leuk! Op het programma stond deze week tikspelen en boksen. We hadden aanmeldingen waar de leeftijd verschilde van 4 tot 10 jaar! 

Als warming up zijn we begonnen met het spelletje boter kaas en eieren. Welk team kan er het snelste de lintjes van hun kleur in de hoepels leggen zodat ze op een rijtje liggen? 
Na de warming up zijn we begonnen met het eerste tikspel; Zeekomkommertikkertje! Een tikspel die zich afspeelt in de zee. Wanneer je getikt wordt, verander je in een zeekomkommer. De enige manier om bevrijd te worden is door samen met iemand ander 3 keer heel hard ZEEKOMKOMMER te roepen. Na dit, voor vele, nieuwe tikspel gingen we verder met een bekender spelletje. Het kat en muis spel! 
Alle muizen kregen een lintje in de broek, waar de katten probeerden deze eruit te trekken. Wat was dat leuk!

Na veel gerend en gelacht te hebben was het dan toch wel echt tijd om de bokshandschoenen aan te trekken. Maar dit deden we natuurlijk wel pas nadat alle regels verteld waren. 
Handschoenen aan en tijd om kennis te maken met het boksen! We hebben dit heel leuk opgebouwd door verschillende oefeningen. In plaats van de linker en rechter hand, hadden we de handen een dierennaam gegeven. Links was de tijger en rechts was de cheeta.. Het zelfde voor de benen, links was de olifant en rechts de slang. Zelf bedacht door de kinderen. 
Wanneer de meester een dierennaam riep moest die handschoen of been de beweging maken die was afgesproken. De kinderen moesten hier goed bij nadenken, maar als snel was het een hele dierentuin! 

We zijn de middag geëindigt met verschillende dierencombinaties die de kinderen mochten slaan op het stootkussen die de meester vast had. Heel leuk hoe de kinderen hier de geleerde bewegingen konden toepassen op het kussen. Wat was het een leuke middag!

Donderdag 10 december

Op donderdag is er op Facebook een filmpje online gekomen waar iedereen vanuit thuis een rondleiding krijgt door de locatie bij Sportstuif Best. Helaas kunnen we in de huidige sitatie niet iedereen zomaar op de locatie rondleiden, vandaar dit initiatief. Een filmpje waar teamleider Ruben jullie mee neemt bij Best Vooruit door de verschillende ruimtes die worden gebruikt bij Sportstuif Best. 

Te zien is bijvoorbeeld waar de kinderen hun jas en tas kunnen laten, waar de ouders de kinderen kunnen komen ophalen, waar de kinderen rustig een spelletje kunnen spelen of kleuren, waar de kinderen deze spullen zelf kunnen pakken. Zelfs een ruimte waar de kinderen met goed of slecht weer buiten kunnen zitten! Een goed filmpje dus waar overzichtelijk alles te zien is, hopelijk heeft iedereen er nu een beter beeld bij. 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches